Вонредно генерално собрание на ФФМ: Илчо Ѓорѓиоски едногласно избран за претседател на ФФМ!

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Јас Хари не го клеветам... Да го клеветев Хари ќе требаше да кажам дека е поштен човек, кој денар нема исперено. ;) Вака... вака само ја кажувам вистината, а статистиките и позицијата на Македонија во меѓународниот фудбал само го потврдуваат тоа. :cenzura:
Можи е перач на пари скоро сите се што се на висока функција, but he ain’t no snitch за разлика од други.

Член од
19 јануари 2012
Мислења
56
Поени од реакции
37
Капитал“ открива
618.000 ЕВРА СИ ПОДЕЛИЈА ЧЕЛНИЦИТЕ НА ФФМ ЗА ДНЕВНИЦИ ЗА СЛУЖБЕНИ ПАТУВАЊА. ТОЛКУ ПАРИ НЕ ЗЕМААТ ОД ПЛАТИ!

ЌЕ ГО ЧЕШЛА ЛИ НОВОТО РАКОВОДСТВО РАБОТЕЊЕТО НА ХАЏИ РИСТЕСКИ?
Од Иницијативниот одбор, кој последните месеци интензивно работеше на смена на претседателот на ФФМ, Харалампие Хаџи Ристески, кој пред неколку дена си поднесе оставка и најави дека нема да се кандидира за нов мандат, велат дека една од првите задачи на новото раководство ќе биде ревизија на досегашното финансиско работење на ФФМ.
„Една од првите работи за новото раководство секако ќе биде ревизија на досегашното финансиско работење на ФФМ“, вели Горѓи Гоцевски, претседател на општинскиот фудбалски сојуз на Струмица, од каде што дојде и првата официјална номинација за нов претседателски кандидат.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Што ви реков? Хари е повторно во игра, вие мислевте така лесно ќе се спасиме од него :)

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.327
Поени од реакции
8.359
http://ffm.com.mk/vestirazno/ofs-demir-hisar-so-poddrshka-za-hai-risteski-2852

Komedii se ovie od ffm pa go objavile vo celost pismoto ama nikade ne pisi deka go predlozvaat hari za precedatel ama ubavo se gleda deka se potvrduva kako se kupuvale glasovi odnosno so pari od ffm se nosat delegatite na natrevari od reprezentacijata vo stranstvo i dobivale debeli dnevnici ;) e aj sega baraj n.z.s. tie namesto da go skrijat pismoto go objavile o_O sami si pukaat vo noga
ps.dva pati go procitav pismoto ama nikade ne vidov deka opstinskiot sojuz go kandidira hari za precedatel tuku deka samo sakaat da se sankcionira precedatelot na opstinskiot sojuz od demir hisar i spisokot na sporstki rabotnici koi go podzuvaat hari go nema so ime i prezime a za pacat da ne pravime muabet

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.335
Поени од реакции
26.274
Ѓорѓиоски и Омерагиќ во трка за претседател на ФФМ

Едно е сигурно, а тоа е дека македонскиот фудбал ова лето ќе добие нов претседател. Владеењето на Харалампие Хаџи-Ристески официјално завршува, бидејќи актуелниот претседател нема повторно да се кандидира. Управниот одбор на Фудбалската федерација на Македонија денеска го прифати извештајот на Ад-Хок комисијата и ги прифати кандидатурите на Илчо Ѓорѓиоски и Масар Омеррагиќ за претседател на ФФМ. Аткуелниот тренер на Вардар е номиниран од страна на Општинскиот фудбалски сојуз Скопје, додека поранешниот фудбалер на Слога Југомагнат, Омераѓиќ е подржан од Општинскиот фудбалски сојуз Струмица. Ад-Хок комисијата ја одби пријавата на кандидатот за претседател од ОФС Гази Баба, Илија Јовков и за неговата пријава ќе расправаат повисоки истанци во ФФМ. Вонредното генерално собрание ќе се одржи на 29 јули во Охрид во хотелот Инекс Горица по што македонскиот фудбал ќе добие нов претседател.

http://sport.mnogoo.mk/mk/articles/Fudbal/gjorgjioski-i-omeragikj-vo-trka-za-pretsedatel-na-ffm

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.327
Поени од реакции
8.359

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.606
Поени од реакции
22.611
Омерагиќ: „Се повлекувам, бидејќи ја остварив целта“
Хари го нема, а тоа е доволно за Масар

На што ви изгледа ова? Му платија на Омерагиќ да се повлече од трката или нешто друго е во прашање?
Како и да е, нека му е честито фукнцијата на Илчо. Нека биде подобар од Хари и да видиме светол ден во фудбалот.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
фудбалот на фудбалските работници - доста беше од бизнисмени и шалабајзери кои гледаат исклучиво свој профит........нема јака економија - нема јак спорт,многу јасно,ама барем 20% да го вложеа од она што го крадеа и местеа денес ќе имавме далеку подобар фудбал во државава......

