ШОКАНТНО: 23 годишниот Димитар од Неготино ја убил својата мајка и објавил на Facebook

М

Мартин`

Гостин
И?
Шо сеа? Најјача фаца е селото?
Ако дечко ми ме извара, и ме зезаат другарките за тоа, да одам ако не да му го исечам и да стаам слика на фб како доказен материјал за мојпт фраерлук?
Копукот ќе го празни у друга, срамота.
Поентата ми беше дека проблемите во семејството, можеби имало и проституција од страна на мајката и зафркавањето кон него од страна на други луѓе за тоа.. и се тоа се трауми кои кај некои личности влијаат доста лошо па дури и да дојде до пореметување. А најверојатно и дојдено е до тоа, зошто нормална личност никако не би посегнала по животот на своите родители освен ако не те малтретира да речеме. кои како така (за случајов барем) го изгледале и го израснале во човек.

Член од
1 јули 2009
Мислења
299
Поени од реакции
343
Жал ми е пума, твојот начин на размислување е неразумен и некритичен а твојот аргумент се состои од логичка фалација:

http://en.wikipedia.org/wiki/Appeal_to_emotion

Оттука, повеќе не постои мерит на дискусијата.

Биди ми поздравена
Мене повеќе ми делува како логичка фелација. И во право си, нема мерит за лек.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.767
Поени од реакции
8.793
Поентата ми беше дека проблемите во семејството, можеби имало и проституција од страна на мајката и зафркавањето кон него од страна на други луѓе за тоа.. и се тоа се трауми кои кај некои личности влијаат доста лошо па дури и да дојде до пореметување. А најверојатно и дојдено е до тоа, зошто нормална личност никако не би посегнала по животот на своите родители освен ако не те малтретира да речеме. кои како така (за случајов барем) го изгледале и го израснале во човек.
Без оглед на се, тој е виновен.
Освен ако не пати од психичка болест и не биде затворен засекогаш во болница, треба да биде затворен во самица.

Член од
23 февруари 2010
Мислења
626
Поени од реакции
1.317
Дечково го знам лично и знам дека од 12 години е без татко.Можете да замислите како му е на едно дете,еден кревок карактер кој што во најосетливиот период за него расте без еден родител и со мајка која водела поприлично слободен живот.Значи женава сигурно и претходно додека бил жив татко му си имала вакви наклоности па којзнае низ какви трауми има поминато како мал.Не го оправдувам,но не го ни осудувам тој бил темпирана бомба само прашање на време било кога ке испука и ќе доживее тежок крах.Штета е што се уништени два живота,еден млад кој што допрва можеше да се пробие.Тоа е моја перспектива за настанот.

Член од
1 јули 2009
Мислења
299
Поени од реакции
343
5 мажи не значат промискуитет.
50, 100 значат.
Знаеш колку треба во Македонија за да бидеш промискуитетна? 10 вкупно. А тоа не е реално.
Пума, дај жити господа, елаборирај малку како е баждарена скалава за промискуитет. Гледам дека територијата на која живее цурата е битна во калкулирањето на степенот на курвештина (на пример во Мк треба 10 мажи за да бидеш промискуитетна). Како се движи оваа цифра во остатокот на светот (особено Албанки и Јапанки ме интересираат)?

closertb

Пластичен
Член од
23 октомври 2011
Мислења
895
Поени од реакции
1.060
Не знам со кој памет нашиве телевизии (не знам дали воопшто да ги наречам така), за ударни вести, секој втор ден имаат:
- Татко го убил својот син, па потоа и својата сопруга;
или пак
- Од досада тинејџер ја убил својата мајка.

Не секој сака да слуша такви работи. Мене едноставно ми смета и ми се грози да помислам на истите, а не пак да знам дека некој ги има направено. Треба да дадат некое предупредување, од типот „Следува црна хроника“, а не они лупнат на ударни вести! Исто така на форумов треба да има таков подфорум во кој нема да влегуваат луѓе како мене.

Член од
23 февруари 2010
Мислења
626
Поени од реакции
1.317
И од кај знаеш дека е промискуитетна? Може се во прашање 5 мажи вкупно. 5 мажи не значат промискуитет.
50, 100 значат.
Знаеш колку треба во Македонија за да бидеш промискуитетна? 10 вкупно. А тоа не е реално.

Дали ти знаеш каква траума е за дете во пубертет кое ја гради својата личност да ја гледа својата мајка секој ден со друг маж,а притоа не бирајќи каков?Да знаеш дека мајка ти се курва,пие,се е...ва со 3 цигани и ред други работи,а татко ти што се вика пресно закопан?Од каде знаеме ние како таа се однесувала кон него?

