Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
H

HITCH

Гостин
Барам една песна, ама не го знам текстот...Патем, сите патоказни табли во Скопје се тројазични: македонски, англиски и албански. Епа, честит Илинден, Македонци!!!

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Once upon a time there was a happy little girl....

....then she grew up...:unsure:

Денес е денот кога евоцирам цел ден спомени од минатото, луѓе кои ги немам видено со години, а имам поминато најубави детски години со нив. Да биде уште полошо, сигурна сум дека да го видам, нема да го препознаам на улица, ниту пак тој мене. Секое лето да поминуваш 3 месеци со некого, да играш, да се дружиш, да бидеш дете и најнаивно да уживаш во животот, да го гледаш и живееш со сите бои кои животот ги нуди и еден ден, само така, тие личности едноставно да се изгубат од твојот живот. Поминаа 12 години и само понекогаш се прашувам што ли прават тие луѓе? Каде се? Детските спомени се нешто што никој не може да го оцрни и да го уништи. Нив барем секогаш ќе ги чувам како нешто толку убаво, толку чисто, незагадено од човечката завидливост, злоба, зајадливост и сарказам.
Тогаш се беше поинаку. Тогаш светот и животот имаа толку многу бои.
И одеднаш пораснав.
Светот нема толку многу бои, барем не од оние светлите, убавите...
Сега веќе се е некако сведено на црно, бело и помалку сиво.
Како? Како успеваме толку лесно да ја губиме таа најдобра особина на сите деца да гледаме убавина во се? Кога се случи тоа?
Претпоставувам дека сега реченицата: Животот е она што ти се случува додека ти правиш други планови има многу повеќе смисла.
Имам уште толку многу работи во главата, толку мисли ми се вртат, толку спомени... ама ќе ги оставам...
Овие стихови се баш за секој кој имал некогаш некој близок со кој делел толку убави спомени, некој кој сега веќе е некаде далеку, некој кој исто се бори со сивилото на нашето секојдневие...
You, do you remember me?
Like I remember you?
Do you spend your life
Going back in your mind to that time?

Член од
16 јуни 2011
Мислења
684
Поени од реакции
1.193
Драга, цела недела сум напната, напорна, досадна, неподнослива, флегматична, депресивна... :facepalm:
На ситее им мпренесувам лоша енергија, а незнам што мие...

* Подосадно лето Кајгич сум немала... све исто, исто, исто !
За да се поместиш 10 км од градов треба да го молиш друштвото за еден викенд.... Викенд? - Претерав... 1 ден... и на крајот да си го добиеш одговорот НЕ !
Ебати друштвото... сите намчори станале ! :tapp:
Ах златен септември, со душа го чекам барем на факс да почнам некоја занимација да си имам.. + поладничко, колку - толку !

Еве ти една песна :

Blurring the lines,
Between real and the fake.
Dark and lonely,
I need somebody to hold me.

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.363
Поени од реакции
1.831
kajgi
ne mi e arno ne iscepija na rabota nezz ni jas vise zasto sedam
stvarno nezz koja im e poentata nacekale pa lupaj dodeka mozes dodeka ne napustat sami sve im ebam kapitalisticko denovi cekam kajgi denovi i posle who gives a rat's ass:mad:

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Hey I just met you
And this is craaazy
So here's my number
Call me maybe

Ti ... PesnAta...
Mi se spie mi se place, 3 dena oko neam sklopeno I glavava mi prska.
Baska...neam baska.
Aj.

A

AnFem

Гостин
„ Како на вратот ѓердани
ниски камења студени,
така на плешки денови
легнале та натежнале.
Денови ли се – денови
аргатски маки големи!
Стани си утре порано
Дојди си вечер подоцна,
наутро радост понеси
навечер тага донеси –
ај, пусти да е, пуст да би
остана живот кучешки!
Роди се човек – роб биди
роди се човек – скот умри,
скотски цел живот работи
за други, туѓи имоти.
За туѓи бели дворови
копај си црни гробови!
За себе само р’гај си
за себе маки тргај си –
нижи си ѓердан денови
нижи си алки ковани,
нижи си синџир железен
околу вратот навезен! “

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
Д.
за малку ќе ме нападнеа кучиња и тоа пред двор :eek:
си идам ја сега пред половина час и во двор гледам едно бело големо, а зад него уште едно скоро колку него. прво си викам од каде кучиња кај мене ние не чуваме, после некое време гледање face in face со кучињава ми текна дека треба да бегам оти гадно ме гледаа.
среќа комшијава беше на тераса ,овие почнаа да лаат, ја викај, мавај со камења, комшијата одозгора со влечки фрлаше и викаше...па овие ѓубрињава си заминаа.
после дур го најдов клучот, тато кај го скрил,( а требаше да си земам еден, ама еден памет е у п.м. го заборавив) ги разбудив сите, а утре прва смена се на работа. абе целиот сум за никаде, се нешто глупости ми се случуваат.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
бејб
2 диезапама од 5 мг, почнав по шифоњери да се лупам, се осеќам како локум што се топи во уста.

ама .. два дена по ред во 3 легнувам.. се вртам во кревет до 6, 7 сабајле, е сега ќе заспијам па ако треба уште два ќе испијам.

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
бејб
2 диезапама од 5 мг, почнав по шифоњери да се лупам, се осеќам како локум што се топи во уста.

ама .. два дена по ред во 3 легнувам.. се вртам во кревет до 6, 7 сабајле, е сега ќе заспијам па ако треба уште два ќе испијам.
И што ако заспиеш, уствари?

ПС:Апчињата не се за љокање.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
И што ако заспиеш, уствари?

ПС:Апчињата не се за љокање.
имам проблеми со спиење а денот морам да го искористам ефективно и максимално, но тоа не е возможно ако не сум наспан доволно..

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
„ Како на вратот ѓердани
ниски камења студени,
така на плешки денови
легнале та натежнале.
Денови ли се – денови
аргатски маки големи!
Стани си утре порано
Дојди си вечер подоцна,
наутро радост понеси
навечер тага донеси –
ај, пусти да е, пуст да би
остана живот кучешки!
Роди се човек – роб биди
роди се човек – скот умри,
скотски цел живот работи
за други, туѓи имоти.
За туѓи бели дворови
копај си црни гробови!
За себе само р’гај си
за себе маки тргај си –
нижи си ѓердан денови
нижи си алки ковани,
нижи си синџир железен
околу вратот навезен! “
Кој го рекол ова? :icon_lol:

S

Sheldon Cooper

Гостин
Д.К.
се надевам дека денов ќе ми биде подобар од вчерашниот, башка вечер идам на Бетмен и моли се да не се наjде некоj лудак да не спотепа :D

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Кајганче!
Колку мразам болници еј, уф!Ме лазат морници од самата помисла, а кога сум таму не престанувам да се ежам и грозам.Среќа денес поминав ептен брзо, ама ако деновиве треба пак да се влечкам до таму мислам дека кај и да е напад ќе добијам.
Само што се вратив во Скопјево, веќе правам планови пак да забегам некаде. Не се седи на жештинава и асфалтов, неподносливо е.
Абе Кајганче, ја не сум знаела дека било толку убаво кога не се замараш за ништо, а ти?:icon_lol:Онака, само си се смешкам, оптимиста сум за се и воопшто не се замарам за никој и ништо.Чудно ми е, затоа што секогаш сум била таа што анализира, предвидува последици и предности на секоја ситуација и слично.Сакам ова да потрае мајке ми:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom