Постои можност Скопје наскоро да стане доминантно албански град?!

Член од
23 јануари 2012
Мислења
885
Поени од реакции
912
Зар никад не си јадел ќутек као помал кога си идел на кај болница,или џамија нагоре за ич ништо..онака од што им е мило што ги сакаш.?
Кај таа иста џамија ти што ја викаш сум проаѓал 5 години затоа што карши неа е музичкото училише каде што сум одел од 4 до 8 одделение и никогаш никој ништо не ми е кажал, а не пак да ме тепа. Пред можеби една или две недели барав број од една пицерија да порачам пици, и завртев на еден мобилен што мислев дека е бројот од пицеријата и никој не се јавуваше, и кратко потоа го најдов бројот од пицеријата и не беше тој друг број беше. Утредента ми врти бројот кој што јас мислев дека е на пицеријата и ме праша културно кој сум и зошто сум го барал ( а по гласот се познаваше дека е албанец), и јас му одговорив дека по грешка завртев на тој број мислејќи дека е на пицеријата. И човекот ми кажа дека доколку некогаш го погрешам патот и случајно отидам во Тетово обавезно да му се јавим и да отидам кај него да се напиеме кафе. Имам уште многу такви случаи со Албанци каде истите тие вие што ги напаѓате излегле скроз коректно и пробале да ми помогнат најдобро што можат.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Па шо ако сега не се доминантни кога пак доминираат, кај и да одиш, главните позиции, центарот, само нив ги гледаш, Скопје е за жалење бе...:tapp:

Член од
23 јануари 2012
Мислења
885
Поени од реакции
912
Mногу ретко,мал процент.
Доколку ти имаш нешто против нив, зошто очекуваш тие да се фер и коректни према тебе? Не го дирај-Нема да те дира, Биди Фер и Другарски расположен, тие дупло ке ти вратат.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Доколку ти имаш нешто против нив, зошто очекуваш тие да се фер и коректни према тебе? Не го дирај-Нема да те дира, Биди Фер и Другарски расположен, тие дупло ке ти вратат.
OK братко,се разбравме.

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Отсекогаш македонци се најпичкарски ( пардон за мојот збор ) но нели е така , македонецот мора прв да провоцира и прв да предизвика инцидент.
никаде не сум видел албанци да не провоцираат .... тоа го правиме ние , во нас е проблемот ...

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Ајмо источно-јужни провинцијалци навалете у Скопје мора да го спасиме :D

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Отсекогаш македонци се најпичкарски ( пардон за мојот збор ) но нели е така , македонецот мора прв да провоцира и прв да предизвика инцидент.
никаде не сум видел албанци да не провоцираат .... тоа го правиме ние , во нас е проблемот ...
:facepalm:

Што ви е на вас бе..алооо добри ли сте..франкфурт..?

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
И јас сум мислел дека македонците од куманово не се дружат со албанци , сликата е друга , се запрепастив кога бев на гости во Речица и кога ни дојде уште еден гостин - албанец ( без никакви лоши намери ) од Лопате , да од ЛОПАТЕ со големи букви ако сакате .....
Луѓето си направија саглам работа , саглам и албанецот ни се понуди и да не превезе , а времето беше лошо ....
Кој не пробал-Не знае или Кој не сака-не знае ....
Не само старци македонци имаат другари/пријатели ( како сакате наречето го ) има и млади кои се дружат меѓусебе
заради тоа и немаше толку инциденти во Куманово т.е сеуште си е мирно место ....
Основниот проблем е во тоа што имаме различен менталитет некако со Албанците, различни сфаќања за животот... ај да ја тргнеме политиката, ај да ги тргнеме етничките/националните т.е. јазичните бариери, ај да ги тргнеме и религиските бариери .......... сепак постојат работи кои не оддалечуваат ........ не дека Албанците не се дружељубиви, проблемот е во тоа што ние Македонците имаме поинаков менталитет(повеќе индивидуалистички) и имаме поинакви сфаќања за животот, повеќе сме си индивидуалисти и си ги гледаме сопствените цели и интереси, а кај Албанците повеќе работи некако колективниот дух .......... сум разговарал со голем број на Албанци ........... муабети за секакви теми од животот, за приватен живот, за деловен живот за се ........... ама кој како сака нека каже ама имаме ептен различен менталитет и сфаќања и големи разидувања по многу прашања од животот !

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497

Изгледа дечкото мавнал некоја ж’та .......... а мал е .......... па му се свртело во мозокот ....... ај ќе му пројде до утре ќе се отрезни ! :D

Член од
23 јануари 2012
Мислења
885
Поени од реакции
912

Ке ти кажам само една случка па ти процени какви сме..Пред некој ден имав работа во полиција да извадам еден документ. Пред да отидам да го извадам отидов кај мој роднина кој работи во полиција и го прашав што се ми треба за да го добијам тој документ и тој ми кажа но ми напомена дека се скарал со тој што работел на шалтерот затоа што не бил културен спрема него и дека веќе еден месец го чека документот и сеуште не му е готов. И јас утредента ги спремив сите потребни документи и отидев на тој шалтер, каде што имаше еден пред а мене а само што им беше завршила паузата а тој го немаше. Почекавме со тој пред мене 5 минути повеќе одколку што треба да им трае паузата и човекот доаѓа и овој пред мене му се развика зошто касни од пауза ке одел ке се жалел и што ли уште не, а типот на шалтерот смирен кулира и не се замара за овој што му вика, за на крај да испадне дека ги нема сите потребни документи и неможе да поднесе барање за земање на тој документ. И тоа пројде и дојдов јас на ред и кулурно му ги предадов документите на дечкото тој провери и ми кажа да дојдам да го земам документот УТРЕДЕНТА. Отидов утредента го земав документот културно го поздравив и си заминав. Ова е само една моја средна со Албанците а ги има многу и ги има често но сите завршуваат со задоволство и на двете страни. ПРАВО ДОБРО-СО ДОБРО КЕ ТИ СЕ ВРАТИ. (y)

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Мислиш така лесно е тоа ....
Епа да ги асимилираме тогаш браќава , друг начин не постои...;)
Наискрено загрижувачки е податокот со наталитетот секаде во дрзавата на Македонците природниот прираст се намалува а смртноста и староста на населението се зголемува , само едно неми е јасно толку млади луѓе а никој не размислува за семејство се потешко и потешко , сега некој ќе каже финансиската состојба ги прави такви , не познавам доста моќни луѓе а никако да се решат за тоа па и да немаш пари што ќе ти е живот без деца без потомство а да си сам .Јас барем така размислувам ;)

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Овој од ридот од Банево Трло изглеа не ја сфатил темава, зборуваме за доминантно население, нивни функционери итн, што автоматски би значело истата приказна како и Косово. Не е работата за соживотот, јас живеам во 70% Албански град и не се жалам, имам другари, познаници шо ти вршат работа повеќе од наши итн, ако е за така работата.

Kajgana Shop

На врв Bottom