Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Acid
  • Време на започнување
Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
тие букви на сликата се или фонт или ефект букви :D Налесно да ги направиш е да го најдеш фонтот и после тоа да си играш со FX ефекти на layers у фотошоп. Све е могуче и истото може да го направиш.

aj nekoj da mi pomogne
vo slikava tekstot da se zeme no od fotografijata ne da se napise
I`VE GOT DEVIL IN ME samo da se kopira od fotkata oti sakam da si ja stavam na potpis
Која фотографија не видов ништо ?

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
aj nekoj da mi pomogne
vo slikava tekstot da se zeme no od fotografijata ne da se napise
I`VE GOT A DEVIL IN ME samo da se kopira od fotkata oti sakam da si ja stavam na potpis so se znacite.
Ни јас не гледам слика :toe:
Али мислам дека ова би ти завршило работа... со Magic Wand или со некоја од алатките за правење селекција обележи го само делот кој сакаш да го отсечеш, притисни ctrl + c, после тоа отвори нов документ и притисни ctrl + v (димензиите ќе си ги "насетираш" сам.) :)

Член од
15 февруари 2009
Мислења
10
Поени од реакции
0
тие букви на сликата се или фонт или ефект букви :D Налесно да ги направиш е да го најдеш фонтот и после тоа да си играш со FX ефекти на layers у фотошоп. Све е могуче и истото може да го направиш.
jas go imam ovoj font aj nekoj neka mi objasne kako to4no da go napravam toa.t.e.4ekor po 4ekor

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
jas go imam ovoj font aj nekoj neka mi objasne kako to4no da go napravam toa.t.e.4ekor po 4ekor
Баш за тој ефект незнам вака на памет да ти кажам... отвори нов документ, избери ја текс алатката, напиши некој текст и после тоа ќе идеш десен клик на лаерот со текстот и ќе ја избереш опцијата Blending Options и тука играј си со ефектите види кој ќе ти се допаѓа... исто така можеш да му додадеш некој ефект од "Filter" опциите.

П.С. Ѕирни тука имаш повеќе туторијали за фотошоп... може ќе ти се најдат.

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
kako bre toa nema slika mene mi izeguva deka ima slika no eve pak...
Ќе ја отвориш сликата со фотошоп, ќе ја одбереш опцијата за правење селекција (таа коцкестата што е не ми текнува како се вика, немам инсталирано фотошоп за да видам) и потоа ќе направиш селекција колку димензиите на делот кој сакаш да го отсечеш. Потоа држејки ctrl и со помош на маусот "насетирај" ја селекцијата онака како што сакаш да го отсечеш делот (сврти ја паралелно со текстот и однеси ја над текстот... т.е. обележи го делот кој сакаш да го отсечеш)... потоа стисни ctrl + c и одкако ќе го направиш сето тоа отвори нов докумнт со димензии колку селекцијата и стисни ctrl + v и тоа е тоа... само незнам колку разбра од ова... неам инсталирано фотошоп да ти објаснам поубаво :S

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
Вака сакаш?

Набрзина само дали на ова мислеше

Не е исчистена само.

Член од
15 февруари 2009
Мислења
10
Поени од реакции
0
Баш за тој ефект незнам вака на памет да ти кажам... отвори нов документ, избери ја текс алатката, напиши некој текст и после тоа ќе идеш десен клик на лаерот со текстот и ќе ја избереш опцијата Blending Options и тука играј си со ефектите види кој ќе ти се допаѓа... исто така можеш да му додадеш некој ефект од "Filter" опциите.

П.С. Ѕирни тука имаш повеќе туторијали за фотошоп... може ќе ти се најдат.
ama rabotata e so jas ke go napravam toa so LineTool,a da mi izleze kako bukvive so postirav ponagore.
a skajdrajver toa so mi re4e ti ne moze taka bidejki jas so linetool go pravam a so text ne biva da go napravam toa

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
ama rabotata e so jas ke go napravam toa so LineTool,a da mi izleze kako bukvive so postirav ponagore.
a skajdrajver toa so mi re4e ti ne moze taka bidejki jas so linetool go pravam a so text ne biva da go napravam toa
Еве повели, а ако сакаш да си го направиш поубаво и по твој вкус кажи ќе ти ја покажам и постапката :smir:

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
1.Отвараш нов документ Fie/ New/ Defaul Photoshop Size, black beckround (во твојот случај) :)
2.Ја земаш алатката Pen tool (p) и да ти биде штиклирано shape layers и ја црташ фигурата.
3.Одиш во stails за боите и одбираш твои бои (ако сакаш ќе ти пратам некои Lightsabers бои со светлечки ефекти)
4.Потоа одиш врз lauer от на фигурата, десен клик врз неа и Blending options
5.И потоа избираш Drop Shadow, Inner Shadow,Outer Glow, тоа се по твои потреби ги задаваш вредностите бидејќи се гледа директно фигурата како се менува и така и ти ги задаваш вредностите.

Мислам дека добро ти објаснав :)

Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
Moже за мене ЦС3 линк со крак преку пп? Фала

p.s Информатика у4име моментално за Фотошоп ама нема добри работи само глупости

Edit: јас ова ќе си го побарам и кај БАРАМ ПРОГРАМА :)

Kajgana Shop

На врв Bottom