старите рекле “прво скокни,после речи ОП“ што значи за мене промените во раководството нер носат ништо се додека не почнат да се постигнуваат резултати

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Омерагиќ: „Се повлекувам, бидејќи ја остварив целта“
Хари го нема, а тоа е доволно за Масар

На што ви изгледа ова? Му платија на Омерагиќ да се повлече од трката или нешто друго е во прашање?
Како и да е, нека му е честито фукнцијата на Илчо. Нека биде подобар од Хари и да видиме светол ден во фудбалот.
Или му платија или му се заканија!

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.606
Поени од реакции
22.611
Или му платија или му се заканија!
Истото го мислам и јас. Или му дале голема пара да се повлече да молчи, или му е извршен толкав притисок да мора да се повлече.
Мислам, нема смисла човекот кој цело време беше најголем критичар на Хари и најзагреан за негова смена и човекот кој кажуваше дека има големи амбиции да го замени Хаџи-Ристески и да седне на претседателското место после него.. сега така наеднаш да се повлече без посебна причина.
Се знаеше, Илчо е човек на власта. Нема да ми пречи, доколку се работи во интерес на фудбалот во МК. И во кошаркарската федерација, првиот човек е човек на власта(ако не се лажам), ама имавме одличен успех на последното ЕП.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Ако на некого му кажам дека ќе биде исто и со Илчо несакам да ме правите забеган. Тоа го*ната што ја пропаднаа Македонија Ѓ.П. сите до еден се влезени во партија и Илчо со сигурност ќе ги стави на раководни позиции за нели да го оправаат Мак Фудбалот. :facepalm::facepalm::facepalm:
Само строго поранешни фудбалери сакам да видам во ФФМ.
Го*на профитерски што си делат пари како што им одговара и праат аванта несакам. Доста мојот клуб патеше од нив, несакам целиот фудбал пак да биде како што беше досега. Нели се бориме за подобро демек.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ако на некого му кажам дека ќе биде исто и со Илчо несакам да ме правите забеган. Тоа го*ната што ја пропаднаа Македонија Ѓ.П. сите до еден се влезени во партија и Илчо со сигурност ќе ги стави на раководни позиции за нели да го оправаат Мак Фудбалот. :facepalm::facepalm::facepalm:
Само строго поранешни фудбалери сакам да видам во ФФМ.
Го*на профитерски што си делат пари како што им одговара и праат аванта несакам. Доста мојот клуб патеше од нив, несакам целиот фудбал пак да биде како што беше досега. Нели се бориме за подобро демек.
Па и Илчо е поранешен фудбалер. И те молам, Илчо не ја пропадна МЃП, Благојче си отиде од клубот, зашто немаше пари и имаше притисоци од Хари цело време, ова ти кажувам зашто имам сведоштва за тоа. Илчо си отиде од Ѓорче и си собра тоа што можеше, зашто според мене беше најзаслужен за успехот тие сезони, и многу клубот повеќе му должеше од тоа што го доби и што го украде. И доста пропагандава, уште не седнат, критикуваш.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Па и Илчо е поранешен фудбалер. И те молам, Илчо не ја пропадна МЃП, Благојче си отиде од клубот, зашто немаше пари и имаше притисоци од Хари цело време, ова ти кажувам зашто имам сведоштва за тоа. Илчо си отиде од Ѓорче и си собра тоа што можеше, зашто според мене беше најзаслужен за успехот тие сезони, и многу клубот повеќе му должеше од тоа што го доби и што го украде. И доста пропагандава, уште не седнат, критикуваш.
Опкружувањето го знаеш кое беше Благоја кога беше во клуб? Луѓето околу него познати ти се ? Јас ќе ти кажам дека целото наводно ''штрајкување'' беше изговор заради тоа што си одат од клубот. Се знаеше дека теорија немаше да победи на избори. Ало бе го тепа со 80 гласа разлика овој ќе штрајкува. Тоа е со глава ѕид не се бутка. Уште им ги должат парите на играчите од настапите против Бате во европа ... ќе ги добијат кај и да е ;). Што му должел клубот на Илчо бе:! Парите со маркери и чуњеви за тренинг ќе ги извади ако е така?! Те молам...Луѓето со трансфери си направија на 3 спрата куќи во Ѓорче тие клошарите... Не критикувам, ама ако бидат истите ќе праиме тогаш муабет.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576

Благоја колку пари има,не си свесен...

Kajgana Shop

На врв Bottom