Моментална физичка состојба (слики)

• Креатор на темата Креатор на темата Misery
  • Време на започнување Време на започнување
Вака..
имам 16год висок сум 1.75/80, и имам 78 кила...Едно време незнам како ама од 75 кг почнав да слабеам и дојдов до околу 60кг...Како што и јас незнам...Само едно одење до школо 2км пеш...Сега пред 1 месец пак се здебелив и сега имам околу 75 кг...Дај кажете нешто вежби (стомачни, склекови и друго) за низ дома да можам да ги вежбам... И дали со пиење сок се здебелува ??? Некој ми викаат да некои не па така да незнам дали да пиам ?? А да, и што храна да преферирам ??? (Солена, блага, кисела, млечна) ??

Вака..
имам 16год висок сум 1.75/80, и имам 78 кила...Едно време незнам како ама од 75 кг почнав да слабеам и дојдов до околу 60кг...Како што и јас незнам...Само едно одење до школо 2км пеш...Сега пред 1 месец пак се здебелив и сега имам околу 75 кг...Дај кажете нешто вежби (стомачни, склекови и друго) за низ дома да можам да ги вежбам... И дали со пиење сок се здебелува ??? Некој ми викаат да некои не па така да незнам дали да пиам ?? А да, и што храна да преферирам ??? (Солена, блага, кисела, млечна) ??
тие 5 цм многу важат,али ок..

вака,прави склекови,стомачни,вратило,3 пати у неделата,и 3 пати кардио(трчање и сл) и разгледај по форумов кај што си влегол,подоле има тема со наслов-се што треба да знае еден почетник,може да ти даде одговор на многу прашања.

Што е вратило ???

back47.jpg

http://forum.kajgana.com/threads/Се-што-треба-да-знае-еден-почетник.62103/

провери ја темава за другите прашања

ахм... Да почнам од утре ? секоја ден по 2 серии склекови 2 серии стомачни еднашка ќе појдам до Крушино (тоа е како Водно во Ск само ваму што е поблиску) и еднашка ова вратило, за 1 недела ќе можам да постигнам нешто...Башка што ќе кажиш ти за ова со сокот ? се здебелува или што ???

ахм... Да почнам од утре ? секоја ден по 2 серии склекови 2 серии стомачни еднашка ќе појдам до Крушино (тоа е како Водно во Ск само ваму што е поблиску) и еднашка ова вратило, за 1 недела ќе можам да постигнам нешто...Башка што ќе кажиш ти за ова со сокот ? се здебелува или што ???

глуп си,или не ме читаш ?

дебелее секаков сок.

за 1 недела ни исекотина мала не зараснува,не па мускул да порасне.

Јас знаеш каков сок ќе ти дадам се вика детерминирај се,истражувај и почни сам да видиш што функционира.
3 пати неделно вежбање минимум цело тело по пола саат 300 склека,150 згибови,200 стомачни + качувањето тогаш ќе видиш резултати.Плус 2 грама протеин месо,јајца,урда и да видиш како ќе се стопиш.

глуп си,или не ме читаш ?

дебелее секаков сок.

за 1 недела ни исекотина мала не зараснува,не па мускул да порасне.
Ја не ти зборам мускул да ми порасне... Прашував како малце да ослабам, и дали ќе има ефект барем 1кг за 1 недела... Не зборувам за никаков мускул..

а исто имам еден другар многу е слаб има 48-49кг, висок е 178, да ми каже некој што совет да му дадам како да се здебели што/како да јаде, колку оброка на ден?
Еве вака изгледа
DSC00792.JPG

а исто имам еден другар многу е слаб има 48-49кг, висок е 178, да ми каже некој што совет да му дадам како да се здебели што/како да јаде, колку оброка на ден?
Еве вака изгледа
Прегледај го приврзокот 46348

истото што јадеш и ти,само поголеми количини..5-6 оброка на ден

Може да комбинирам гејнер со креатин кога сум на маса? и како да ги пиам,... по колку пати на ден... што како?

Зависи до гејнерот, во некој гејнери има креатин - ако тоа е случајот, непотребно ќе земаш дополнителен креатин.
Ако гејнерот ти се состои само од јаглехидрати и протеини, слободно земи креатин.

Инаку не е лоша и комбинацијата на протеин и креатин ако можеш со храна да си регулираш јаглехидрати.

Еве вака изгледа
Прегледај го приврзокот 46348
Класичен совет, вежбање со висок интензитет пред се сложени (компаунд) вежби кои активираат по 2 зглоба и исхрана поделена во 5 оброка, обавезно оброк веднаш по станување и 30-60минути пред спиење. Во сите јадења може да си додава маслиново масло за екстра калории, нека јаде храна богата со енергија (путер од кикирики, паста, може да си дозволи и сладолет, благо и сл) Meѓу оброци може да си грицка бадеми, кикирики, сончоглед и да јаде овошје банана,праска,круша суво овошје и сл. Сето ова кога ќе го запази може да си купи и некој гејнер за дополнителен внес на калории во текот на ден. Ако претходно нема јадено вака постепено нека зголемува во рок од 1 месец за да се надвикне организмот дека треба повеќе храна да вари. Исто така паметно би било да внесува по 1-2гр целосен протеин (од јајце,млеко,стек,млечни производи,месо) на секој кг телесна тежина додека вежба.

Зависи до гејнерот, во некој гејнери има креатин - ако тоа е случајот, непотребно ќе земаш дополнителен креатин.
Ако гејнерот ти се состои само од јаглехидрати и протеини, слободно земи креатин.

Инаку не е лоша и комбинацијата на протеин и креатин ако можеш со храна да си регулираш јаглехидрати.

кој гејнер е без креатин ? мене ми е планот после исово и креа пурето,да зеам issomass,а после него на месечно ниво да имам креатин и мутант масс...што мислиш ? нормално,некој месец ако стигнам до повеќе пари ќе зеам боље гејнер..:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom