Како ќе изгледа затворениот базен во Куманово

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Комунистички црти?
И архитектура почнавте да делите на комуњарска и некомуњарска?
Не бе пријателе едноставно во комунизмот имало начин на изградба на објектите на наједоставни црти со максимална искористеност на објектот бев никаква надворешна убавина слободно разгледај згради и објекти од тој период и ќе видиш сепак. Нема тука што според многу архитекти во тој период немало никаква креативност се се градело само за да биде функционално а не за да биде убаво тоа ти е тоа. Не ви се мешам во коментарите за Скопје 2014 и ако погоре спомнав дека Филхармонијата ми е еден од најубавите објекти што ќе се изградат со овој проект.
--- надополнето: 23 јули 2012 во 22:48 ---
И ако не коментираме за објектот која е целта на темата за да се исфали некој дека владеачката партија гради објекти и ние треба да коментираме браво браво браво за вас ќе гласаме до крајот на нашиот живот.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
По бедна видео презентација неможеше..а од надвор не ми се свиѓа,посебно тоа столбовите.
Човекот кој ја поддржа цела бедотија, човекот кој велеше важно е да се гради, човекот кој се пали на сите споменици не му се свиѓале столбовите. Колку ниско паѓаш неможам да поверувам. До толку ли политички сте затруени бе!
Поддршка за изградба на базент.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Забелешката беше да укажам колку е навлезена политиката и во подсвеста што и на очајно потребни базени почнавте да плукате и наоѓате секакви маани само затоа што го гради градоначалник од партија на која не си на платен список.
Во темата за СК2014 викаш нека се гради, подобро нешто отколку ништо, а тука плукаш за ситници.
Комуњарски црти имал проектот.
Не биди смешен.
Има и те како има,и ако малце се разбираш у архитектура ќе ги видиш..спореди ги линииите со други градби од тој стил со овој и ќе сватиш ако сакаш.
--- надополнето: 23 јули 2012 во 22:54 ---
Човекот кој ја поддржа цела бедотија, човекот кој велеше важно е да се гради, човекот кој се пали на сите споменици не му се свиѓале столбовите. Колку ниско паѓаш неможам да поверувам. До толку ли политички сте затруени бе!
Поддршка за изградба на базент.
Не ги подржувам сите споменици,ни пола не подржувам.. и не сум против градење мила се лажеш,не лжи срамота.. него дискутирам за стилот каков е ,што ми се свиѓа ,што не.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Има и те како има,и ако малце се разбираш у архитектура ќе ги видиш..спореди ги линииите со други градби од тој стил со овој и ќе сватиш ако сакаш.
--- надополнето: 23 јули 2012 во 22:54 ---

Не ги подржувам сите споменици,ни пола не подржувам.. и не сум против градење мила се лажеш,не лжи срамота.. него дискутирам за стилот каков е ,што ми се свиѓа ,што не.
Судејќи по тоа што ти се свиѓа, тешко нас ако ти кажуваш каков да се гради базентот. Од кога на филозофски предаваат архитектура?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Кумановци не се јаки пливачи, а уште помалку ватерполисти. Ваков затворен базен му треба на охрид или струга, некој што плива цело лето нема каде да продужи и зимно време. Инаку во секој поголем град треба по еден ваков базен освен за рекреација можеби и ќе излезе некој пливач или ватерполист во иднина. Во секој случај подршка и во другите градови да изградат по еден ваков базен.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Не подржувам изградба на базен од нашите сиромашни општини , нека изградат приватњаците.

А општинарите нека ги закрпат улиците ги молам , барем во тоа нека бидат успешни.

