Охрид

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Ја незнам каде спомнав во моите постови за макијато или за било што друго конкретно...
Јас генерално земено зборам дека Охрид е поскап.

Тоа е бе, ние скопјанишчата сме криви, се на нас нешто ни фали, не дека вие секоја година се жалите како во Охрид ви нема туристи и такви некои работи... се ние скопјанишчата ви измислуваме такви работи од љубомора дека ние неаме езеро...
Не разоткри сите, ко Шерлок Холмс си бил ти бе
Сакаш да ти ПОТВРДАМ дека Скопје е поскап град од Охрид во повеќе сегменти .. Земи на пример станување во Охрид и во Скопје .. во Охрид ке најдам стан за 8-10.000 денари за живеење во центар , а Скопје се од 300е нагоре во центар становите ..и плус ако сакаат студентите преку лето да им го чуваат за другата година плаќаат ако е 300 евра годишно станот за преку лето плаќаат 200 е .. кај го има тоа ? 3 месеци лето x200 евра тоа се 600 евра пари без ништо да ги земат , таксито ви е изгор ... недај боже в такси да влезиш скопје ... како банкнота те гледаат таксистите еднаш се возев и повеќе не !

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
по сиве овие муабети, вие ориџани како за инет за скопјанишчава цените ги држите вувис:) и ми споредувате мало-големо макијато, да ве онадит кафето:) ами ние од другиве градој,м? шо има за инет за Прилепчани ај кажете?:)
носел некој патлиџани,крастајци и пиперки, абе ајде шо тресите зелени:)

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
по сиве овие муабети, вие ориџани како за инет за скопјанишчава цените ги држите вувис:) и ми споредувате мало-големо макијато, да ве онадит кафето:) ами ние од другиве градој,м? шо има за инет за Прилепчани ај кажете?:)
носел некој патлиџани,крастајци и пиперки, абе ајде шо тресите зелени:)
За вас прилепчани имаме скара прилепска, кај тололо :D

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
и кај ЧИЧО, оти само кај Тололо:)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
и кај ЧИЧО, оти само кај Тололо:)
Кај чичо ќе нарачаш две различни меса за дома (пр.стек и кременадли), а ќе добиеш дома колбаси и плескавици од сомнително месо + 150 денари за такси оти не знаело кај се наојџа таа адреса и лошо сме се искажале на телефон наводно :)

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Од четврток ќе почнит сезонава.
За мене.

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
Кај чичо ќе нарачаш две различни меса за дома (пр.стек и кременадли), а ќе добиеш дома колбаси и плескавици од сомнително месо + 150 денари за такси оти не знаело кај се наојџа таа адреса и лошо сме се искажале на телефон наводно :)
за приказната со месото, најди некој друг да му кажуваш:P
а за приказната со таксито, ееееее, ти се отвараат очите малку по малку што прават ориџани:P чунки таксито не го има Чичо, туку Ориџани:P

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
за приказната со месото, најди некој друг да му кажуваш:P
а за приказната со таксито, ееееее, ти се отвараат очите малку по малку што прават ориџани:P чунки таксито не го има Чичо, туку Ориџани:P
Мртов озбилен сум и не е еднаш туку се десило два пати и никогаш веќе.Како сакаш сфати.За таксито...ако според сопствената реклама доставуваш бесплатно до дома, не го пушташ нарачаното по такси.
Да не е само жалење - за разлика од нив, еден дечко од Штип секое лето е тука и добиваш супер добра штипска пастрмајлија со вистинска домашна достава и страшно ефтина цена.

Член од
23 јануари 2012
Мислења
885
Поени од реакции
912
Ја незнам каде спомнав во моите постови за макијато или за било што друго конкретно...
Јас генерално земено зборам дека Охрид е поскап.
Се извинувам што се приклучувам вака во дискусија али нема везе.
Не сум од Охрид па да го фалам градот, од Куманово сум. Само едно ке ти кажам: Охрид има што да понуди, има многу историски места кои може да се посетат додека се таму престојува, и најважното Охрид има ЕЗЕРО, и тие ако сакаат кафето и 150 можат да го наплатуваат, али со кафето ке ти оди и прекрасен поглед на езеро, е ај да те видам тебе направи го и ти кафето во Скопје 150 денари и понуди соодветна алтернатива со тоа кафе да убедиш некој да дојде да го испие. Охриѓанецот го има езерото и со тоа езеро тој си прави пари, а на тебе тоа ако не ти се допаѓа никој не те моли да одиш да му ги дадеш твоите пари. Ти земи слободно си се сончај на твојата плажа до Вардар и уживај во погледот на шпоретот што си го фрлил минатата недела, а јас ке отидам во Охрид и ке уживам во убавините што ги нуди. ФалаПоздравЧао

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Да не е само жалење - за разлика од нив, еден дечко од Штип секое лето е тука и добиваш супер добра штипска пастрмајлија со вистинска домашна достава и страшно ефтина цена.
О јеах... малата 100че големата 150че, плус ти ја носит со моторче до домати... мети си.;)

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
О јеах... малата 100че големата 150че, плус ти ја носит со моторче до домати... мети си.;)
...Да не е само жалење - за разлика од нив, еден дечко од Штип секое лето е тука и добиваш супер добра штипска пастрмајлија со вистинска домашна достава и страшно ефтина цена.
Тој ќе е домазет оридски :D овде во трговскиов од трудбеник ги прајт пастрмајлите, стварно се ок.

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Тој ќе е домазет оридски :D овде во трговскиов од трудбеник ги прајт пастрмајлите, стварно се ок.
Одма да му се дајт државјанство и него и на другите мајстори.Ај доста сега за пастрмајлиите ми се бунтоват желудников :pos:

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Ај малу чашитски муабет. Разведен е и момичено си го чуват со него, а бившата му жена мислам дека се премажи Италија, ама пастрмајлине му се закон.:vozbud:Не сум сигурен ама мислам дека Дејан се викат баткава:icon_lol:
Ко малскине баби го изнапрајвме муабет чоечево.:D

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Одма да му се дајт државјанство и него и на другите мајстори.Ај доста сега за пастрмајлиите ми се бунтоват желудников :pos:
Да те зиљосам тро, јадов преска, во горештините свинска пастрмајлија и пиво д`бица. Кој мерак е после то да се изнаждригаш. Е то се мераци, скоро ко секс. :D:D
--- надополнето: 17 јули 2012 во 23:25 ---
Ај малу чашитски муабет. Разведен е и момичено си го чуват со него, а бившата му жена мислам дека се премажи Италија, ама пастрмајлине му се закон.:vozbud:Не сум сигурен ама мислам дека Дејан се викат баткава:icon_lol:
Ко малскине баби го изнапрајвме муабет чоечево.:D
За првото си во право, за второто не. Ај во ПП ќе ти кажам как се викат и бр телефон ќе ти дам.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
unmik

Како бе Грција поефтино од Охрид? Како прво 1,30 евро беше едно топче сладолед, ништо подобар од онај во Летница, да речиме за нијанса поголем што не игра некоја улога. За смештај, можеби само си слушал, а не си бил Грција па да правиш споредби. Кога се прави споредба за смештај и цени, тоа се прави со споредба на две исти соби т.е. со приближно ист квалитет, а не да спијаш Грција во некој подрум, а Охрид во Гранит или Инекс Горица.

Kajgana Shop

На врв Bottom