- Член од
- 9 септември 2008
- Мислења
- 239
- Поени од реакции
- 10
ASUS K50IJПа и додатната стои внатре во лаптопотНема везе, кажи ми каков лаптоп имаш, ќе ти кажам дали можеш или не.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ASUS K50IJПа и додатната стои внатре во лаптопотНема везе, кажи ми каков лаптоп имаш, ќе ти кажам дали можеш или не.
ASUS K50IJ
HD 5870
--- надополнето ---
HD 5870 е 90-100 евра поевтина од GTX480, а сите знаеме за тоа колкава разлика во перформанси има од HD 5870, колку влече струја и испушта топлина. Единствена графичка кај нас (а и пошироко) од Nvidia која вреди за парите е GTX460.
Тој праша дали негде ја има, инаку и јас се сложувам дека подобар избор е HD5870 но за жал тешко и таа да се најде кај нас нова, но знам некој кој ја продава за 20к на старо.
Е зашо Радеон 5870 ко е ништо у споредба со 480ката.
После 5970 која е најмоќна у светот доаѓа 480ката.
ако више глеам што највеќе ми се исплати, тоа е GeForce GTX 295.
Е зашо Радеон 5870 ко е ништо у споредба со 480ката.
HD 5870
--- надополнето ---
HD 5870 е 90-100 евра поевтина од GTX480, а сите знаеме за тоа колкава разлика во перформанси има од HD 5870, колку влече струја и испушта топлина. Единствена графичка кај нас (а и пошироко) од Nvidia која вреди за парите е GTX460.
Цццццц. Како 1-во, GTX295 е стара, влече многу струја и веќе не се продава. (И кога се продаваше беше мн. скапа, затоа ВООПШТО не е исплатлива опција)Како 2-ро, разликата у перформанси е 10-15% а 480 испушта МНОГУ повеќе топлина и троши многу повеќе струја од 5870 поради печката од чип GF100. Единствена графичка која би ја купил од Нвидиа е GTX460.
Очигледно има многу Nvidia фанови и адвокати на форумов.....![]()
Не ти иде баш тематикава хардвер
No hard feelings.
Не сум ничиј фан, фан сум на квалитетот само.... јас ги споредувам според перформанси и цена, и од тоа глеам што е најисплатливо а незнам како работат на дело.
еве глеам ти си постручен у оваа работа, ај напрај ми една јака комбинација графичка + матична која ќе држи на хај резолуција во следните 5 год.
ја иам geforce 9800 gx2 и ми се заеба излезот за хдми приклучок, и сеа ја тестираат неколку дена, неможе да издржи со работа поише од 3 дена.
затоа сеа барам моќна графичка, без вакви недостатоци.
--- надополнето ---
реков, на дело неможам да знам шо сурат се, не сум електраш![]()
Ете, ти кажа и Psyside, ако сакаш графички коишто вредат за парите и имаат добар однос цена/перформанси, и коишто ќе бидат добра замена за твојата 9800gx2, земи 5850 или 5870. Да беше поевтина, би ти ја препорачал и GTX460, но сепак нема да видиш голема разлика во перформанси со неа.
А за матична кажи дали сакаш Intel или AMD.
Процесор - Intel Core 2 Quad
Рам - 4 гига 1333 mhz.
хдд - 500 гига
графичка - Geforce 9800 gx2
толку ми текнува моментално
не ми е тука.
ај сеа дајте прихладна матична + графичка.
Кога веќе гледаме за најмоќна у свет графичка тука влага ASUS Ares HD5870 X2 која е монструм и ги шамара сите картички на nvidia па дури HD5970 и згора на се не грее како ниедна од најновите хај енд графички што има простор да се OC... Bad thing - Limited edition....Е зашо Радеон 5870 ко е ништо у споредба со 480ката.