Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
ОВАА ФОТОГРАФИЈА НЕ Е ДЕЛО НА ФОТОШОП

Многу едноставно, доколку имаш SLR фото-апарат.

Најчесто се прави ваква слика во услови со малку светлина (мрак, затворени простории).

На апаратот ставаш доооооолга експозиција (барем 5-10 секунди). Блицот го подесуваш да пали на second curtain.

Момците прават поза и стојат мирно. Трето лице (јас во овој случај) со диодата од упаљач правам „хаме-хаме“ бран.

Доколку имаш нешто неразбрано, пиши, ќе објаснам подобро.

п.с. фотографијата е дело на Точкест, и неговиот SONY Alpha 200 или 300 (заборавив кој модел го имаше).

Точкест има Sony H7, ама ѕверски е, Sony e :)

Не мора DSLR да имаш за вакви фотки, може и со најобичен апарат. Само се мести апаратот на што подолга експозиција и се штрака фотки на кои има светлинско движење: упаљачи, движење на коли во темница, било што само нека свети :)

slika.php

Конечно да се научам вака да правам, иако не е баш убаво направено ама... :)

На сликава во левиот агол (горе) да се постави македонското знаме, ептен сум дрво во фотошоп и незнам да го направам и тоа, напревете со 2-3 различни големини да видам како ќе изгледа. Фала.

copyofasda.jpg

Ej дечки сакам да му помогнам на Ајсшутер за знамето, па направив се и сега знаменцето е големко и како да го смалам?
Забравих јас :vozbud::toe:

Ej дечки сакам да му помогнам на Ајсшутер за знамето, па направив се и сега знаменцето е големко и како да го смалам?
Забравих јас :vozbud::toe:
Кога ќе го ставиш на сликата на Ајсшутер ќе одиш едит-->трансформ-->Фрее траснформ :)

ke probam povtorno

6613_1126744012748_1351609039_30499798_2563197_n.jpg

sega?

ne e mnogu smeneto od originalot no sepak ovaa e pospooky :D

Пак не се гледа, оди хостирај ја на http://www.imageshack.us после ја копираш локацијата на сликата и ќе кликнеш на оваа иконка
insertimage.gif
ја пастираш овде и тогаш ќе се гледа сликата :)

Пак не се гледа, оди хостирај ја на http://www.imageshack.us после ја копираш локацијата на сликата и ќе кликнеш на оваа иконка
insertimage.gif
ја пастираш овде и тогаш ќе се гледа сликата :)
До тебе е, јас ја гледам...

си претерал со контраста, ако си поигрувал со curves-от по туториали, друг пат немој, од слика до слика е различно подесувањето...многу е остра сликата исто така, замати ја позадината со маааааааалку surface blur и lens blur...намести shadows & highlights за да се гледаат и скриените делови (се дур е вкусно на изглед)

со оглед на тоа дека не го гледам оригиналот, ке кажам 4/10 што е стварно таман за почетник...

Се гледа сликата на сите постови, а за што сакаш критика, што ти е изменето што е монтирано, дај го оригиналот и кажи што сакаш плус да научиш, ако можеме би ти помогнале.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom