Ич да не те гајле јас зошто и кога сум се регистрирал на форумот. Како што знам форумот е отворен за сите во секое време за била која намера. А да се вратиме на тема, да комуњар сум, не зашто така ме родиле туку затоа што самиот сум одбрал така, моето идеолошко видување за жал не се совпаѓа со она на преродбениците. Нивната идеологија е , направи лав од 2 мил. укради пола мил. и слично па Скопје нека личи на Лас Вегас а другите кои ги ебе. У вакво лошо време за македонија некој да дава МИЛИОНИ за палати и огради, животински царства и недокажани историски типови да висат на плоштади. Ти си болен ум кога можеш да кажеш дека Куманово нема асфалтирани улици ископани биле као, еве типот пред мене што ти пиша тотално те демантира. Викаш нема спорт во градот? А кој ја полнеше спортска сала на натпреварите ? Груевски ли и неговите ретардирани следбеници ? Не бе друже тоа беа Кумановци кои го согледаа битот на Кумановскиот спорт и решија да се придружат кон таа слава. Не заборавај дека КК Куманово играше во Плеј-оф во домашното првенство, машкиот ракометарен тим по само 1 сезона откако беше преземен од општината да го финансира и управува со него, достигна невидени резултати, нешто што никогаш не го постигна додека твоите вмровци крпеа играчи со 6 плати и го уништија спортот и спортската сала воедно. Убаво запамти дека оваа сезона РК Куманово ќе игра во ЕХФ лига заедно со Вардар и Металург кои имаат милионски суми буџет, и тоа треба да те засрами за твоите изглагања тука. Исто така тимот имаше понуда да настапува во СЕХА лигата, но поради недоволна финансиска поткрепеност се откажа. Женскиот ракометен тиом исто така настапува на Европска сцена. Реновирани се неколку спортски игралишта ставени се нови мрежи и кошеви. Оди прашај ги децата во Трговски на кошеви дали не се задоволни и дали си одат дома пред 4 сабалје откако почнаа секојдневно да играат кошарка на реновираните терени. Немало културни настани? А кој го поддржа рок фестот што се оддржа во Проевце, Урбаниот Викенд кој секоја година се оддржува во рамките на Кумановско Културно лето, кој ги поддржува Тамбурашите и Рома фест, како и други манифестации кои ги организираат Албанците? Само ќе се надовржам за Стрит Фест, веќе не се оддржува поради малаверзации внатре во невладините организации, изгледа европскиот фонд го откри тоа и престана со финансирање а исто така и градоначалникот кој сакаше да ги даде спонзорствата за добробит на целиот народ не за поединци.Абе џган еден,кој си фактор ти на мене да ми кажеш оди си бе..да не е на татка ти Куманово па ти да судиш а ? Или на Цица ? Ти другар или си слеп или си тежак комуњар,пошто гледам од 3 мислења на овј форум сви три су ти на овуј тему,не за џабе си се регистрираја .. или си некој поттрчко на Цица или си му нешто род,трето нема..само неписмен може да каже дека Куманово е екстра среден град..неписмен и човек кој од Табановце подалеко не прошетаја.. Ја збору дека град е несреден, заостанат у време, улице ископани,нема ништо живо што вреди да се види,нема култура,нема спорт у град,а не дека га мрзу.. ај биди поздравен и терај си работу, и влажни се на Цица,док он ужива у вилу и базен у Четирце ти дркај га на њега.
Се надевам дека долгиот пост нема да му пречи на никого.
А овој шутрак нека се освести малку.