Постои можност Скопје наскоро да стане доминантно албански град?!

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Епа да ги асимилираме тогаш браќава , друг начин не постои...;)
Наискрено загрижувачки е податокот со наталитетот секаде во дрзавата на Македонците природниот прираст се намалува а смртноста и староста на населението се зголемува , само едно неми е јасно толку млади луѓе а никој не размислува за семејство се потешко и потешко , сега некој ќе каже финансиската состојба ги прави такви , не познавам доста моќни луѓе а никако да се решат за тоа па и да немаш пари што ќе ти е живот без деца без потомство а да си сам .Јас барем така размислувам ;)
Ти колку комада чоџуци ги имаш по дома ............. 1 ...... 2 ................ или ИЧ ?! :icon_mrgr:

Член од
23 јануари 2012
Мислења
885
Поени од реакции
912
Овој од ридот од Банево Трло изглеа не ја сфатил темава, зборуваме за доминантно население, нивни функционери итн, што автоматски би значело истата приказна како и Косово. Не е работата за соживотот, јас живеам во 70% Албански град и не се жалам, имам другари, познаници шо ти вршат работа повеќе од наши итн, ако е за така работата.
Ти можеш да збориш за што сакаш, но немој да напаѓаш некој од кој си многу многу полош. ;)

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Ти можеш да збориш за што сакаш, но немој да напаѓаш некој од кој си многу многу полош. ;)
Нигде отворено не ги напаѓам нив, повеќе ние сме криви што ни опаѓа наталитетот...инаку во градови како кај мене со староседелци Албанци имало, сега може малку помалку но сеуште има соживот, но прашај ги и на другите како мака мачат со новодојдените планинци, изглеа не си имал проблем па си на тој ум останат.;)

Член од
11 мај 2012
Мислења
146
Поени од реакции
31
Овој од ридот од Банево Трло изглеа не ја сфатил темава, зборуваме за доминантно население, нивни функционери итн, што автоматски би значело истата приказна како и Косово. Не е работата за соживотот, јас живеам во 70% Албански град и не се жалам, имам другари, познаници шо ти вршат работа повеќе од наши итн, ако е за така работата.
istoto e i so mene, i so mnogu drugi gragjani na RM
nacionalnata omraza go shiraat nekoi uligani od dvete strani potiknati od nekoi idiotski parti
shto si igraat vo grbot na narodot samo za da profitiraat i da ostanat na vllast

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Темава отиде у ку*ац .............................. :tapp:
А и самава тема е тотален фејл ........ ајде чао отидов на :sleep:

Член од
23 јануари 2012
Мислења
885
Поени од реакции
912
Нигде отворено не ги напаѓам нив, повеќе ние сме криви што ни опаѓа наталитетот...инаку во градови како кај мене со староседелци Албанци имало, сега може малку помалку но сеуште има соживот, но прашај ги и на другите како мака мачат со новодојдените планинци, изглеа не си имал проблем па си на тој ум останат.;)
Заборавив да допишам на претходниот пост па сега ке ти напишам. На тој рид како ти што го викаш има соживот меѓу христијаните каде што тешко некаде може да се сретне низ твоето Скопје ;)

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Заборавив да допишам на претходниот пост па сега ке ти напишам. На тој рид како ти што го викаш има соживот меѓу христијаните каде што тешко некаде може да се сретне низ твоето Скопје ;)
Јас викам сум од град со 70% Албанско население, Скопје на таков ти личи? Готово завршено е со тебе, се гледа не знаеш да читаш низ редови, јас те сфаќам што сакаш да кажеш, ама подлабоко не ја сфаќаш вистинската суштина на темава.

