Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Acid
  • Време на започнување
Член од
6 септември 2007
Мислења
2.255
Поени од реакции
116
Фотошопери да прашам нешто, пример да изрежам некоја слика еве на пример како што направи Торпедо што прави со ова режење и на пример оваа што ке го изрежам сакам само на една слика да е ама сликата да нема позадина, како за на аватар да си ставам, ако ме сфативте ке ми одговорите ако не ... :kesa:

:smir:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Фотошопери да прашам нешто, пример да изрежам некоја слика еве на пример како што направи Торпедо што прави со ова режење и на пример оваа што ке го изрежам сакам само на една слика да е ама сликата да нема позадина, како за на аватар да си ставам, ако ме сфативте ке ми одговорите ако не ... :kesa:
постирај ја сликата...

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Вака пробај да ја обележиш позадината што сакаш да ја избришеш (без да ја фатиш сликата што сакаш да остане) со една од алатките за режење (мислам знаеш кои се) па потоа земи ја гумата за бришење Background eraser tool (E) и почни да ја чистиш непотребната позадина без да ти се избрише сликата што сакаш да остане како на сликата и после треба се зачувуваше во еден формат кој не ми текнува кој беше:kesa: ако знае некој нека каже и мене ми треба и :toe: ако мислеше и ти на ова

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Служејки се со страната којa Точкест ја кажа накоја страна поназад, ѕирнав што има низ страната и реков да направам нешто. Служејки се со овој туторијал го направив ова:

Од обични бандажи, испаднаа златни. :)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Служејки се со страната којa Точкест ја кажа накоја страна поназад, ѕирнав што има низ страната и реков да направам нешто. Служејки се со овој туторијал го направив ова:

Од обични бандажи, испаднаа златни. :)

Тоа ти се вика “ Proffesionalec „ :pipi::smir:

Шмики

Byakugan
Член од
12 март 2008
Мислења
743
Поени од реакции
16
“ Proffesionalec „ Да, ама Професионалец :nenene: Рано ми е мене за тоа :/
Премногу лесно направено. Ги селектираш бандажите > Ctrl + U > и и си местиш каква сакаш моја, немора да е златна :P

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Премногу лесно направено. Ги селектираш бандажите > Ctrl + U > и и си местиш каква сакаш моја, немора да е златна :P
Тоа би го направил само аматер :)
П.С. Не сум професионалец да не испадне после се курчам.

Шмики

Byakugan
Член од
12 март 2008
Мислења
743
Поени од реакции
16
Тоа би го направил само аматер :)
П.С. Не сум професионалец да не испадне после се курчам.
Зашо аматер? Добро сеа, тој туториал е исклуичово со златни бои :)

*не викам дека не сум почетник :kesa:

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Зашо аматер? Добро сеа, тој туториал е исклуичово со златни бои :)

*не викам дека не сум почетник :kesa:
Земи пробај ќе видиш зашто :)

Доколку менуваш боја со селектирање на некој дел и потоа CTRL + U ондак мора да му го смениш и модот, најчесто се става модот Soft Light, али ти си го подесуваш како најубаво и најреално ќе му личи. Ова е лесно али сепак за да изгледа најреално треба да му ставаш и други ефекти за да ги нашминкаш најреално нијансите. Тоа е малце заебано доколку немаш стаж со фотошоп :/

Значи сеа ќе ви презентирам како да усерете некоја слика. Многу е лесно, има само неколку чекори за да стигнете до финалниот резултат и што е најдобро секогаш успева :)
Идемо...

1. Отворете фотошоп.
  2. Отворете ја сликата која сакате да ја укакате.
  3. Почнете да работите (било која од алатките може да користите).
  4. Морално е да го изгубите трпението (Ова е битниот момент).
  5. Другото ќе си дојде само по себе.
Еве кај мене како изгледаше сето тоа :)

Се надевам дека ви се допадна туторијалот :pipi:

Шмики

Byakugan
Член од
12 март 2008
Мислења
743
Поени од реакции
16
Земи пробај ќе видиш зашто :)

Доколку менуваш боја со селектирање на некој дел и потоа CTRL + U ондак мора да му го смениш и модот, најчесто се става модот Soft Light, али ти си го подесуваш како најубаво и најреално ќе му личи. Ова е лесно али сепак за да изгледа најреално треба да му ставаш и други ефекти за да ги нашминкаш најреално нијансите. Тоа е малце заебано доколку немаш стаж со фотошоп :/

Значи сеа ќе ви презентирам како да усерете некоја слика. Многу е лесно, има само неколку чекори за да стигнете до финалниот резултат и што е најдобро секогаш успева :)
Идемо...

1. Отворете фотошоп.
  2. Отворете ја сликата која сакате да ја укакате.
  3. Почнете да работите (било која од алатките може да користите).
  4. Морално е да го изгубите трпението (Ова е битниот момент).
  5. Другото ќе си дојде само по себе.
Еве кај мене како изгледаше сето тоа :)

Се надевам дека ви се допадна туторијалот :pipi:
Oва туториал од професионалец е нели? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom