Кога мајка ти ќе ја ебе пола Скопје и сите твои другарки и другари ќе се потсмеваат на неа ќе видиме дали исто ќе размислуваш “секој има право да има партнери колку сака“.Многу е лесно да делиш совети на друг кога не си засегната со истото(бар мислам).
Сексуалниот живот на мајка ми ниту ме интересира, ниту ќе ме интересира.
Јадење бубрези за мајка ми сум слушала уште од основно, и ќе слушам. Живеам во сељачка средина, најчесто тато носи, мама меси семејства, а моите родители и двајцата, посебно мајка ми, се кариеристи. Да можеш само да замислиш што сум слушнала за неа, ,,какава е оваа,, што имала добра работа и многу работела.
Ама знаеш што? Кур ме боли.
Моите родители секогаш биле добри према мене и тоа ми е најважно.
Што прават со нивниот сексуален живот, ич не ми е гајле.
Како што тие не знаат за мојот, така ни јас за нивниот.
--- надополнето: 18 јули 2012 во 01:43 ---
За жал, единствен во случајов кој не е во право си ти.
Промискуитетна мајка не е нормална појава. Пред се, затоа што како што спомнав погоре води до пореметена социјална динамика.
Едно е мајката да се премажи за некој друг отец и да води моногамна врска, а друго е да води промискуитетен живот.
Јас не го оправдувам тоа што го направил Димитар од Неготино, но го оправдувам тоа што го направи пријателот од мојата случка и можам да кажам дека и јас би го направил истото.
Фактот дека постои едиповиот комплекс не значи дека е добра или лоша работа. Едноставно значи дека постои и го има кај сите.
Едиповиот комплекс исто така, се разрешува, но ретко кои родители се свесни и му помагаат на детето во истото.
Погрешно воспитување е во прашање, погрешна перцепција на мајката.
И не, не грешам. Мајката во овој случај, не е мајка на дете, мајка е на возрасен маж кој требало одамна да знае како стојат работите на светот.
И од кај знаеш дека е промискуитетна? Може се во прашање 5 мажи вкупно. 5 мажи не значат промискуитет.
50, 100 значат.
Знаеш колку треба во Македонија за да бидеш промискуитетна? 10 вкупно. А тоа не е реално.
И нема потреба да води моногамна врска, и нема мало дете кое треба да ,,учи,, од неа.
Има ВОЗРАСЕН син. Кој може едноставно, да не ја види никогаш повеќе, ако му пречи.
Јас жената не можам да ја обвинам за сексуалниот живот сега, можам само за нејзиното однесување према детето, додека тоа и било дете.