Трендови во МК медиумите од кои ни се кења

H

HITCH

Гостин
Што те брига тебе јас на чиви концерти идам...? И каква врска има тоа со оваа тема...? Фановите на Цеца знаат најдобро за нејзината кариера и дефинитивно на никој нема да му падне на памет да се правда пред некој како тебе и да ја брани...
За да не биде офтопик ова ќе направам споредба меѓу неа и медиумите...Меѓу ретките ако не и единствена јавна личност (читај мега ѕвезда) што ниту еднаш во животот не си дозволи јавно да се препукува, навредува или оговара со колеги или со било кој...Права дама не возвраќа на ефтини муабети од нејзини колешки пејачки и сл...Во сите ама буквално во сите интервјуа што и биле објавени, кажува единствено за нејзината музика, концерти и семејството и ништо друго...! Тоа е постигнување на слава без циркуси, испади и скандали...А за силиконите - па таа и во пижами да излезе на сцена ќе има преку 100.000 посетители на концерт...
Сето остало во врска со неа, приватни работи не ме занимаат...! И ниту ти, ниту ја, ниту никој не ја светевме како стана елитна ѕвезда и зашто се омажи за Аркан...Го зборам тоа што го гледам!
Е, токму за вакви ликови `ко Блонди зборувам! Блонди, на пример, е лик кој е фан на турбо - фолк списанијата, во кои без ниту трошка срам се покажуваат пластични силиконски голи женски тела, срамот е бидејќи се фалат со напредокот на технологијата, а не со нивниот природен изглед (кај нив нема памет ни трошка)! Блонди, очигледно е од оние луѓе кои сметаат дека Влатко Стефановски, еден од најдобрите гитаристи во светот, (секако Блонди нема поим за овој податок, оти Влатко не се соблекува, не е вулгарен и е многу паметен и образован човек, тотална спротивност од ликовите кои ги брани Блонди) не ни требал да се појави на Пиво фест и дека 5 илјади евра за него се дури и премногу, а најлошо од се` е што и воопшто известиле дека Влатко настапил. Ама, Блодни, бе душо, не се сите без памет!!!
Тргни од форумов... Дали знаеш колку убави и паметни жени има овде? Замисли, без силикони и пластични операции изгледаат гром!!! Не се гледај ти во огледало, батали се себе.

Јас сум била на многу попосетени концерти од оние на Цеца, ама бев и на Ејми Вајнхаус во Белград. Ејми, како што знаете сите, беше крш, ама беше многу поголема ѕвезда од Цеца.

Што подразбираш под „дама“? Зарем жена која не знае колку мажи свртела, меѓу кои и Муслимани е дама? Дама е жена без дамка во животот, почитувана од семејството и околината, жена која има став за одредени работи, а не некоја ороспија што шета гола наоколу и што пее гнасни песни! Според мене, твојов пример за восхит е мој опозит од она што навистина треба да биде една мајка, една жена, една дама... Жена која не си го знае местото не е никаков пример ниту за себе, а камо ли за некој друг.

Претпоставувам дека си голем фан на ликот и делото на оваа српска курва, која се` што постигнала во животот е на туѓ грб. Ова твое признание не те прави подобра жена, туку од оние жени кои Сусаро говори на некои теми. (Само немој погрешно да ме сфатиш, тоа не се добри примери!)

Никако не можам да сфатам колку мизерен и очаен живот имаш штом можеш да се пронајдеш во песните од некоја српска џукела, а верувај ми сум видела секакви пациенти.

M

Moon Child

Гостин
Не се согласувам дека пласираат тоа што народот го сака!
Ако почнат да објавуваат посериозни вести, и почнат се почесто да ги изоставаат Сораја Станија и другите српски курви, народот ќе почне да се интересира и за друго. Од каде знаат кој што сака? Зошто како медиуми не се потрудат малку да поработат на квалитетот на статиите? Овде зборувам за Веб сајтовите што никнуваат како печурки. Неможе да го пласираат тоа што народот го сака. Народот ќе чита тоа што ќе му дадеш да го чита. Ако нон стоп го труеш за Сораја, нормално дека ќе клика за да чита, ама ако почнеш се почесто да објавуваш посериозни новости, ќе клика на нив, на Сораја ќе заборави. Ама проблемот е во мрзливоста и пасивноста. Одат на полесниот начин за заработување кликови, ова им е проверено и несакаат да ризикуваат. Треба сериозно да се бојкотира и да се јаде гомна по фб за да се освести народот.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Мене ме нервира што не се определини каков стил ќе тераат, таблоиди, жолта штампа, политика, наука...
Не може еден портал да стави на куп се, читам за цицките на Крлеуша и наредната вест е за посетата на Бан Ки Мун. Тоа се вика попара што е генерален проблем на македонските портали вклучувајќи ја и кајгана.

Пример за портал е IT.com.mk и дефинитивно треба лекции да земаат сите останати од нив. Латас и остала багра не ги ни коментирам, веќе и баба знае како изгледаат вести од нив

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Не се согласувам дека пласираат тоа што народот го сака!
Ако почнат да објавуваат посериозни вести, и почнат се почесто да ги изоставаат Сораја Станија и другите српски курви, народот ќе почне да се интересира и за друго. Од каде знаат кој што сака? Зошто како медиуми не се потрудат малку да поработат на квалитетот на статиите? Овде зборувам за Веб сајтовите што никнуваат како печурки. Неможе да го пласираат тоа што народот го сака. Народот ќе чита тоа што ќе му дадеш да го чита. Ако нон стоп го труеш за Сораја, нормално дека ќе клика за да чита, ама ако почнеш се почесто да објавуваш посериозни новости, ќе клика на нив, на Сораја ќе заборави. Ама проблемот е во мрзливоста и пасивноста. Одат на полесниот начин за заработување кликови, ова им е проверено и несакаат да ризикуваат. Треба сериозно да се бојкотира и да се јаде гомна по фб за да се освести народот.
Пробувано е Везилка, мои другари од факултет држат еден од најпосетените сајтови во државава (не е ниту еден од тие што ги набројавте тука како крш). Имам со свои очи видено разлика на посетеност на статии за нешто поучно и за нешто шлајмарско ко Станија прднала. :) Спореди ги Водно и Монт Еверест и ќе си визуелизираш како би било. Едноставно, сајтовите би пропаднале пошо никој нема да ги посетува. Таков народ сме, глобално зборувано.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Главно не читам и не ме интересира. Некои работи кај нас траат со децении. А ако стотици илјади со години сечат вени по некоја турбо-дива (ова дива толку е обезвреднето, што само за подбив служи) и и` одат по сите концерти, веројатно истите сакаат да знаат кога и како таа се депилира, кои влошки ги купува, кој и е најновиот спонзор и во која гранка на криминалот со мака, пот и туѓа крв се збогатил, и последно и најмалку важно што таа има паметно да порача за проблемите што го мачат човештвото. Или барем да даде совет на нејзините обожаватели како да си ги воспитуваат своите деца, посебно женските. Ете тоа не мал број луѓе сакаат да го прочитаат и тука има непресушен извор на голема заработувачка.
Некоја турбо-дама (може и старлета:rolleyes: - зборов сигурно е еуфемизам за друга професија, елегантно нема што), која не сака ни газот да си го покрие е за многумина поприфатлива од искривената фаца на Стивен Хокинг и неговите теории.
Забележувам дека покрај приказниве за полусветов, се вртат најчесто и вести за тоа кој, каде, колку и како убил, силувал, изел и сл.

F

FuckYouAll

Гостин
Освен спорт ништо друго негледам на Македонска телевизија, заради ова шо се дешават во последно, ептен глуп народ сме.
На нет само Кајгана и Кафе Пауза од макдонскиве, се друго странски.

M

Moon Child

Гостин
Пробувано е Везилка, мои другари од факултет држат еден од најпосетените сајтови во државава (не е ниту еден од тие што ги набројавте тука како крш). Имам со свои очи видено разлика на посетеност на статии за нешто поучно и за нешто шлајмарско ко Станија прднала. :) Спореди ги Водно и Монт Еверест и ќе си визуелизираш како би било. Едноставно, сајтовите би пропаднале пошо никој нема да ги посетува. Таков народ сме, глобално зборувано.
Јас не мислам така. Не е можно во денешно време да не се посетуваат сајтови само затоа што ќе нема цицки и газови во статиите. Само треба малку време за да се поработи и да се подигне свеста кај луѓето. Сега, не викам дека мора сите под дифолт да читаме за физика, хемија, итн, добро е кога би имало малку и трач рубрика, ама со усул бе, несакам само цицки и газови да ми излегуваат на почетна. И не е работата да го одлајкнам ако не ми се допаѓа, затоа што 95% објавуваат тиње, а сакам некогаш да прочитам и што е ново, со исклучок на политички муабети, страните за политички вести одамна ги тргнав од ФБ, несакам да знам што се случува.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
Ех да не беше тој путсти копи пејст , 90% од нашиве ни медиуми ќе беа одамна згаснати.
Наместо да излезат да посетат некое место ,некој културен настан и да напишат една мала статија со која ќе го промовираат својот сајт, нив им е полесно да ми кажат дека јадењето во 7 сабајле било поздраво од тоа во 8 според некои научници од трилепепичкесиматерине. А за тие другите сајтови шо се замараат со така наречените наши старлети (читај курвички) ги има на секаде во светов, ги имало и ќе ги има и тие не се главниот проблем.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Е, токму за вакви ликови `ко Блонди зборувам! Блонди, на пример, е лик кој е фан на турбо - фолк списанијата, во кои без ниту трошка срам се покажуваат пластични силиконски голи женски тела, срамот е бидејќи се фалат со напредокот на технологијата, а не со нивниот природен изглед (кај нив нема памет ни трошка)! Блонди, очигледно е од оние луѓе кои сметаат дека Влатко Стефановски, еден од најдобрите гитаристи во светот, (секако Блонди нема поим за овој податок, оти Влатко не се соблекува, не е вулгарен и е многу паметен и образован човек, тотална спротивност од ликовите кои ги брани Блонди) не ни требал да се појави на Пиво фест и дека 5 илјади евра за него се дури и премногу, а најлошо од се` е што и воопшто известиле дека Влатко настапил. Ама, Блодни, бе душо, не се сите без памет!!!
Тргни од форумов... Дали знаеш колку убави и паметни жени има овде? Замисли, без силикони и пластични операции изгледаат гром!!! Не се гледај ти во огледало, батали се себе.

Јас сум била на многу попосетени концерти од оние на Цеца, ама бев и на Ејми Вајнхаус во Белград. Ејми, како што знаете сите, беше крш, ама беше многу поголема ѕвезда од Цеца.

Што подразбираш под „дама“? Зарем жена која не знае колку мажи свртела, меѓу кои и Муслимани е дама? Дама е жена без дамка во животот, почитувана од семејството и околината, жена која има став за одредени работи, а не некоја ороспија што шета гола наоколу и што пее гнасни песни! Според мене, твојов пример за восхит е мој опозит од она што навистина треба да биде една мајка, една жена, една дама... Жена која не си го знае местото не е никаков пример ниту за себе, а камо ли за некој друг.

Претпоставувам дека си голем фан на ликот и делото на оваа српска курва, која се` што постигнала во животот е на туѓ грб. Ова твое признание не те прави подобра жена, туку од оние жени кои Сусаро говори на некои теми. (Само немој погрешно да ме сфатиш, тоа не се добри примери!)

Никако не можам да сфатам колку мизерен и очаен живот имаш штом можеш да се пронајдеш во песните од некоја српска џукела, а верувај ми сум видела секакви пациенти.
Не знам ти дали се имаш преиспитано што пишуваш и како пишуваш...? -Траги-комедија!
Пошто не знам како на делови да те цитирам, ќе ги болдирам некои од твоите небулозни реченици и ќе идам по ред...
Каква врска имам јас со турбо-фолк списанија во кои се форсираат силикони...? Значи, многу ме занима како и од што го установи тоа...? Ниту сум читала такви списанија, ниту ме занима што и како се случува на таа естрада...Можам да читам или гледам интервју на Цеца единствено и ништо друго (на нејзината официјална веб страна најчесто). И ако е некој е против пластични операции и силикони, тоа сум јас...Тоа и на многу други теми сум го потенцирала на форумов...Попрво би умрела отколку да ставам...Фала Богу немам и потреба...
- За Влатко Стефановски - да не ми објаснеше ти за неговите квалитети, верувај ќе немав појма кој е и што е он...Фала многу што вака детално ме информира за него...Тебе те чекав све до денес да ми објасниш за Влатко...(y)
-Дали знам колку убави и паметни жени има на форумов...? За паметни знам дефинитвно, а верувам и дека и многу убави има иако не сум се запознала со никоја...
-Ејми Вајнхаус беше наркоманка и алкохоличарка, асоцијална појава, жив вампир без никаква морална вредност, која припаѓаше по настапи и плашеше луѓе...Како таква и замина од светов...Не дај Боже некој на Ејми да се угледа во животот...
Ти од каде знаеш Цеца колку мажи свртела? Па и Муслимани имало меѓу нив велиш...? Интересен податок...Што па тоа мене ме занима дури и да е точно...?
-А затоа јас каква жена сум, апсолутно не е твоја работа и не треба тебе уопште да те занима...Нит ме знаеш, нит ме познаваш...Ниту па ќе имаш некад прилика да ме запознаеш, зашто избегнувам било какви контакти со исфрустрирани луѓе, полни со гнев...Тие што треба да ме знаат од форумов, ме знаат...

До сега никогаш и никој не ме извадил волку од контекст, до тој степен да ги преврти наопаку сите мои изјави и да креира вакви небулози што апсолутно немаат никава допирна точка од тоа што сум сакала да го кажам...

H

HITCH

Гостин
Не знам ти дали се имаш преиспитано што пишуваш и како пишуваш...? -Траги-комедија!
Пошто не знам како на делови да те цитирам, ќе ги болдирам некои од твоите небулозни реченици и ќе идам по ред...
Каква врска имам јас со турбо-фолк списанија во кои се форсираат силикони...? Значи, многу ме занима како и од што го установи тоа...? Ниту сум читала такви списанија, ниту ме занима што и како се случува на таа естрада...Можам да читам или гледам интервју на Цеца единствено и ништо друго (на нејзината официјална веб страна најчесто). И ако е некој е против пластични операции и силикони, тоа сум јас...Тоа и на многу други теми сум го потенцирала на форумов...Попрво би умрела отколку да ставам...Фала Богу немам и потреба...
- За Влатко Стефановски - да не ми објаснеше ти за неговите квалитети, верувај ќе немав појма кој е и што е он...Фала многу што вака детално ме информира за него...Тебе те чекав све до денес да ми објасниш за Влатко...(y)
-Дали знам колку убави и паметни жени има на форумов...? За паметни знам дефинитвно, а верувам и дека и многу убави има иако не сум се запознала со никоја...
-Ејми Вајнхаус беше наркоманка и алкохоличарка, асоцијална појава, жив вампир без никаква морална вредност, која припаѓаше по настапи и плашеше луѓе...Како таква и замина од светов...Не дај Боже некој на Ејми да се угледа во животот...
Ти од каде знаеш Цеца колку мажи свртела? Па и Муслимани имало меѓу нив велиш...? Интересен податок...Што па тоа мене ме занима дури и да е точно...?
-А затоа јас каква жена сум, апсолутно не е твоја работа и не треба тебе уопште да те занима...Нит ме знаеш, нит ме познаваш...Ниту па ќе имаш некад прилика да ме запознаеш, зашто избегнувам било какви контакти со исфрустрирани луѓе, полни со гнев...Тие што треба да ме знаат од форумов, ме знаат...

До сега никогаш и никој не ме извадил волку од контекст, до тој степен да ги преврти наопаку сите мои изјави и да креира вакви небулози што апсолутно немаат никава допирна точка од тоа што сум сакала да го кажам...
Да те допросветлам за паралелата која ја направив помеѓу нив две: разликата помеѓу девете е што едната има светска слава (цел свет ја знае што прави), а другава „жари и пали“ на Балканов и меѓу баканските иселеници (значи на локално ниво:pos: ). Описов за Ејми е ист `ко за Цеца! Велиш дека еднава немала морални вредности, а другава ги има?! Seriously?! :eek:

О, бЉондо, тебе никој не те извади од контекст, самата си рече дека Цеца била дама! Не ти треба дообјаснување. Ако ти не кажеше на форумов, од каде ќе знаев дека читаш нејзини интервуја само на нејзината официјална страна?! Јас немам развиено телепатски способности, ич не ме бива за читање мисли, ич. :giggle: Далеку од тоа дека мене ми е гајле ти каква си како личност, но да речеш дека Цеца е дама, тоа доволно говори за тебе. :icon_lol:

Јас велам дека стилот на музика и начинот на живеење кој оваа балканса џукела ги промовира и при тоа од тоа заработува огромни пари е навредлив и крајно деградирачки за секој нормален човек. Според мене, треба да се затворат, да ги снема, сите страни кои споделуваат информации за Цеца и за останатите џукели `ко неа.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Е како да биде поинаку, кога самиот наслов „Трендови во МК медиумите од кои ни се кења“ е сераторски?

