Ај некој нека ми објасни како одат овие работи со инсталирање преку ODIN, пошто имам Desire за него нема офиц апдејт.А бе човек не знам тебе дали ти е испран мозокот како на нас ама не разбираш или така се правиш. Па не можеш да споредиш Desire кој е 2 години стар модел со еден Sensation или Amaze 4G. Според тебе може е најдобар телефон ама Htc не мисли така. Дури има и следбеник Desire S па Htc ништо не спомнаа ни за него дека ке добие ICS. По не знам кој пат ти повторувам кога ке излезе custom rom од ICS ке можеш самиот да го инсталираш преку програмчето ODIN и ете твојот "the best of the best" Desire ке има ICS.
Се што ти треба има тука, видео туторијали чекор по чекор, читај :Ај некој нека ми објасни како одат овие работи со инсталирање преку ODIN, пошто имам Desire за него нема офиц апдејт.
Ке почекаш уште малку, некаде јули-август се очекува. Еве ти линк :А што бидна со ics-от за desire hd? Нели требаше да искочи официјален, пред малку проверував, нема...
Јас имам Сензејшн и топ си работи со новиот софтвер.Ме интересира дали некој веќе го доби официјалниот 4.0? btw имам Sensation, ако влијае на одговорот што треба да го добијам... позз
Баш сега пробав да се конектирам на FB преку WiFi и се си работи како што треба, инаку денеска го апдејтирав телефонот (Xperia Arc S) од ICS 4.0.3 на 4.0.4. Што знам што да ти кажам, може проблемот се манифестира само на Xperia Neo. Да не имаш некој проблем со конекцијата ?? Пробај да ја избришеш (од телефонот) и пак направи pair со рутерот.Дечки, сега јас го апдејтирав телефонот (xperia neo имам), од gingerbread 2.3.4 во ICS 4.0.4. и се е океј освен WiFi то.... После апдејтот работеше супер, и штом се диконектират и пак конектирав несака. Значи се конектира телефонот со рутерот ама неможам да отварам страни на нет или да користам ФБ апликација. Најчудно е што ако некој ми пише на ФБ месенџер ми стигаат нофитикации во notification bar горе а кога отварам пишува дека има проблем со конекцијата... Му направив REPAIR на телефонот и пак иста приказна... гледам на сони форумот уште многу корисници го имаат истиот проблем... мислење дечки???
Не губи надеж чедо, најмалце кога ќе очекуваш ќе се појави19јули уште нема за Десире ХД нов софтвер.
Ке има, нема да има само за телефоните (DHD) од мрежата Telus. Од GSMarena, од каде се ја извадил сликата прочитај подоле, има апдејт на информацијата т.е. facebook линк каде што има писмо од Htc customer care каде одговараат на ова прашање.Нема да добие Desire HD, пред некој ден беше кажано дека поради слаби перформанси (!?) при тестирање, DHD нема да добие ics.