Уште нешто да прашам, како се ATI со драјверите и компатибилноста со игрите, знам ATI порано имаа голем проблем со драјверите, а еден другар ми се жалеше на паѓање на системот на некои игри(поточно HD 5730 со NBA2K10 на WIN 7)?Ati 5750 без око да ти трепне. Далеку подобар избор во секој можен поглед....
Со оглед на катасторфалните драјвери на Нвидија а богами и графички, можам да ти кажам дека се подобри од последните неколку серии на драјвери на Нвидиа. Се сменија времињата и во тој поглед, а богами и во поглед на хардвер (графички)Уште нешто да прашам, како се ATI со драјверите и компатибилноста со игрите, знам ATI порано имаа голем проблем со драјверите, а еден другар ми се жалеше на паѓање на системот на некои игри(поточно HD 5730 со NBA2K10 на WIN 7)?
Фала многу Psyside, секогаш сум бил за NVIDIA , но во последниве години немаат ништо ново извадено, само ребрендирање иако и G92 чипот не е за потценување кој сеуште се држи(ше) со се што ќе му фрлеше ATI,Со оглед на катасторфалните драјвери на Нвидија а богами и графички, можам да ти кажам дека се подобри од последните неколку серии на драјвери на Нвидиа. Се сменија времињата и во тој поглед, а богами и во поглед на хардвер (графички)
Нема проблем, и јас у минтатотo бев за Нвидиа, но сам против себе да си идеш нема логика. Не сме веќе деца па фанбои да бидемеФала многу Psyside, секогаш сум бил за NVIDIA , но во последниве години немаат ништо ново извадено, само ребрендирање иако и G92 чипот не е за потценување кој сеуште се држи(ше) со се што ќе му фрлеше ATI,
но ете times change and so do we, да видиме што има да понуди другиот табор!
Фала уште еднаш!
А за 4890 што ќе кажеш, малку е поскапа, ама мислам подобра?Нема проблем, и јас у минтатотo бев за Нвидиа, но сам против себе да си идеш нема логика. Не сме веќе деца па фанбои да бидемеЦена/перформанси Ати гази..Г92 да добар чип нема муабет, али веќе 4 години е стара таа технологија. Згора на тоа и не нуди DX11 подршка ( за нови игри) грее повеќе и што е најбитно послабо поднесува АА и високи сетинзи. За греење да не збориме, така што бест бај у моментов во ниска (кај нас средна) класа е 5750 без конкуреција.
4890=5830 (разлика=5830 е со DX11 поддршка) Има 256bit mem bus, 160(160*5=800) шејдери и повисоки клокови на чип и на VRAM. Само тешко е да ја најдеш допрва. Мислам дека картата имаше 2x6 pin конектори? Би требало да има соодветни кабли у кутијата.А за 4890 што ќе кажеш, малку е поскапа, ама мислам подобра?
И дали доаѓа со еден 6-pin connector?
Проблемот е што имам Rasurbo DLP-530W напојување и има еден 6-pin и нема 8-pin connector, а немам уште 4-5000 за давање на напојување, така да ќе ја земам 5750-та4890=5830 (разлика=5830 е со DX11 поддршка) Има 256bit mem bus, 160(160*5=800) шејдери и повисоки клокови на чип и на VRAM. Само тешко е да ја најдеш допрва. Мислам дека картата имаше 2x6 pin конектори? Би требало да има соодветни кабли у кутијата.
ATI HD5750Здраво сакам да ја сменам старата графичка која е 8600 gt,
имам матична ASUS P5K,процесор Core 2 Duo E6750 @ 2.66 Ghz и 6 гига Ram memory.
некој предлог графичка???
п.с
потребна ми е за рендирање на видео
фала :smir:
НЕ! за тие пари има 5750 која генерално е многу подобар избор.. Веруј ми нејќеш летно време да стаиш у куќиште со слабо ладење 4850, ма и добро да има џабеEAH4850/2DI/1GD3, Radeon HD 4850, PCIE PCIE 2.0, 1GB, DDR3 256 bit --7500 денари, вреди ли за парите? и дали ќе иде добро со двојадрен процесор и 2 гига рам..?
http://www.set.com.mk/setClient/productdetails.asp?subitem=&brand=Asus&bybrand=&group=Графички карти&productid=16590
Дали може да се најде за поефтино?
Мхм постојано ме предомислуваш,НЕ! за тие пари има 5750 која генерално е многу подобар избор.. Веруј ми нејќеш летно време да стаиш у куќиште со слабо ладење 4850, ма и добро да има џабе![]()