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Тоа само по себе не е проблем. Значи и 2 деца да имаат сите Албанци, моменталните бројки/проценти, односно соодносот, ќе стагнираат. Проблемот настанува што Македонците всушност ни 2 деца не прават, не се женат Македонките, фригидни се и на форумов се расправаат многу (наместо да родат барем 2 деца на пример).
Да резимирам: освен што не се согласувам дека во блиска иднина еден брачен пар Албанци ќе прават во просек 2 деца (јас сум тука секогаш да им го сјебам тој просек со моите 5-6), дури и да се случи тоа Македонците се помалку стапуваат во брак/прават деца.
Сите Македонци во мојата околина имаат 2 деца, а имаа некои што отидоа и на 3 деца.Такви што имаат 3 деца не се многу, но ги има.Во просек скоро сите имаат 2 деца.Едно имаат тие што имаат проблем со стерилитет и неможат да добијат второ.
Моменталната разлика меѓу Македонците и Албанците во наталитетот е 2-3 промили, а таа разлика пред 15 години била 11-12 промили.Уште кога ќе се додаде дека добар дел од новородените Албанци се всушност Македонци со исламска вероисповед(Струга, Дебар, Кичево) и Роми таа разлика е уште помала.Албанките родилки во период од 2006-2012година опаднале за 8% од севкупно родените деца во Македонија.Значи бројот на новородени деца од другите заедници пораснал.Плус, секоја година во просек се раѓаат 5% помалку Албанци во споредба со тоа колку Албанци се родиле претходната година.Со ова темпо на опаѓање за 7-8 години ќе има 30% помалку новородени Албанци споредено со тоа колку се родени оваа година.Албанците не се во минус само заради тоа што имаат повеќе младо население од старо население коешто ќе ги држи максиум уште 10-15 години.Албанците во Прешево, Медвеѓе, Бујановац имаат 9-10 промили наталитет што е далеку од репродуктивен наталитет, а имаат многу мал морталитет баш поради тоа младо население.Денес најголем процент од младите брачни двојки Албанци се веќе програмирани на 2 деца.Еден куп Албанци ги има по Македонија што имаат 2 деца, а старосната граница за стапување во брак е многу повисока последните години.Албанците држат висок наталитет во 2-3 општини којшто е многу помал во споредба што бил порано, но сеуште е во групата на среден и висок наталитет.

Македонците горе-доле имаат ист наталитет во последните 15 години(не велам дека е добар и најсјаен).

2) Најголем процент од Албанките постари од 35 години се скоро тотално неписмени, едвај со некакво образование и забулени.
Што правиме сега кога на сцена ќе настапат тие Албанки со завршено средно и факултет?:cool:Дебакл или?
Пред 10-12 години мизерно мал процент Албанки учеа школо и работеа, а сега Груевски ви ја еба мамата со закон против ваша желба да ги стави скоро сите Албанки и муслиманки во училишта и факултети.Да не кажувам само дека администрацијата, полицијата, судовите, министерствата, школите, болниците се вработија еден куп булчиња коишто многу ќе влијаат на наталитетот.

3) Во 2011 година имало околу 900 разводи кај Македонци отприлика( не ме држи за збор), а кај Албанци 517 разводи, но кога ќе се додаде соодносот на население воопшто не отскокнувате од македонскиот просек.

Во кратки црти: Албанците и останатите муслимани последните 12 години тотално се македонизираат во начинот на живот.Ви станавме идоли јебига.

Незапирливи 1903/87

Изгорен за Вардар
Член од
20 јули 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
10.235
Сите Македонци во мојата околина имаат 2 деца, а имаа некои што отидоа и на 3 деца.Такви што имаат 3 деца не се многу, но ги има.Во просек скоро сите имаат 2 деца.Едно имаат тие што имаат проблем со стерилитет и неможат да добијат второ.
Моменталната разлика меѓу Македонците и Албанците во наталитетот е 2-3 промили, а таа разлика пред 15 години била 11-12 промили.Уште кога ќе се додаде дека добар дел од новородените Албанци се всушност Македонци со исламска вероисповед(Струга, Дебар, Кичево) и Роми таа разлика е уште помала.Албанките родилки во период од 2006-2012година опаднале за 8% од севкупно родените деца во Македонија.Значи бројот на новородени деца од другите заедници пораснал.Плус, секоја година во просек се раѓаат 5% помалку Албанци во споредба со тоа колку Албанци се родиле претходната година.Со ова темпо на опаѓање за 7-8 години ќе има 30% помалку новородени Албанци споредено со тоа колку се родени оваа година.Албанците не се во минус само заради тоа што имаат повеќе младо население од старо население коешто ќе ги држи максиум уште 10-15 години.Албанците во Прешево, Медвеѓе, Бујановац имаат 9-10 промили наталитет што е далеку од репродуктивен наталитет, а имаат многу мал морталитет баш поради тоа младо население.Денес најголем процент од младите брачни двојки Албанци се веќе програмирани на 2 деца.Еден куп Албанци ги има по Македонија што имаат 2 деца, а старосната граница за стапување во брак е многу повисока последните години.Албанците држат висок наталитет во 2-3 општини којшто е многу помал во споредба што бил порано, но сеуште е во групата на среден и висок наталитет.

