Како ќе изгледа затворениот базен во Куманово

Член од
23 јули 2012
Мислења
7
Поени од реакции
4
Абе џган еден,кој си фактор ти на мене да ми кажеш оди си бе..да не е на татка ти Куманово па ти да судиш а ? Или на Цица ? Ти другар или си слеп или си тежак комуњар,пошто гледам од 3 мислења на овј форум сви три су ти на овуј тему,не за џабе си се регистрираја .. или си некој поттрчко на Цица или си му нешто род,трето нема..само неписмен може да каже дека Куманово е екстра среден град..неписмен и човек кој од Табановце подалеко не прошетаја.. Ја збору дека град е несреден, заостанат у време, улице ископани,нема ништо живо што вреди да се види,нема култура,нема спорт у град,а не дека га мрзу.. ај биди поздравен и терај си работу, и влажни се на Цица,док он ужива у вилу и базен у Четирце ти дркај га на њега.
Ич да не те гајле јас зошто и кога сум се регистрирал на форумот. Како што знам форумот е отворен за сите во секое време за била која намера. А да се вратиме на тема, да комуњар сум, не зашто така ме родиле туку затоа што самиот сум одбрал така, моето идеолошко видување за жал не се совпаѓа со она на преродбениците. Нивната идеологија е , направи лав од 2 мил. укради пола мил. и слично па Скопје нека личи на Лас Вегас а другите кои ги ебе. У вакво лошо време за македонија некој да дава МИЛИОНИ за палати и огради, животински царства и недокажани историски типови да висат на плоштади. Ти си болен ум кога можеш да кажеш дека Куманово нема асфалтирани улици ископани биле као, еве типот пред мене што ти пиша тотално те демантира. Викаш нема спорт во градот? А кој ја полнеше спортска сала на натпреварите ? Груевски ли и неговите ретардирани следбеници ? Не бе друже тоа беа Кумановци кои го согледаа битот на Кумановскиот спорт и решија да се придружат кон таа слава. Не заборавај дека КК Куманово играше во Плеј-оф во домашното првенство, машкиот ракометарен тим по само 1 сезона откако беше преземен од општината да го финансира и управува со него, достигна невидени резултати, нешто што никогаш не го постигна додека твоите вмровци крпеа играчи со 6 плати и го уништија спортот и спортската сала воедно. Убаво запамти дека оваа сезона РК Куманово ќе игра во ЕХФ лига заедно со Вардар и Металург кои имаат милионски суми буџет, и тоа треба да те засрами за твоите изглагања тука. Исто така тимот имаше понуда да настапува во СЕХА лигата, но поради недоволна финансиска поткрепеност се откажа. Женскиот ракометен тиом исто така настапува на Европска сцена. Реновирани се неколку спортски игралишта ставени се нови мрежи и кошеви. Оди прашај ги децата во Трговски на кошеви дали не се задоволни и дали си одат дома пред 4 сабалје откако почнаа секојдневно да играат кошарка на реновираните терени. Немало културни настани? А кој го поддржа рок фестот што се оддржа во Проевце, Урбаниот Викенд кој секоја година се оддржува во рамките на Кумановско Културно лето, кој ги поддржува Тамбурашите и Рома фест, како и други манифестации кои ги организираат Албанците? Само ќе се надовржам за Стрит Фест, веќе не се оддржува поради малаверзации внатре во невладините организации, изгледа европскиот фонд го откри тоа и престана со финансирање а исто така и градоначалникот кој сакаше да ги даде спонзорствата за добробит на целиот народ не за поединци.

Се надевам дека долгиот пост нема да му пречи на никого.

А овој шутрак нека се освести малку.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Кој има камен у бубрег нека дојде у Куманово да се провози 10 минута гарантирано ке му испадне...

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Нивната идеологија е , направи лав од 2 мил. укради пола мил. и слично па Скопје нека личи на Лас Вегас а другите кои ги ебе.
Се надевам дека долгиот пост нема да му пречи на никого.

Ти си болен ум кога можеш да кажеш дека Куманово нема асфалтирани улици ископани биле као, еве типот пред мене што ти пиша тотално те демантира.
Не дозолуваме тука пропаганда дечко , тука кога треба да се докаже вистината одма употребуваме докази , вадиме книги и документи , слики и свашта.

Ако тие во Скопје крадат, тоа не значи дека крадењето во Куманово е дозволиво.

пример.
Во Скопје ако асвалтот треба да биде 20 сантима , 5 ги крадат.
Во Куманово ако треба да биде 10 сантима , 3 ги крадат.
Или пак понизок квалитет.

Еве Цитро вели дека слаб квалитет има асвалтот и дека одма се расипуваат улиците. Ја не верувам дека од општината не знаат што е добар асвалт и издржлив , но има нешто друго тука.

И на кого тие приказки дека улиците биле средени , кога ни во Скопје не се како што треба , а подоцна ќе ти најдам една мапа од Куманово во која се гледа во централно градско подрачје колку улици се неасвалтирани , и баш да видам што ќе кажеш.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Само цената да не биде 200 денари влез од човек/дете +капа
Море ко ќе му рипнат брачата со капа(бела) и шорц....атракцион ќе биде.

п.с греота е да ги лажат кумановчани пред избори.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Дел неасвалтирани улици во централното градско подрачје на Куманово. А не се само овие.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Абе братко добар ли си што збориш, не дека Куманово е некој град каде што се е како што треба и каде тече мед и млеко, но и ова што го зборуваш се гледа дека си апла вмровец, прво збориш нешто улице да почнемо од приградски населбе- Банево трло, Пуковско,Ајдучка Чешма и Рајкова Куќа улице су 90 % ново асфалтирани, у град нова асфалтирана улица Драган Стопаревиќ, треќа македонска реновирана и сви други помали околни уличке што незнам како се викав су реновирани, така да тоа ти паѓа во вода околу улици дека се уште катастрофа, за спорт градоначалник неможе да ти помогне да искочи он да плива, трчи и што ти ја знам, ама може да обезбеди услови колко што ми е на мене познато имаш ново тениско игралиште направено, ново игралисште за мал фубдал и реновирано игралиште за мал фубдал у соколану, така да и тоа ти паѓа во вода дека овој градоначалник неправи ништо околу спортот, од културно-уметнички аспект незнам што сакаш да очекуваш од градоначалникот подржуваше разни манифестации како стрит фест (сега незнам зошто нема), матурантски забави и разни други дешавања, така да и тоа ти паѓа у вода демек Куманово било на ниво на некое си Пакистанско село ов поглед на културата, е сега најново ти сметале столбовите на базенот незнам што можам за ова да ти искоментирам некако многу си ми контраДИкторен сам на себе ти сметаат столбови на базен кој се гради во твој град од пари обезбедени од локална самоуправа кој вреди нешто помалку од 2 милиони евра, а подржуваш проект во друг град каде што 2 лавови на мост кои што личат како да излегле од некој sci-fi филм и коштаат повеќе од базен, едноставно ке ти препорачам да баталиш политика очигледно ти штети на угледот што го оставаш кај луѓето барем овде на форум!
Aj ја и ти ќе се кладимо,еве нека бидне у 1000 евра..и ќе појдемо по овија населбе..ако има 5 % ново асфалтирани,ја ќе ти даду 2000 евра,а ако не ти на мене 1000.. види,прави другога будалу брат,не мене што свак дн сам по Куманово.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
И во Кабул и Џалалабад се асвалтирани булевардите , но кога ќе влезеш по споредни улици , е тука е веќе исто како од времето на првиот човек , земја.
И во Македонија имало луѓе кои мислат дека само улиците по кои минуваат шлепери треба да се асвалтирани.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Aj ја и ти ќе се кладимо,еве нека бидне у 1000 евра..и ќе појдемо по овија населбе..ако има 5 % ново асфалтирани,ја ќе ти даду 2000 евра,а ако не ти на мене 1000.. види,прави другога будалу брат,не мене што свак дн сам по Куманово.
Абе братко и ја сам од тамо затој ти и реплицирам, иначе кладба се прифаќа, колко улице су асфалтирани од како е градоначалник Циц, такој да можемо да договирмо време и да ги пројдемо улице, ако су над 5% т.е ти ми дужиш 2000 евра, ако су под 5% ја на тебе :))))