Освен во Скопје , сите други општини имаат сериозни инфраструктурни проблеми.
Од земјени улици исто како пред 10.000 години , па се до тесни улички кои се затнуваат од 10 коли.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Судејќи по тоа што ти се свиѓа, тешко нас ако ти кажуваш каков да се гради базентот. Од кога на филозофски предаваат архитектура?
Па и ти си камионџика,па делиш памет за се и сешто..за економија поготово си тата-мата :)
Архитектура ми е хоби,ме интересира,не сум школуван де.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Па и ти си камионџика,па делиш памет за се и сешто..за економија поготово си тата-мата :)
Ако знаеш транспорт во која област спаѓа јас ќе ти се удавам у базентот у Куманово.
Ако не си образован за нешто не глуми стручњак.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Кумановци не се јаки пливачи, а уште помалку ватерполисти. Ваков затворен базен му треба на охрид или струга, некој што плива цело лето нема каде да продужи и зимно време. Инаку во секој поголем град треба по еден ваков базен освен за рекреација можеби и ќе излезе некој пливач или ватерполист во иднина. Во секој случај подршка и во другите градови да изградат по еден ваков базен.
Што ти е бе,кумановци само грбно пливаат,башка други стилови :D
Еве ја по 10 мин можам под вода..кога се давам..:D

Член од
23 јули 2012
Мислења
7
Поени од реакции
4
Дали комунистички или модерно изгледа базенот, не е битно кога буџетот одлучува за тоа. Да одобреа повеќе кредит оние од власта (што е многу битно) ќе имаше и подобар и помодерен базен. Затоа оние од портокаловата преродба нека не коментираат како не чинел проектот затоа што нивната партија на власт не помага во никој поглед на оптшина Куманово, и ЦИЦ со кредити и финансирање од европски фондови го реализира овој проект. Во држава каде што власта мани што не те стимулира ни помага, па башка ти саботира сите инвестиции и кредити, а згора на тоа не го дава ни ДДВ-то што и припаѓа на општината - не очекувајте никакви инвестиции. Затоа овој проект е за поздрав!

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Не знам колку чини овој базен во куманово, но еве да речем 2 милиона евра. Освен во скопје затворен базен во макеодниа во друг град нема. Луѓе се бунат зашто од други држави играле ватерполсити за наша репрезентација. Тие само го направија спортот популарен да се приклучат и други деца да тренираат. Но каде? Струмица, Охрид, Битола, Прилеп, Тетово, тоа се 5 града по 2 милона евра = 10 милиони евра. Јас мислам дека не е голема инвестиција да се изградат овие базени во споредба за што све се потрошија пари. Тоа е мое мсиелње дали сум во право или грешеам самите проценте.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Ако знаеш транспорт во која област спаѓа јас ќе ти се удавам у базентот у Куманово.
Ако не си образован за нешто не глуми стручњак.
Немора диплома да имам за да знам по нешто..а чекај со давење прво нека се направи базенот..сеа за сеа можеш само у Липковка да се давиш..

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Цитро, Леандра е магистер по економија.

Нема врска тоа биле не биле, не биле пошо немале базен (услови), end of story. И во Замбија да инвестираш ќе испаднат рекордери. За Струга и Охрид треба да им текне на тамошните градоначалници.

Член од
23 јули 2012
Мислења
7
Поени од реакции
4
Не подржувам изградба на базен од нашите сиромашни општини , нека изградат приватњаците.

А општинарите нека ги закрпат улиците ги молам , барем во тоа нека бидат успешни.

Освен во Скопје , сите други општини имаат сериозни инфраструктурни проблеми.
Од земјени улици исто како пред 10.000 години , па се до тесни улички кои се затнуваат од 10 коли.
Општина Куманово спаѓа во првите три најголеми општини и затоа неможеш да ја наречеш сиромашна.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Цитро, Леандра е магистер по економија.

Нема врска тоа биле не биле, не биле пошо немале базен (услови), end of story. И во Замбија да инвестираш ќе испаднат рекордери. За Струга и Охрид треба да им текне на тамошните градоначалници.

Можеби ќе излезе некој пливач не викам не, но повеќе с епознати п оборилачки вештини како аце русевски :D А го подржувам проектот и за рекреација е здраво пливањето и за деца и за постари. И реков можеби и кроз години некој талент ќе се изроди од тој базен. Али приоритет мора да бид еохрид, од таму се сите пливачи го имаат тоа во генот тоа и го докажале.

Kajgana Shop

На врв Bottom