Македонците горе-доле имаат ист наталитет во последните 15 години(не велам дека е добар и најсјаен).

2) Најголем процент од Албанките постари од 35 години се скоро тотално неписмени, едвај со некакво образование и забулени.
Што правиме сега кога на сцена ќе настапат тие Албанки со завршено средно и факултет?:cool:Дебакл или?
Пред 10-12 години мизерно мал процент Албанки учеа школо и работеа, а сега Груевски ви ја еба мамата со закон против ваша желба да ги стави скоро сите Албанки и муслиманки во училишта и факултети.Да не кажувам само дека администрацијата, полицијата, судовите, министерствата, школите, болниците се вработија еден куп булчиња коишто многу ќе влијаат на наталитетот.

3) Во 2011 година имало околу 900 разводи кај Македонци отприлика( не ме држи за збор), а кај Албанци 517 разводи, но кога ќе се додаде соодносот на население воопшто не отскокнувате од македонскиот просек.

Во кратки црти: Албанците и останатите муслимани последните 12 години тотално се македонизираат во начинот на живот.Ви станавме идоли јебига.
Ме збуни со процентиве, како Амди Бајрам си почнал :D

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Кога на некој му требаат проблеми и политички поени сите зборуваат за наталитетот кај Албанците, а никој не зборува за наталитетот кај Ромите којшто е 2-3 пати поголем од сите други заедници во Македонија.

Најголем проблем во Македонија не е наталитетот, туку гетоизација на заедниците.Никој несака да живее во мешана заедница.

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
И да стане доминантно албански, македонците ќе си станат малцинство и тогаш ќе имаме поише права од нив :vozbud:

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
И да стане доминантно албански, македонците ќе си станат малцинство и тогаш ќе имаме поише права од нив :vozbud:
Нешто во стилот: тркалото се врти (y)
Толку се возбудив од помислата за поголеми права во Македонија што не можам да се одлучам дали во подрум да одам или на планина да се качам до тогаш :vozbud:

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Ке ти кажам само една случка па ти процени какви сме..Пред некој ден имав работа во полиција да извадам еден документ. Пред да отидам да го извадам отидов кај мој роднина кој работи во полиција и го прашав што се ми треба за да го добијам тој документ и тој ми кажа но ми напомена дека се скарал со тој што работел на шалтерот затоа што не бил културен спрема него и дека веќе еден месец го чека документот и сеуште не му е готов. И јас утредента ги спремив сите потребни документи и отидев на тој шалтер, каде што имаше еден пред а мене а само што им беше завршила паузата а тој го немаше. Почекавме со тој пред мене 5 минути повеќе одколку што треба да им трае паузата и човекот доаѓа и овој пред мене му се развика зошто касни од пауза ке одел ке се жалел и што ли уште не, а типот на шалтерот смирен кулира и не се замара за овој што му вика, за на крај да испадне дека ги нема сите потребни документи и неможе да поднесе барање за земање на тој документ. И тоа пројде и дојдов јас на ред и кулурно му ги предадов документите на дечкото тој провери и ми кажа да дојдам да го земам документот УТРЕДЕНТА. Отидов утредента го земав документот културно го поздравив и си заминав. Ова е само една моја средна со Албанците а ги има многу и ги има често но сите завршуваат со задоволство и на двете страни. ПРАВО ДОБРО-СО ДОБРО КЕ ТИ СЕ ВРАТИ. (y)
ОБЈАСНИ МИ ГО СЛЕДНОВО!
Зошто секој случај можен во кој Албанец ти постапил човечки, значи најнормално нешто што секое човечко битие би требало да го направи, го возвишуваш како бубрег да ти донирал?! Па ти чим вакви случаи можеш да ги набројуваш на прсти, нешто тука не е во ред. И батали ми го тој филм, треба да се сакаме. Да, треба. И јас би сакал да имаме соживот ама како течат години гледам дека е невозможен. И да, ја кривам Албанската страна.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.637
Поени од реакции
22.372
Абе каков Скопје гледајте во државата што се дешава. Ќе се земе Кичево и Долнени и Пласница е веќе од ДУИ и погледнете сами на карта дека Голема Албанија е нацртана. На здравје бричејне.

Kajgana Shop

На врв Bottom