H
HITCH
Гостин
Е, токму за вакви ликови `ко Блонди зборувам! Блонди, на пример, е лик кој е фан на турбо - фолк списанијата, во кои без ниту трошка срам се покажуваат пластични силиконски голи женски тела, срамот е бидејќи се фалат со напредокот на технологијата, а не со нивниот природен изглед (кај нив нема памет ни трошка)! Блонди, очигледно е од оние луѓе кои сметаат дека Влатко Стефановски, еден од најдобрите гитаристи во светот, (секако Блонди нема поим за овој податок, оти Влатко не се соблекува, не е вулгарен и е многу паметен и образован човек, тотална спротивност од ликовите кои ги брани Блонди) не ни требал да се појави на Пиво фест и дека 5 илјади евра за него се дури и премногу, а најлошо од се` е што и воопшто известиле дека Влатко настапил. Ама, Блодни, бе душо, не се сите без памет!!!Што те брига тебе јас на чиви концерти идам...? И каква врска има тоа со оваа тема...? Фановите на Цеца знаат најдобро за нејзината кариера и дефинитивно на никој нема да му падне на памет да се правда пред некој како тебе и да ја брани...
За да не биде офтопик ова ќе направам споредба меѓу неа и медиумите...Меѓу ретките ако не и единствена јавна личност (читај мега ѕвезда) што ниту еднаш во животот не си дозволи јавно да се препукува, навредува или оговара со колеги или со било кој...Права дама не возвраќа на ефтини муабети од нејзини колешки пејачки и сл...Во сите ама буквално во сите интервјуа што и биле објавени, кажува единствено за нејзината музика, концерти и семејството и ништо друго...! Тоа е постигнување на слава без циркуси, испади и скандали...А за силиконите - па таа и во пижами да излезе на сцена ќе има преку 100.000 посетители на концерт...
Сето остало во врска со неа, приватни работи не ме занимаат...! И ниту ти, ниту ја, ниту никој не ја светевме како стана елитна ѕвезда и зашто се омажи за Аркан...Го зборам тоа што го гледам!
Тргни од форумов... Дали знаеш колку убави и паметни жени има овде? Замисли, без силикони и пластични операции изгледаат гром!!! Не се гледај ти во огледало, батали се себе.
Јас сум била на многу попосетени концерти од оние на Цеца, ама бев и на Ејми Вајнхаус во Белград. Ејми, како што знаете сите, беше крш, ама беше многу поголема ѕвезда од Цеца.
Што подразбираш под „дама“? Зарем жена која не знае колку мажи свртела, меѓу кои и Муслимани е дама? Дама е жена без дамка во животот, почитувана од семејството и околината, жена која има став за одредени работи, а не некоја ороспија што шета гола наоколу и што пее гнасни песни! Според мене, твојов пример за восхит е мој опозит од она што навистина треба да биде една мајка, една жена, една дама... Жена која не си го знае местото не е никаков пример ниту за себе, а камо ли за некој друг.
Претпоставувам дека си голем фан на ликот и делото на оваа српска курва, која се` што постигнала во животот е на туѓ грб. Ова твое признание не те прави подобра жена, туку од оние жени кои Сусаро говори на некои теми. (Само немој погрешно да ме сфатиш, тоа не се добри примери!)
Никако не можам да сфатам колку мизерен и очаен живот имаш штом можеш да се пронајдеш во песните од некоја српска џукела, а верувај ми сум видела секакви пациенти.