Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Имаат некоја подновена технологија кој за Македонија е 10ка а за Турција е 2ка (со стаклени ноџиња)Слушнав многу пофалби за очни операции во Систина и ме интересира дали некој на форумот има такво искуство, или пак искуство на некој близок. Станува збор за операција за намалување на диоптрија.
Најдобра во поглед на среденоста и изгледот , прегледи (имаат апарати што ги нема на друго место во МК)но додека дојдов кај турчинот окапав со часови , нема чекална на горниот спрат , нема ни приватност.Мене ми предложија една конзервативна операција со ласер која е забранета во ЕУ со години , па бев да се посоветувам со скоро сите други офталмолози во МК ,дури Турците од Систина и Ре-медика рекоа дека турска серија е Европската Очна Болница и методот што ми го препорачаа е екстремно ризичен и налудничав.Повеќето пациенти се од косово или албанија и приоритет им е добри пари да уплатиш без разлика на исходот.Чиста среќа шо не фрлив неколку илјади евра кај нив.мислам дека јуропиан ај хоспитал (european eye hospital) (турската очна боница до свети лазар) е моментално најдобра во мк.
јас се лечам таму и правев операција (глауком) на едното око. хирурзите доаѓаат од турција и за 2-3 дена прават 100 операции. инаку за очен хирург од особена важност е праксата. што повеќе операции - подобар доктор (условно)
систина ми е наекако me, too болница. можеби планирале независно, ама мене ми дојде како одговор на турската. демек и ние коњ за трка имаме... и во систина се турци хирурзите, мислам
можно е, не викам не. јас сум презадоволен од исходот. да малце е како на лента; приватност имав и добар третман од сите. особено пост оперативно првата ноќ. еве веќе 6 прегледи и денар не ми земале. само ако треба да се прави испитување со инструмент/апарат (видно поле, пахометрија итн). инаку ништо...Најдобра во поглед на среденоста и изгледот , прегледи (имаат апарати што ги нема на друго место во МК)но додека дојдов кај турчинот окапав со часови , нема чекална на горниот спрат , нема ни приватност.Мене ми предложија една конзервативна операција со ласер која е забранета во ЕУ со години , па бев да се посоветувам со скоро сите други офталмолози во МК ,дури Турците од Систина и Ре-медика рекоа дека турска серија е Европската Очна Болница и методот што ми го препорачаа е екстремно ризичен и налудничав.Повеќето пациенти се од косово или албанија и приоритет им е добри пари да уплатиш без разлика на исходот.Чиста среќа шо не фрлив неколку илјади евра кај нив.
Турците доаѓаат во понеделник и четврток мислам.
можно е, не викам не. јас сум презадоволен од исходот. да малце е како на лента; приватност имав и добар третман од сите. особено пост оперативно првата ноќ. еве веќе 6 прегледи и денар не ми земале. само ако треба да се прави испитување со инструмент/апарат (видно поле, пахометрија итн). инаку ништо...
Знае ли некој колку пари е операција за намалување на диоптрија по приватниве клиники кај нас?
мојата беше оерација од итна потреба (глауком, висок очен притисок), а не за намалување на диоптер. диоптерот ми се зголеми (една од можните нус појави), всушност...Ako ne ti e problem da ni opisis od pocetok do kraj site raboti za operacijata kako pomina celosnoto iskustvo kolku plati za pregledi i operacija kolku cekase od koga se prijavi za istata sega dali diopterot ti e na tocno 0 i kolku vreme pomina od operacijata do den denes i kolku vreme posle operacijata si moral da miruvas i sho se spaga pod miruvanje me interesira se se ako ne ti e problem da ni kazis bi bila mn. blagodarna![]()