МПЦ - ПОА ужива во даночниот рај кој и го овозможи државата

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Имам слушнато од многумина дека ширум државава имало цркви кои не биле под власта на МПЦ т.е. биле самостојни(на селаните) ........... а причина било тоа што МПЦ сите пари до денар им ги собирала ........... колку е вистина незнам, но станува збор за голем број на цркви кои не се под власт на МПЦ туку самостојни се на самото село т.е. на самите селани тамошни жители кои самостојно и самоволно се грижат за тие цркви ........... ова го имам чуено уште пред години !

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Сите мислат дека економија, наталитет, здрава нација, добар стандарт се гради преку ноќ.Русија во транзицијата беше опустошена, а за тоа треба доста време да се оправи.Откако е Путин на власт Русија доживува процут во секоја смисла на зборот, а тој е близок човек на црквата.
Користиш невалиден начин на заклучување. Јас можам вака да речам, и мојот аргумент ќе има иста важност како твојот, односно никаква.

Путин е најзаслужен за подемот на Русија, а тој има црн појас во џудо, Заклучок, јапонските боречки вештини се најзаслужни за наталитетот и економскиот раст во Русија.

Не го бива, а?

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Нафтата, гасот и природните богатства немаат врска со процутот на Русија, туку поповите. :pos:
Немој не ме радуј...
Руската православна црква нема никаква врска со економскиот процут на Русија, ама има огромна врска во вградување етички вредности во животот на еден Русин.Да не ти кажувам само дека во Русија има регистирано 5 милиони наркомани од коишто 2 милиони на хероин, висок процент на алхохоличари мажи, катастрофален наталитет.Во тој смер таа делува, во враќање на семејни вредности во Русија и тоа дава доста добри резултати последните години.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Руската православна црква нема никаква врска со економскиот процут на Русија, ама има огромна врска во вградување етички вредности во животот на еден Русин.Да не ти кажувам само дека во Русија има регистирано 5 милиони наркомани од коишто 2 милиони на хероин, висок процент на алхохоличари мажи, катастрофален наталитет.Во тој смер таа делува, во враќање на семејни вредности во Русија и тоа дава доста добри резултати последните години.
Јас пак слушам дека све повеќе алкохоличари и наркомани имало во Русија, како што рипа животниот стандард.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Чим моите пари не ги даваат онаму за што ги оставам 100% нека ги оданочат! Леб да немаат да јадат, сите дебели по 100кг, нека јадат од гумите од возниот парк. Апаши, пијаници, швалерки фрчат, луксузи, софри летаат. Не ти иде дома за празник ако не му дадеш пари, не ти закопува човек без пари, да умре човек му требаат 1000 евра. Па иди осмели се да се венчаш или да крстиш дете, ќе те избричат. Болни деца секој ден бараат помош, овие лицитации на лопати и на зејтин ќе ми прават, 100% данок за апашите.
Амин!
Башка... нели некој завет на сиромаштија имаа?
Или... нешто демек помагаа?
Па сега во Струмица молат пари за црква да градат... а полни се како танкер...

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.666
Поени од реакции
35.317
Црквата не требало да биде подложна на плаќање данок, затоа што давале верски услуги.
Не сум знаела дека издавањето плажи под концесии, продавањето црковни икони и сувенири, наплаќање влез и паркинг простор спаѓа под верски услуги.
До пред некој ден исто така незнаев дека издавање на крштеница (едно обично ливче со потпис и печат од МПЦ чини САМО 500 денари, воедно научив и дека венчавањето во манастир е за 3000 денари поскапо од венчавање во обична локална црква, а истиот тој манастир е изграден од парите на верниците,
Сеуште се чудам со кое лице МПЦ правеа реклами за обнова на Бигорскиот манастир, бараа помош од верниците за да се обнови изгорениот дел, а при тоа истите тие никогаш не помогнале да се спаси некој млад живот.
Господине Стефан следниот ваш именден кога ќе купувате кавијари и правите свечани трпези или следното ваше возење во (пре)скапите автомобили, можеби ќе ви падне случајно на памет дека сето тоа сте го зеле од устата на вашите верници.

S

Stef Bachatero

Гостин
Ми го уништува името со неговата порака за мир и душевност со полното ќесе пари...:rolleyes:

Член од
18 мај 2012
Мислења
68
Поени од реакции
38
Прво за јадењето гомна ке ти простам чедо божје не знаеш што зборуваш и со кого се закачаш. Второ Русија мислам дека ја имаш видено само на гоогле мапс и по некое јутуб видео.
Трето освен москва таму ти е жива бедотија, зна сум бил сум видел и пред десетина години и пред 7 месеци.
четврто да им го начукам у уста ја на сите попски свињи и на неонацистички педерчиња кој што се кријат под килафката на тие попски свињи дебели.
Јасно ти е сега што мислам за МПЦ и за оние кој што ја подржуваат таа пијавица која што низ векови го цицала народот ? Тие попови не се ништо друго освен ЛОПОВИ а комунистите да сакале да ги сотрат ке ги сотреле,ама не фин народ тоа кумуњарите па ги оставиле брадоњите да лажат понатака, иако биле соработници со окупаторот од секогаш, и уште нешто совет од мене кога ке видиш ПОП свиња од МПЦ на патот обавезно фати се за јајца да не те бие малер.
!!!!!!!!!!
Јасно ти е сега што мислам за МПЦ и за оние кој што ја подржуваат таа пијавица која што низ векови го цицала народот
Ти или не си Македонец или не си православен или не си научил два грама историја!!!
Од кај мислиш дека ни е целата култура нам македонците (нам, затоа што не верувам дека си Македонец)? Уметност, Азбука, Музика, Просвета...од каде мило?

Да не бев покултурен од тебе, ќе ти речев ти да ми се фатиш мене за јајцава, бе говедо едно...ама јас сум покултурен, па нема да кажам такво нешто! Багро неписмена!

Член од
6 јули 2012
Мислења
41
Поени од реакции
35
Црквата не требало да биде подложна на плаќање данок, затоа што давале верски услуги.
Не сум знаела дека издавањето плажи под концесии, продавањето црковни икони и сувенири, наплаќање влез и паркинг простор спаѓа под верски услуги.
До пред некој ден исто така незнаев дека издавање на крштеница (едно обично ливче со потпис и печат од МПЦ чини САМО 500 денари, воедно научив и дека венчавањето во манастир е за 3000 денари поскапо од венчавање во обична локална црква, а истиот тој манастир е изграден од парите на верниците,
Сеуште се чудам со кое лице МПЦ правеа реклами за обнова на Бигорскиот манастир, бараа помош од верниците за да се обнови изгорениот дел, а при тоа истите тие никогаш не помогнале да се спаси некој млад живот.
Господине Стефан следниот ваш именден кога ќе купувате кавијари и правите свечани трпези или следното ваше возење во (пре)скапите автомобили, можеби ќе ви падне случајно на памет дека сето тоа сте го зеле од устата на вашите верници.
Јас би додал и “ ВНУКИТЕ“ 21, 22 годишни кој ги менува секоја година кој го служат и му изиграваат слугинки да прекине толку често да ги менува, и да не ги испраќа на абортус во приватни клиники. Сепак нели се рода и официјално е против абортус МПЦМРФЦСК
--- надополнето: 25 јули 2012 во 02:07 ---
!!!!!!!!!!

Ти или не си Македонец или не си православен или не си научил два грама историја!!!
Од кај мислиш дека ни е целата култура нам македонците (нам, затоа што не верувам дека си Македонец)? Уметност, Азбука, Музика, Просвета...од каде мило?

Да не бев покултурен од тебе, ќе ти речев ти да ми се фатиш мене за јајцава, бе говедо едно...ама јас сум покултурен, па нема да кажам такво нешто! Багро неписмена!
Немај гајле попе кај и да е пак ке бидете бричени на суво и по гаќи ке парадирате низ селата како во старите добри времиња а владиците ке ви носат биволски јарем на рамењата зашто такви волови и свињи само за тоа ги бива.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Ко има будали да ги колкаат со пари.... Ич не ми е гајле мене, во последниве 10 години црквата ни 1 ебан денар не видела од мене, а се колнам оти нема ни да видат дури сум јас жив. Поуништувачко нешто од институционализирана религија, нема.

Член од
18 мај 2012
Мислења
68
Поени од реакции
38
Јас би додал и “ ВНУКИТЕ“ 21, 22 годишни кој ги менува секоја година кој го служат и му изиграваат слугинки да прекине толку често да ги менува, и да не ги испраќа на абортус во приватни клиники. Сепак нели се рода и официјално е против абортус МПЦМРФЦСК
Овие информации сигурно ти се од прва рака, така?!
Трачерска нација сме и заслужено си тонеме...
Не ми е поентата да го бранам Стефан, ама од трачевиве више преку "она"!
Се согласувам дека 90% од поповите се можда такви, ама дека има чесен народ меѓу нив, кој живеат спред тоа што го учат сам сум се уверил.
Заради тие е невкусно се ова што си го испоповраќал тука на форумов.

But, Ignorance is a bliss, I guess.
So keep bitchin' ! ! !
--- надополнето: 25 јули 2012 во 02:13 ---

Немај гајле попе кај и да е пак ке бидете бричени на суво и по гаќи ке парадирате низ селата како во старите добри времиња а владиците ке ви носат биволски јарем на рамењата зашто такви волови и свињи само за тоа ги бива. И на крајот да сум глуп и неписмен ко тебе ке ти речев кур да ми пушиш пичка ти материна глупа неписмена, на женати фрфуљот да и го отечам . Ама ете не сум нити глуп нити неписмен и нема да ти го речам тоа. ќерку да ти ебам у уста да и го начукам сосе јајца ама ете нема ни тоа да го речам:pos:
Ah, a true prodigy!
How well to see one. And the eloquence?!
Just great. Your parents must be proud.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.424
Поени од реакции
16.722
А коа сме тука, што е со даночниот рај кој и е овозможен на ИВЗ?

Член од
18 мај 2012
Мислења
68
Поени од реакции
38

Немај гајле попе кај и да е пак ке бидете бричени на суво и по гаќи ке парадирате низ селата како во старите добри времиња а владиците ке ви носат биволски јарем на рамењата зашто такви волови и свињи само за тоа ги бива.
И молим те, сфатив дека си со "невообичаена" сексуална провиниенција, ама не ми се нуди да ми го бричиш! Nothing personal, it's just that I'm straight. Sorry.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Користиш невалиден начин на заклучување. Јас можам вака да речам, и мојот аргумент ќе има иста важност како твојот, односно никаква.

Путин е најзаслужен за подемот на Русија, а тој има црн појас во џудо, Заклучок, јапонските боречки вештини се најзаслужни за наталитетот и економскиот раст во Русија.

Не го бива, а?
На кој си нашол да му реплицираш.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
А коа сме тука, што е со даночниот рај кој и е овозможен на ИВЗ?
Незнам дали ИВЗ има ценовник, од МПЦ си имаат ценовник и за тоа треба да данок да се плати, а ако даваш како поклон или од душа т.е од милосрдие и колку сакаш тогаш тоа не е оданочено.
Тоа е разликата во дали да е оданочено или не.
Ако имаш информации дали ИВЗ си наплаќа по ценовник или живее од милосрдието на верниците, може да споделиш?

Kajgana Shop

На врв Bottom