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Абе братко и ја сам од тамо затој ти и реплицирам, иначе кладба се прифаќа, колко улице су асфалтирани од како е градоначалник Циц, такој да можемо да договирмо време и да ги пројдемо улице, ако су над 5% т.е ти ми дужиш 2000 евра, ако су под 5% ја на тебе :))))
Aко мислиш дека лопата асфалт фрљена на улицу и дупке закрпени , ондак да над 5 % е.. ама колко време трае све тој,нема ни 2-3 месеца и одма се раскопа..и за тебе тој нормално ли е, такој ли се работи у нормалну земју..улицу у моју маалу гу асфалтирава целу пред некоју годину сс едвај 2 см слој асфалт,а сга е цела дупке.Ако си задовољан сс тој ондак незнам што да ти кажу,биди среќан што живиш у ''европско'' Куманово.
--- надополнето: 24 јули 2012 во 23:46 ---
И во Кабул и Џалалабад се асвалтирани булевардите , но кога ќе влезеш по споредни улици , е тука е веќе исто како од времето на првиот човек , земја.
И во Македонија имало луѓе кои мислат дека само улиците по кои минуваат шлепери треба да се асвалтирани.
Mногу споредни улички не се асфалтирани низ Куманово,а посебно делот кај што живеат мнозинство Аббаници,џамијата тој дел,катастрофа е , а е речиси центар на град. У 21 век у сред град имаш места кај што нема канализација, а има септички јами и полски вц-а..да не зборам за водоснабдувањето,општ познат поим..чистотата е проблем за кој не вреди ни да се разговара.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Aко мислиш дека лопата асфалт фрљена на улицу и дупке закрпени , ондак да над 5 % е.. ама колко време трае све тој,нема ни 2-3 месеца и одма се раскопа..и за тебе тој нормално ли е, такој ли се работи у нормалну земју..улицу у моју маалу гу асфалтирава целу пред некоју годину сс едвај 2 см слој асфалт,а сга е цела дупке.Ако си задовољан сс тој ондак незнам што да ти кажу,биди среќан што живиш у ''европско'' Куманово.
--- надополнето: 24 јули 2012 во 23:46 ---

Mногу споредни улички не се асфалтирани низ Куманово,а посебно делот кај што живеат мнозинство Аббаници,џамијата тој дел,катастрофа е , а е речиси центар на град. У 21 век у сред град имаш места кај што нема канализација, а има септички јами и полски вц-а..да не зборам за водоснабдувањето,општ познат поим..чистотата е проблем за кој не вреди ни да се разговара.
Абе братко сга асфалтирани су улице ама не ти се свиѓа квалитет на асфалт, ако е тој добро нема да ти се свиѓав сообраќајници много ке су ти светли и нема да ти е безбедно за возење, можеш да га цепидлачиш до сабајле ама на људи кои не су од Куманово можда и можеш да ги излжеш, прво беше недостатак тој пишуеше туја, сга не е недостатак него квалитет на исто е недостатак, одлучи се веќ што ти смета увек некој кд ти реплицира од Куманово пада ти у воду све што си пишуваја пред тој и наваѓаш некои други работе кои исто такој не су тачни... Друго за туј улицу што гу збориш што проваѓа куде џамију и ја мислу дека е несредена, али кажими кој е тј муж што ке се најде да ги тргне животиње од туј улицу и да гу реновира, кажими зашто тамо не се плаќа паркинг, нема контрола ни за паркирање паркира кој куде стигне, кафиќи још малко ке почнев астали на улице да изнасав, ама тој не е до локалну власт, тој е до централната власт што су неспособни да воспоставив обичан ред по улице, и тој не е проблем само у Куманово, него проблем е у свак град куде што живи стока, такој да и тој ти пада у воду демек локална власт е неспособна за туј улицу!!!

