Како ќе изгледа затворениот базен во Куманово

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Дали комунистички или модерно изгледа базенот, не е битно кога буџетот одлучува за тоа. Да одобреа повеќе кредит оние од власта (што е многу битно) ќе имаше и подобар и помодерен базен. Затоа оние од портокаловата преродба нека не коментираат како не чинел проектот затоа што нивната партија на власт не помага во никој поглед на оптшина Куманово, и ЦИЦ со кредити и финансирање од европски фондови го реализира овој проект. Во држава каде што власта мани што не те стимулира ни помага, па башка ти саботира сите инвестиции и кредити, а згора на тоа не го дава ни ДДВ-то што и припаѓа на општината - не очекувајте никакви инвестиции. Затоа овој проект е за поздрав!
Куманово има буџет од 28 милиони евра у една буџетска година..приближно..од тие нека се 10 милиони оперативен буџет,пари за трошење на капитални инвестиции,плус кредити,плус донации..ај нека нема пари од централа како што викаш..со тие пари Куманово можеше да се призакрпи да личи на град..а сега личи на јавен нужник,нема улица саглам нигде,ништо нема..јавно вц нема.. не ја брани градската власт пошто не ги пере ни Крива река од криминалот.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Општина Куманово спаѓа во првите три најголеми општини и затоа неможеш да ја наречеш сиромашна.
Голема општина , големи обврски.

Големината нема врска со сиромаштијата.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Најголема,а најмизерна.
И статистички најслабата алка :Р

Целиот тој Североисточен регион од Куманово до Крива Паланка.

Но тоа не е по вина на општината туку од централната власт.

Најголема невработеност.

А ти немој да му гледаш убавина на базенот , убав си е за тие пари. Замисли колку работа има ... виде ли , вециња , туш кабини , отворен базен , затворен , стакла , канцеларија , трибина , филтри , цевки ... све тоа 1,8 милиони евра.

Спореди сега 4 лава = 2,5 милиони евра.

Ограда на мост = 1.5 м

Како да не ги пцуеш бе ....

Член од
23 јули 2012
Мислења
7
Поени од реакции
4
Куманово има буџет од 28 милиони евра у една буџетска година..приближно..од тие нека се 10 милиони оперативен буџет,пари за трошење на капитални инвестиции,плус кредити,плус донации..ај нека нема пари од централа како што викаш..со тие пари Куманово можеше да се призакрпи да личи на град..а сега личи на јавен нужник,нема улица саглам нигде,ништо нема..јавно вц нема.. не ја брани градската власт пошто не ги пере ни Крива река од криминалот.
Незнам од кај ти се овие информации ама жално е да пишуваш вакви работи кога појма немаш за Куманово а башка си задоен вмровец. Куманово е екстра и среден град, со асфалтирани улици и крадски кеј, обновени спортски игралишта и нови изградени, атлетска патека како што нема ни во Скопје, гасифициран град, сите социјални случаи и стечајци добиваат финансиска помош од општината во поглед на комуналии и слично. Ама секако овие работи не постојат кога пишува некој од другата партија. Нема кого да бранам ја и зошто, вие бранете се кога ќе ги правдате 250 000 евра за врба и 1 милион евра за мудето на буќефал.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Незнам од кај ти се овие информации ама жално е да пишуваш вакви работи кога појма немаш за Куманово а башка си задоен вмровец. Куманово е екстра и среден град, со асфалтирани улици и крадски кеј, обновени спортски игралишта и нови изградени, атлетска патека како што нема ни во Скопје, гасифициран град, сите социјални случаи и стечајци добиваат финансиска помош од општината во поглед на комуналии и слично. Ама секако овие работи не постојат кога пишува некој од другата партија. Нема кого да бранам ја и зошто, вие бранете се кога ќе ги правдате 250 000 евра за врба и 1 милион евра за мудето на буќефал.
:facepalm:

Информациите ми се од лице место,пошто сум од Куманово..и немој ти на мене да ми кажуваш колку убав и среден град е Куманово,лжи некој друг што не бил у Куманово.

Член од
23 јули 2012
Мислења
7
Поени од реакции
4
:facepalm:

Информациите ми се од лице место,пошто сум од Куманово..и немој ти на мене да ми кажуваш колку убав и среден град е Куманово,лжи некој друг што не бил у Куманово.
Ако не ти е убав и среден градот, слободно оди си. Финтата е што на тие такви како тебе увек ќе им биде "лош" И "не среден" се додека е Циц на власт и не им одговара на твоите лопови. За жал си избрал погрешно место за живот во погрешно време оди си затоа што ти идеолошки не припаѓаш таму, нели си дошол до тука да сереш за сопствениот град и шириш лаги и дезинформации како како и сите тие твои релативци како во јавност така и на тв, не те бива. Само џган човек како тебе може да пласира вакви дезинформации и омраза кон местото од кое потекнува.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Ако не ти е убав и среден градот, слободно оди си. Финтата е што на тие такви како тебе увек ќе им биде "лош" И "не среден" се додека е Циц на власт и не им одговара на твоите лопови. За жал си избрал погрешно место за живот во погрешно време оди си затоа што ти идеолошки не припаѓаш таму, нели си дошол до тука да сереш за сопствениот град и шириш лаги и дезинформации како како и сите тие твои релативци како во јавност така и на тв, не те бива. Само џган човек како тебе може да пласира вакви дезинформации и омраза кон местото од кое потекнува.
Абе џган еден,кој си фактор ти на мене да ми кажеш оди си бе..да не е на татка ти Куманово па ти да судиш а ? Или на Цица ? Ти другар или си слеп или си тежак комуњар,пошто гледам од 3 мислења на овј форум сви три су ти на овуј тему,не за џабе си се регистрираја .. или си некој поттрчко на Цица или си му нешто род,трето нема..само неписмен може да каже дека Куманово е екстра среден град..неписмен и човек кој од Табановце подалеко не прошетаја.. Ја збору дека град е несреден, заостанат у време, улице ископани,нема ништо живо што вреди да се види,нема култура,нема спорт у град,а не дека га мрзу.. ај биди поздравен и терај си работу, и влажни се на Цица,док он ужива у вилу и базен у Четирце ти дркај га на њега.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Ептен глупо... Поефикасно ќе беше да го направеа отворено/затворен за да може човек да дише преку лето и да се изградат скокалници : ептен сиромашно делува!

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Абе џган еден,кој си фактор ти на мене да ми кажеш оди си бе..да не е на татка ти Куманово па ти да судиш а ? Или на Цица ? Ти другар или си слеп или си тежак комуњар,пошто гледам од 3 мислења на овј форум сви три су ти на овуј тему,не за џабе си се регистрираја .. или си некој поттрчко на Цица или си му нешто род,трето нема..само неписмен може да каже дека Куманово е екстра среден град..неписмен и човек кој од Табановце подалеко не прошетаја.. Ја збору дека град е несреден, заостанат у време, улице ископани,нема ништо живо што вреди да се види,нема култура,нема спорт у град,а не дека га мрзу.. ај биди поздравен и терај си работу, и влажни се на Цица,док он ужива у вилу и базен у Четирце ти дркај га на њега.
Абе братко добар ли си што збориш, не дека Куманово е некој град каде што се е како што треба и каде тече мед и млеко, но и ова што го зборуваш се гледа дека си апла вмровец, прво збориш нешто улице да почнемо од приградски населбе- Банево трло, Пуковско,Ајдучка Чешма и Рајкова Куќа улице су 90 % ново асфалтирани, у град нова асфалтирана улица Драган Стопаревиќ, треќа македонска реновирана и сви други помали околни уличке што незнам како се викав су реновирани, така да тоа ти паѓа во вода околу улици дека се уште катастрофа, за спорт градоначалник неможе да ти помогне да искочи он да плива, трчи и што ти ја знам, ама може да обезбеди услови колко што ми е на мене познато имаш ново тениско игралиште направено, ново игралисште за мал фубдал и реновирано игралиште за мал фубдал у соколану, така да и тоа ти паѓа во вода дека овој градоначалник неправи ништо околу спортот, од културно-уметнички аспект незнам што сакаш да очекуваш од градоначалникот подржуваше разни манифестации како стрит фест (сега незнам зошто нема), матурантски забави и разни други дешавања, така да и тоа ти паѓа у вода демек Куманово било на ниво на некое си Пакистанско село ов поглед на културата, е сега најново ти сметале столбовите на базенот незнам што можам за ова да ти искоментирам некако многу си ми контраДИкторен сам на себе ти сметаат столбови на базен кој се гради во твој град од пари обезбедени од локална самоуправа кој вреди нешто помалку од 2 милиони евра, а подржуваш проект во друг град каде што 2 лавови на мост кои што личат како да излегле од некој sci-fi филм и коштаат повеќе од базен, едноставно ке ти препорачам да баталиш политика очигледно ти штети на угледот што го оставаш кај луѓето барем овде на форум!

Незапирливи 1903/87

Изгорен за Вардар
Член од
20 јули 2011
Мислења
3.530
Поени од реакции
10.233
Зошто секогаш , ама баш секогаш морате да мешате политика...Од Скопје сум, ама одам често во Куманово и мене баш ми се свиѓа градот. Не викам не, дека му треба инвестиција и средување, ама ете некој го направил првиот чекор ќе се прави базен. Бев пред две недели и кога ми рекоа дека ќе се прави базен до салата баш ми се допадна идејата. Убаво е за еден град како што е Куманово да има базен.

btw темата е за базенот, а не општо за Куманово :)

Браво за Кумановци, па да ви дојдам на гости :)

Г

Грејвдигер

Гостин
По бедна видео презентација неможеше..а од надвор не ми се свиѓа,посебно тоа столбовите.
Тапа е. Плава боја, па и нормални столбови... Абе фонтана си треба напред и да свири некое музиче, пример Eye of the Tiger. И кај ги нашле овие столбови, се знае... два огромни лава треба да стојат таму!

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Супер е. Се надевам дека и по другите градови ќе градат вакви базени.

H

HoT IcE

Гостин
Реално гледано, кога ќе се земе во предвид СДСМ на државно ниво е тапа, скапаници и крадци кои ништо не пружија, но кога ќе се земе на ниво за општина Куманово секоја чест, посебно за Зоран Дамјановски кој е најдобар градоначалник досега за Куманово што бил на функција, направи многу, го среди градот доста, и уште го средува, секако дека и кај него има големи и мали минуси, но позитивната страна е што тој се труди и има волја да го среди Куманово, засега тоа го прави и заслужува почит и глас, што секако ќе го добие.
Овој базен е токму доказ за неговите планови и замисли, секоја чест за Зоран, а Бранко може да му го апне левото јајце од мака, зошто на секое претставување на нов проект Бранко се кити со негови перја демек он тоа го направил, а за Зоран никаква заслуга, јас лично бев на сечење лента за овој базен и неможете да замислете какви срања изеде Бранко а Зоран во уста не го стави и пофали.
Сигурен сум дека базенов ќе биде одличен внатре, само се надевам дека ќе биде одржуван и поголема култура од страна на нашиот народ за да го сочуваме, бидејќи сигурно ќе има мали деца кои ќе почнат да се занимаваат со пливање во Куманово, што е и добро за градот секако.
Јас лично, ако може да се запишам на 19 години за да тренирам пливање, радо би идел поради рекреација и така натака.
Поздрав.:)

Kajgana Shop

На врв Bottom