Нова химна на АРМ и нови униформи

Статус
Затворена за нови мислења.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.467
Поени од реакции
6.810
зајми ме 4-500 евра за постапката - ич не му се мислам
Оди кај Драги каров, нема ни да те зајми, грант ќе ти ги даде, само пиши се булгарин............

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Сите тројца пиво кај сакате, ако ми најдете изјава на било кој, министер, заменик министер, премиер, претседател или ношпал во која изјавуваат дека старите униформи, или оние со наметката ќе се исфрлат од употреба.
ЧИТАЈТЕ пред да зимате мислења од форум здраво за готово.
--- надополнето: 19 јули 2012 во 01:35 ---

Па ако тоа ти е желба, земи си бугарски пасош и фаќај патот, слободен си..............
А да заборавив..кога старите ке им бидат за перење новите ке ги носат :facepalm:

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Да не се лажеме сите знаеме што значи менувањето на униформите.
Значи дека животот во МКД почнува од 2006 година.Редизајн на МКД и Скопје, то ест нова Софија.

Nik20

Член од
13 јули 2009
Мислења
5.467
Поени од реакции
6.810
А да заборавив..кога старите ке им бидат за перење новите ке ги носат :facepalm:
аааааа да и ја заборавив, на форумов има повеќе wanna be тролови отколку нормални луѓе кои знаат да одговорат на прашање.
:facepalm:
конечниот одговор е дека старата униформа е надополнета со други 3, кои се преубаво дизајнирани и им прилегаат на војниците како официјална униформа, ама некому му е поразумно да билда мислења дека биле бугарски, иако на сликите кои сами ги ставаат од километар се гледа, не мала туку огромна разлика. гуглајте малце бесплатно е, ќе видите дека сите униформи во светот креирани на ист начин само разликата е во боите. со исклучок се некои минорни детали, како големата капа на британците или пуфката на нога кај грците. Тоа што некому му смета тоа што нешто се прави е логично затоа што самиот нема ништо направено во животот па убаво му е да ги симне сите на негово ниво и да ги плука..........

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.402
Поени од реакции
16.632
Сите тројца пиво кај сакате, ако ми најдете изјава на било кој, министер, заменик министер, премиер, претседател или ношпал во која изјавуваат дека старите униформи, или оние со наметката ќе се исфрлат од употреба.
Затоа си ти тука да не подучиш на ФОРУМ, од прва рака сите инфоа ги имаш.
Човече, овие униформи ќе ги користат гардисти при менување на знамиња пред Собрание итн и пречек на странски дипломати.
Да, нема да бидат заменети туку на т.н. комитски униформи ќе им биде намалена нивната употреба, кои за воља на вистината се далеку порепрезентативни од овие све ми боје лепо стоје ала дворски шут.

Nik20

Член од
13 јули 2009
Мислења
5.467
Поени од реакции
6.810
не знам кој ти е овај ама не ми е до мајтап
го знаеш добро кој е, ако веќе ти нема свршено работа прогуглај го, ќе се најдете ќе ти заврши работа, такви благонадежни бугари како тебе има, он им помага.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.877
Поени од реакции
23.273
Јас само си кажав дека не ми будат емоции новите,не можам да се поврзам или препознаам со истите, а дали биле летни или зимски или не ја исфрлуваат од употреба некако ми е во втор план. Друга работа е што старите со нивите никакви доприни точки немаат. Ајде сваќам малце да ги олеснеа, материјалот да го сменеа, да го направат поиздржлив за во лето, ама ова е скроз друга униворма. Ке се збуни некој странски делегат што дошол во зима и лето, ке си речи друга држава е, и гарант прво што ке помисли е дека слетал Софија наместо Скопје.
А поранешните на сите филмови беа исти, на сите слики од комити исти, капата типично препознатлива и воедно различна од се наоколу. Абе и цацко во рекламата за кафе ( онаа де ДЕТЕ САМО ТОПЛА ВОДА ) истата униформа ја носи, само за жал неможам да ја најдам, ако ја најди некој нека ја постира. Овие новите на ништо не ме асоцираат нити ме потсеќаат, уствари не ке ве излажам, точно знам на што ме потсеќаат.