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Citro, еве на пример има избори за градоначалника, за кога треба да гласамо?
И кажи ми кој политичар што е на функцију не краде? Еднога ми кажи за време како постои Р. Македонија.
И кд би ти бија градоначалник дали би краја?

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Мислам дека внатрешниот ќе е 50х35, за надворешниот не памтам. Ми кажуваше човек кој вршеше ископ. Ќеф ќе ми е да нема пуштање внатре секакви глоти, па нека е и 150-200ден влез ако е се по прописи филтрирање, чистење ова она. Да не биде како постоечкиве мали по градов кај што пуштаат секого. Секако дека ни треба базен, градскиот беше голем и ок до некаде, ама го запустија, уништија скроз. Надворешниот некако изгледа мал?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Citro, еве на пример има избори за градоначалника, за кога треба да гласамо?
И кажи ми кој политичар што е на функцију не краде? Еднога ми кажи за време како постои Р. Македонија.
И кд би ти бија градоначалник дали би краја?
Немам појма кој би бија градоначалник,само криво ми е што много људи у овој Куманово су припрости и још се лжев за едно лижафче..некои људи јос 3 пута ќе га гласав само ради тој што направија едн кеј мочан и по тј критериум за њима он е добар градоначалник,од плоштад извади мермер кој е поскуп х5 најмалце од бекатон и му се изгуби свакакав траг не се знае куде заврши тј мермер. Обеќа катне гарање низ град а јоште нема ни една,тај куде пазар едино,ама и она сигурно ќе биде некоја кафана.
Да паркираш авто на тротоар,кој пази е за пешаци а не паркинг,плаќаш 35 денара..ало на тротоар..а у Скопје у сред центар паркинг е 40 денара за 3 саата.
Боли ме к искрено више,пошто гледам дека нема разбирачка,Кумановци су познати инат људи,такој да гласајте си га још едн мандат не ми смета.

closertb

Пластичен
Член од
23 октомври 2011
Мислења
895
Поени од реакции
1.060
Немам појма кој би бија градоначалник,само криво ми е што много људи у овој Куманово су припрости и још се лжев за едно лижафче..некои људи јос 3 пута ќе га гласав само ради тој што направија едн кеј мочан и по тј критериум за њима он е добар градоначалник,од плоштад извади мермер кој е поскуп х5 најмалце од бекатон и му се изгуби свакакав траг не се знае куде заврши тј мермер. Обеќа катне гарање низ град а јоште нема ни една,тај куде пазар едино,ама и она сигурно ќе биде некоја кафана.
Да паркираш авто на тротоар,кој пази е за пешаци а не паркинг,плаќаш 35 денара..ало на тротоар..а у Скопје у сред центар паркинг е 40 денара за 3 саата.
Боли ме к искрено више,пошто гледам дека нема разбирачка,Кумановци су познати инат људи,такој да гласајте си га још едн мандат не ми смета.
Куде завршија мермер? Куде завршисва 250 000 евра за врбе (?), 1 800 000 за ограду (?) и на крај па ќе га гласаш Груевскога. Ај не се изживљвај туја, како прво тема е за базен, а не за градоначалника и што он направија. Гласај за кога сакаш, а ако е народ припрост (што конкретно на форум не виде такво нешто од ниеднога члана) никој не те тера да живиш туја; иди и уживај си у барокно кичерајско Скопје.

Kajgana Shop

На врв Bottom