Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Освен тигрици, нимфи, дали се наоѓаат низ државава други видови на папагали? Поголеми некои.
Секако,има Жако,розели,розенколиси,какадуа тук понам а за ари многу тешко...

Член од
16 мај 2012
Мислења
16
Поени од реакции
1
Ве молам за помош не знам што му е на папагалцево има многу течна столица да не не му е арно ве молам за совет

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
добив тигрица за поклон комплет со се кавез витамини минерали зеленчук дрн дрн дрн.... ми дадоа едно со него... како песок е јебем ли га што е неможам да прочитам на него мислам некои минерали или што и да се ама страв ми е да му ги стаам у хранава ептен се тврди ко песок иглеа.. знае ли некој шо е тоа да ми каже?

и дајте некој совет ко за почеток шо да праам со папагалов да го пуштам да не го пуштам да се адаптира едно друго ???

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
добив тигрица за поклон комплет со се кавез витамини минерали зеленчук дрн дрн дрн.... ми дадоа едно со него... како песок е јебем ли га што е неможам да прочитам на него мислам некои минерали или што и да се ама страв ми е да му ги стаам у хранава ептен се тврди ко песок иглеа.. знае ли некој шо е тоа да ми каже?

и дајте некој совет ко за почеток шо да праам со папагалов да го пуштам да не го пуштам да се адаптира едно друго ???
Стави му креда за клукање за да си го остри клунот. Пуштај го нека си лета во просторијата. Навечер ако ти свири, покриј му го кафезот со некој пешкир или било што. Вода нека си има стално.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.454
Поени од реакции
87.200

Тоа песокот е да не го фаќаат киселини, турај му во храната ама многу малку ;)

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873

Oд одма не гу пуштај.Чувај го барем 2 недели во кафез,да се привикне.За тоа време збори му,галкај го да се навикне на тебе.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
ги има сите потребни работи креди лулашки огледала и тн.... несакаше да јаде ама прееска глеам почнал да јаде после повеќе од 24 часа.. коа ке ги слушне ластовициве и врапциве надвор полудува свирка со нив заедно...

ми рекоа недела дена да не го пуштам надвор од кафез за да се навикне на местото и кога ке искочи за да знае каде да се врати...

а оние минерали витамини и песок ги имам.. само песокот не му го стаив ама незнам ни колку да му измешам со храната бе :S да не му ставам премногу па да го сјебам нешто? дајте од прилика кажете колку теба да се стави

Член од
17 февруари 2012
Мислења
10
Поени од реакции
3
Луѓе денеска ми избега папагалот (тигрица). :place: Кој е од Велес нека пише ако го видел или ако го земал .. Машко е, бело со плаво и црнко на крилцата и е старо околу 5-6 месеци. Се вика Тошо. Ако некој го има видено или земено нека пише ве моламммммммм ... Не знам како ќе биде без него .. :( :place: :place: :place: :place: :place::place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place:

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Луѓе денеска ми избега папагалот (тигрица) :place: кој е од Велес нека пише ако го видел или ако го земал .. Машко е, бело со плаво и е старо околу 5-6 месеци. Се вика Тошо. Ако некој го има видено или земено нека пише ве моламммммммм ... Не знам како ќе биде без него .. :( :place: :place: :place: :place: :place::place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place: :place:
Како ти избега папагалот? Ти го пушташ да лета во соба со отворен прозор??? И шансите некој да го најде се минимални....

Член од
17 февруари 2012
Мислења
10
Поени од реакции
3
Како ти избега папагалот? Ти го пушташ да лета во соба со отворен прозор??? И шансите некој да го најде се минимални....
избега низ друга соба а не во таа кај шо леташе :( .. сепак има надеж и човечност ако некој го најде .. белким .. :(

V

Vollstandig

Гостин
избега низ друга соба а не во таа кај шо леташе :( .. сепак има надеж и човечност ако некој го најде .. белким .. :(
Доста цимолиш по форуми, едноставно купи си нов,350 денари се.

Kajgana Shop

На врв Bottom