Ова не е тренд само во Македонија, а еве како се случува тоа: (повелеле)

Ноам Чомски - "10 стратегии за манипулација" од страна на медиумите.

1. Стратегија на одвлекување на вниманието

Суштински елемент на социјалната контрола е стратегијата на одвлекување на вниманието. Преку техниката“ Flood ”, или поплавување на јавноста со тривијални информации, нејзиното внимание се пренасочува од проблемите и значајните промени одлучени од страна на политичките и економските елити.
Стратегија на одвраќање исто така е од суштинско значење за да се спречи јавниот интерес во основните знаења од областа на науката, економијата, психологијата и кибернетика.
"Чувајте го народот зафатен, зафатен, зафатен, без време да се мисли; назад на фармата со другите животни" (Цитирано во текстот “ Silent Weapons for Quiet Wars”).

2. Создавање проблеми и нудење решенија.

Овој метод исто така е наречен и "Проблем-реакција-решение." Значи, се создава проблем, "ситуација" која предизвикува некакви реакции кај народот, така што тој мора да ги прифати понудените решенијата како единствени постоечки мерки.
На пример: се интензивира насилството по градовите, или се организираат крвави напади, така што јавноста сама се повикува на постоечките политики за безбедност, кои ја репресираат слободата и на самиот народ. Или: се создава економска криза, па мора да се прифати како нужно зло повлекувањето на социјалните права и кратењето на средства од јавните услуги.

3. Стратегијата на постепено наметнување.

За да се направи прифатлива некоја неприфатлива мерка, на тоа се работи постепено, капка по капка, неколку последователни години. На тој начин, новите радикални социо-економски услови (неолиберализмот), беа почнале да се наметнуваат во текот на 1980-тите и 1990-тите: “минимална држава“, приватизација, несигурност, флексибилност, масовна невработеност, плати кои не обезбедуваат пристојни приходи: многу промени кои би довеле до револуција ако биле применети одеднаш.

4. Стратегијата на одложување.

Друг начин да се прифати неприфатлива одлука е да се претстави како "болна и неопходна", придобивање на јавно одобрување на дадената ситуација во тој момент, за да се обезбеди идна примена. Полесно е да се прифати идна жртва, отколку моментална жртва. Прво, бидејќи мерката не е веднаш применета, потоа, бидејќи јавноста, масите секогаш имаат тенденција наивно да очекуваат “подобро утре” и дека ваквата жртва може да биде избегната. Ова и’ дава повеќе време на јавноста да се навикне на промената и резигнирано да ја прифати кога ќе дојде време за тоа.

5. Обраќање кон јавноста како кон мало дете.

Повеќето реклами, наменети за широката јавност, се користат со дискурс, аргументи и знаци со особено детска интонација, како гледачите да се ранливи суштества на многу рана возраст или ментално нестабилни. Колку повеќе се обидуваат да го измамат гледачот, толку повеќе се користат со детскиот тон. Зошто?
"Ако се однесуваш со еден човек како да има 12 години или помалку, тогаш, поради автосугестија, тоа лице има тенденција да одговори или да реагира, без многу размислување, како да има 12 години или помалку (види "Silent Weapons for quiet wars").

6. Повикај се на емоционалните аспекти наместо на критичка мисла.

Искористете ја емоционалната реакција како класична техника да предизвикате краток прекин на рационалното размислување и на смислата за критичко анализирање на поединецот. Дотолку повеќе, целењето кон емоциите ги отвора вратите на несвесното за всадување или калемење идеи, желби, стравови и сомнежи, пориви, или наметнато однесување...

7. Поттикнувај незнаење и медиокритети

Осигурај се дека јавноста е неспособна да ги разбере технологиите и методите за контрола и поробување. “Квалитетот на образованието наменето за ниските социјални класи треба да биде што посиромашно и медиокритетско, така што разликата на необразованоста помеѓу ниската и високата класа ќе остане невозможна да се надмине”.
(види: 'Silent Weapons for Quiet Wars).

8. Охрабри ги луѓето да бидат медиокритети

Промовирај и’ на јавноста дека е во мода да се биде глупав, вулгарен и необразован.

9. Предизвикај самообвинување.

Направи секој поединец да верува дека тој/таа е виновникот за сопствената несреќа: поради неуспехот на својата интелигенција, своите способности, или своите напори. Така, наместо да се бунтува против економскиот систем, индивидуата се девалвира и се обвинува себеси, што генерира депресивна состојба, со цел да се создаде ситуација на недостаток на акција, а без акција, не постои револуција!

10. Разбери го инивидуалецет подобро отколку што тој се разбира себеси.

Во текот на изминатите 50 години, невиден напредок на науката создаде растечка разлика во знаењето помеѓу јавноста и оние кои работат за влаедеачките елити. Со биологијата, невробиологијата и применетата психологија, “системот” се здоби со ценети знаења за човекот, како физички, така и психолошки. Системот стана многу подобар во познавање на обичниот народ, отколку што тој се познава самиот. Ова значи дека во повеќето случаи, системот има голема моќ над индивидуите, отколку што индивидуите имаат врз себеси.

извор

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Девојки HITCH Blondi ве молам расправиите за цеца и нејзините авантури на друго место да се расправате не е темата за тоа ниту пак каков е карактерот на некој шо ја „обожава“ и што кажува тоа за нејзе.
Молим лепо .
Он топик : мех не е само кај нас во цел свет. Фантастични серии како хоризонт од ббс се претворија во третокласни научни сапуници од кои ништо не дознаваш од 2005 па наваму а вие ќењате за нашиве одaмна испартизирани медиуми . Трендот е насекаде.
Додуша ако сакате hard cold facts ќе треба малце да се испотите и да пребарувате по нет .
Е сега чисто се сомневам дека некој кој секој ден ја гледа сиромаштијата, угнетувањето, корупцијата во земјава сака да чита за истото во своето слободно време на интернет кога бара бегство од реалноста thus you get the big boobies and cute kittens all over the place
Јебем га и онака сме ебани, сме на сигурна траекторија да пропаднеме ко цивилизација а можда и конечно ко вид.
The only thing i can say is :eat the fucking popcorn , shut up and enjoy the show while you can .

B

Black Guard

Гостин
Проклети политичари и нивни лижигзови и тоа од повеќе бранши,немој да мислите дека лоботомијата ќе биде успешна ако не испадне "експерт" кој ќе поткрепи било каква булшет идеја а новинарите ќе удрат на дијареа,мене не да ми се кења туку ми се гади од седмата сила,па они требаше да бидат алармот кога нешто не е во ред,напротив истите згазија на нивните принципи и како резултат на тоа дојдовме во ситуација да се расправаме за БАНАЛНИ прашања и да се делиме за истите на пример дали требало Бик,Шмизла а додека расправавме за ова веќе....па имаме бугарски херои и нивни статуи(воинот на коњ не се взнае кој е),и се прашувам,ако новинарите реагираа соодветно ниту они ќе беа во ситуација да нудат само турски серии(очигледно замолчени се) туку ќе вршеа репортажи,истражувања и укажувања на системски грешки било намерни или не.
--- надополнето: 25 јули 2012 во 23:27 ---
Јебем га и онака сме ебани, сме на сигурна траекторија да пропаднеме ко цивилизација а можда и конечно ко вид.
The only thing i can say is :eat the fucking popcorn , shut up and enjoy the show while you can .
Нема да дадеш отпор,само попкорн ќе јадеш?

Не сме ебани,историјата покажала и докажала дека систематски не можеш да сјебеш народ,а за афричките стандарди не спорам т.е ние веќе по многу параметри сме африканска држава.

. Според мене, треба да се затворат, да ги снема, сите страни кои споделуваат информации за Цеца и за останатите џукели `ко неа.

Зошто толку екстремно,Цеца е певачка и ништо повеќе,ирелевантно е дали има силиконски имплант или-пејачка е,чуму затворање на такви....зошто?

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Па погледнете го фејсбук: за себе треба да зборувата во трето лице еднина, како да имате три години!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom