Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Acid
  • Време на започнување

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Се сложувам и со двајцата, но сакам да кажам дека може и со два збора да се каже како е направен тој ефект (ако така може да се каже). Не е потребен туторијал да се мачите да направите. И ме интересира каде се спомнаа леери и во колкава количина, а не верувам дека можеш да направиш многу добра слика со 2 -3 леера (ако претходно не ги спојуваш)??????
Гледате дека има дечки кој сакаат да научат нешто, па нека не ви претставува проблем да напишете што како е направено, или барем да ги посочите каде да бараат.

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
Како кога менувам позадина на слика и тој дел што не го менувам да не ми испадне ко “отсечен“ или како да го наречам да се вклопи :kesa: Ме сфати некој ? Ако ме сфати нека ми објасни плс

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Како кога менувам позадина на слика и тој дел што не го менувам да не ми испадне ко “отсечен“ или како да го наречам да се вклопи :kesa: Ме сфати некој ? Ако ме сфати нека ми објасни плс
Пробај стави маска на отсечениот дел, и со SOFT BRUSH помини на краевите, и ке одибеш нешто како да се прелива кон позадината, па после можеш и да го шминкаш тој дел.

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
еве јас што направив со сликата од фликс. првата ја зедов и ја чепкав а фотошоп не сум про но колку толку основните работи ги знам

Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
да само стисни на мојот постпис :)

или ако сакаш еве и овде flixter.deviantart.com :smir:

Па чекам критики
Кликнав +DeviantWatch :)
Инаку супер ти се фотките, затоа и побарав линк. Немав време сега да ја разгледам целата галерија ама после :) Продолжи така

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
HMMMMM. Не се лоши сликите на deviantART FLiX, него прашањето ми е дали се занимаваш само со ретуширање и фотографирање или и со нешто друго.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Кога оклучувам Фотошоп, ми го пише ова, и право ми се појавува Dont'Send ..

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Па немаш место на хардискот што сакаш да ти пише :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Oхххх бее.. нели читаш долу ти пише Low Disk Space ...Toa e koга

Сакаш да иснталираш или ?:toe:
Не, туку се јавува затоа што Фотошоп CS3 зема ресурси од хард дискот.

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
Кога оклучувам Фотошоп, ми го пише ова, и право ми се појавува Dont'Send ..
Оди во edit-preferences-performance и одбери друг хард на пример ако имаш партиција D, таму би требало да имаш повеќе простор.

Kajgana Shop

На врв Bottom