Член од
14 април 2010
Мислења
628
Поени од реакции
219
Шчипоња,а тој ВАШИОТ што пред недела дена ја закла бабата во Струга или каде веќе беше небитно,што мотив имал?
Не му дала доволно зрела лубеница,или кафето му го направила со 1 наместо со 2 лажици шеќер?
не му дала
--- надополнето: 18 јули 2012 во 03:45 ---
Дечково е класичен психопат со одредени фрустрации. Смртна казна нема никаков ефект за ваквите случаи. Оној поединец кој има проблем со психа нема да извлече никаква поука од смртната казна. Напредните општества ваквите проблеми пробуваат да ги спречат со психологија и психијатрија пред да дојде до овој степен.
секое живо суштество трепти пред смртта-будистичка порака
И да не извлече,битно да се воведе смртна казна.Дегенеризам се повише и повише ќе се раѓа,рано е.Тек ке се раѓаат дегенерици во нездравово општество.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Нема оправдување за ваков чин. Мајка му ова правела, она не правела - овој испадна стопати побетер. Не знам дали е болен или е таков одгледан, и веќе не е битно, нема поарен да излезе од затвор или од болница (а ќе излезе, нема цел живот да го држат во нашиве „воспитно-поправни“ и „здравствени“ институции).
Уште бил доволно смирен да обзнани и да се пофали на Facebook. Дека си ја убил мајка си.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.767
Поени од реакции
8.793
Пума, дај жити господа, елаборирај малку како е баждарена скалава за промискуитет. Гледам дека територијата на која живее цурата е битна во калкулирањето на степенот на курвештина (на пример во Мк треба 10 мажи за да бидеш промискуитетна). Како се движи оваа цифра во остатокот на светот (особено Албанки и Јапанки ме интересираат)?
Тебе да ти објаснувам?
Неееее :)

Член од
9 март 2011
Мислења
20
Поени од реакции
7
Како прво детето не е никаков психопат доста е интелигентно и е еден од најдобрите спортисти во неготино кога му кажале дека ја виделе мајка му со некој (по кој знае кој пат ) велат дека земал некоја тешка дрога т.с пред да се случи убиството бил на плоштадот и велел пред присутните дека се познава со бил гејтс и 50 сент дека бил бизнисмен и слични работи потоа бил дома и пак излегол со маска и сабја и кажал дека ќе ја убие мајка му ако ја види за натаму незнам што се случило и како ама како што кажав 100% бил на некаква дрога тоа е јасно
Незнам зошто го обвинувате детето пред време кога и мајка му е крива цел град ја знае каква е после толку озборување кој и да и бил син можеби ќе сторел нешто слично
Eве изгледајте го и видеото на крајот има дете кое кажува што се случило пред убиството
http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&eventId=93994

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.767
Поени од реакции
8.793
Како прво детето не е никаков психопат доста е интелигентно и е еден од најдобрите спортисти во неготино кога му кажале дека ја виделе мајка му со некој (по кој знае кој пат ) велат дека земал некоја тешка дрога т.с пред да се случи убиството бил на плоштадот и велел пред присутните дека се познава со бил гејтс и 50 сент дека бил бизнисмен и слични работи потоа бил дома и пак излегол со маска и сабја и кажал дека ќе ја убие мајка му ако ја види за натаму незнам што се случило и како ама како што кажав 100% бил на некаква дрога тоа е јасно
Епа топ, бил непресметлив, ај сеа ослободителна пресуда.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Аман, да му е страв на човек весник да отвори!
Ова новинариве лешинари, ги испратија политичарите на одмор и сега нема што да пишуваат, па секоја втора вест е ШОКАНТНА!
Ми се згади од прикажувањешокантни слики со убиства, мачења, силувања, малтретирање животни!

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Незнам зошто го обвинувате детето пред време кога и мајка му е крива цел град ја знае каква е после толку озборување кој и да и бил син можеби ќе сторел нешто слично
Eве изгледајте го и видеото на крајот има дете кое кажува што се случило пред убиството
http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&eventId=93994
Како тоа мајка му е крива?! Каде со ваква логика бе луѓе?! Мајка му била крива, го оправдувате, го нервирала, го срамела, не отишла на гробот... Од кај знаете во каква состојба живеело семејството и пред смртта на таткото? Од кај знаете дали жената воопшто навистина била промискуитетна или било само сељачко оговарање?
Крив е тој што не знаел како да се справи со простата маса во Неготино што оговара!
Очигледно Е психопат, затоа што само психопат е способен да си ја убие сопствената мајка!
Што ако мајка му била со некој, што ако му кажале дека ја виделе, можел да се отсели од станот, да си живее сам, да ја игнорира мајка му, да се откаже од нејзе! Не, решението на проблемите му било да ја убие! И ти ми кажуваш дека е фино, мирно детенце (кое има 23 години патем, и по секое мерило е маж, не дете), кое мајка му го испровоцирала да ја убие со тоа што била со многу мажи? Плус, земи предвид дека Неготино е мало место, и да била со еден човек по смртта на мажот, прост народ веднаш ќе почне да оговара и да шири муабети. Значи, не се знае дали и навистина било така. Во секој случај, и да било, каква и да била мајка му, ништо не оправдува вакво убиство, ништо! Очигледно дечково е психо, само задрти луѓе може да тврдат дека мајка му е крива што ја убил.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Свесното земање дрога/алкохол со цел да извршиш кривично дело не те ослободува од одговорност, одговорноста е иста.Што се однесува до убиството тоа е оправдано само доколку твојот живот непосредно е во опасност. А ако е вистина тоа што се зборувало за мајка му и ако толку му сметало - ќе си разгласел низ чаршија дека веќе ниту зборува ниту ја смета за мајка и тоа е тоа. ЈБГ...убиството секако не е решение. Не знам од каде на некого му текнува на некој начин да го разбере и можеби дури и оправда...

Kajgana Shop

На врв Bottom