Nik20

Член од
13 јули 2009
Мислења
5.467
Поени од реакции
6.810
Затоа си ти тука да не подучиш на ФОРУМ, од прва рака сите инфоа ги имаш.
Човече, овие униформи ќе ги користат гардисти при менување на знамиња пред Собрание итн и пречек на странски дипломати.
Да, нема да бидат заменети туку на т.н. комитски униформи ќе им биде намалена нивната употреба, кои за воља на вистината се далеку порепрезентативни од овие све ми боје лепо стоје ала дворски шут.
Што значи дека твоето претходно мислење и овоа се различни, од исфрлање во употреба ќе се користеле многу малце.
Не треба многу, само треба малце да разлисташ, за да не си го мењаваш мислењето на секои 10 минути.....
И уште не добив одговор, каде се слични униформиве со бугарските, или сликата постирана претходно се изгуби наназад а сеа ќе трубиме напразно.......
--- надополнето: 19 јули 2012 во 01:49 ---
Мора да се изедначиме со вистинската мајка

Еве ви го уште еднаш мислењето на дечкото, по што се слични униформиве, најдете ги сличностите, во боите ли, во капите ли, бо елеците ли, во што се слични?

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
Што значи дека твоето претходно мислење и овоа се различни, од исфрлање во употреба ќе се користеле многу малце.
Не треба многу, само треба малце да разлисташ, за да не си го мењаваш мислењето на секои 10 минути.....
И уште не добив одговор, каде се слични униформиве со бугарските, или сликата постирана претходно се изгуби наназад а сеа ќе трубиме напразно.......
Шо да трубиме бе напразно кога не мојш ти да сфатиш дека овие униформи не ми/ни(на дел од нас) будат емоции. Не ги споредувам со никој само едноставно не гледам некакво значење во нив,освен правење со сила нешто шо не сме...

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.402
Поени од реакции
16.632
А море Бозо, кое мислење сум сменил?
Комитските униформи далеку помалце ќе се употребуваат, можда ќе седат на некоја закачалка у Музеј да ги гледаме.
Факт кој ти не сакаш да го видиш е тоа дека овие униформи у најмала рака се смешни и јас не гледам ама баш никаква допирна точка со нашава ни држава и нејзината историја.

Ношпал можда е добар дизајнер, но не да прави гардиски униформи. Тоа нека им го остави на лица кои се занимаваат со таа проблематика цел нивни живот, а не да праи екскурзии од модни дизајни до гардиски дизајни.

И сите будали, само ти си најпаметен па ни солиш памет тука.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Старите униформи се милион пати подобри од новиве...Што означува белата боја на новите униформи? Белата боја нема никакво значење за Македонската држава и армија...И ова капиве се катастрофа...

Nik20

Член од
13 јули 2009
Мислења
5.467
Поени од реакции
6.810
Шо да трубиме бе напразно кога не мојш ти да сфатиш дека овие униформи не ми/ни(на дел од нас) будат емоции. Не ги споредувам со никој само едноставно не гледам некакво значење во нив,освен правење со сила нешто шо не сме...
Извини вака, ама поглуп одговор од овоа, не ми будат емоции незнам каде можам да сретнам.
Да дојдат дома да те прашаат, извини униформава, ти буди тебе емоции, па на база на тоа да ти креираат униформа?
Униформите се логични на современите барања, на совети на самите гардијци, и на боите кои се дел од Македонија. Не се зелени, не се плави, црвени се со бело и жолти копчиња, црна панталона, црни чевли, стандард.

За крај ќе ви ја копирам веста, на база на што се креирани униформите
Новите гардиски униформи на АРМ ќе бидат сублимат на историските карактеристики на македонското поднебје и на современите особини. При изработката се користени детали од униформите на фалангата на линхедитите, на дедо Иљо Малешевски и на македонскиот полк формиран во Украина во 19-тиот век.​

Новите гардиски униформи на АРМ ќе бидат сублимат на историските карактеристики на македонското поднебје и на современите особини. При изработката се користени детали од униформите на фалангата на линхедитите, на дедо Иљо Малешевски и на македонскиот полк формиран во Украина во 19-тиот век.

Група историчари и дизајнери предводени од Александар Ношпал ги изложија предлог верзиите на гардиската униформа. Новата гардиска униформа ќе има три различни варијанти наменети за посебни церемонии, а секоја од овие варијанти ќе има повеќе разработки во зависност од значењето на гостинот кој ќе биде пречекуван од гардистите или од големината на церемонијата во која мора да учествува гардата на АРМ.

-Горд сум што имаме идејни решенија за униформите кои ќе бидат обележје на Гардата во периодот кој следува. Идејните решенија се сублимат на историјата и на современото време и го изразува мултиетничкиот карактер на Македонија, а истовремено и нашата воена историја, истакна во обраќањето министерот за одбрана Зоран Коњановски.

-Многу сум возбуден и имам трема, бидејќи овој потфат го сметам за врв во мојата дизајнерска кариера. Исто како познатиот Армани кој ги креирал гардистичките униформи во Италија на познатите карабињери. Сега треба да ги оцените и да ни кажете што мислите за нив, вели водачот на дизајнерскиот тим, креаторот Александар Ношпал.​

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom