Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
Да не бидам Captain Obvious... ама за секој случај ќе си постирам :icon_lol:

OFFICIAL: Zlatan Ibrahimovic joins Paris Saint-Germain. Raiola and Leonardo have just confirmed it

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.560
Поени од реакции
5.554
Кој е следен? Робињо или Касано? :icon_mrgr:

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
Raiola: "WIth the arrival of Ibra, Paris now has another reason to be considered a city filled with beauty". :pos:

Може да... ако Ибра се качи на врвот на Ајфеловата кула па со помош на носот да ја достигне висината на кулата во Дубаи :icon_lol:

Член од
16 август 2007
Мислења
1.935
Поени од реакции
1.683
Ајде сега Галијани е на потег да видимо што ќе извади.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Изјавата на Гатузо е извадена од контекст,најдете ја вистинската и читнете,не кажува дека Алегри го избркал.

Сабајлево ја сретнав некаде патем.

Член од
15 февруари 2012
Мислења
794
Поени од реакции
633
Да башка Гатузо не го кажува тоа као навреден туку како една реалност, и Неста одамна кажа дека неможе да го издржи темпото на игра што го бара Серија А.
Него мене една работа му е чудна...за Ибра добивмае 20м во кеш плус околу 5м од бонуси...со оглед на фактот дека во наредните 2 години треба да им исплатиме 16м евра на Барса....што к*р иаме ние од овој трансфер освен откачување од плата?

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Да башка Гатузо не го кажува тоа као навреден туку како една реалност, и Неста одамна кажа дека неможе да го издржи темпото на игра што го бара Серија А.
Него мене една работа му е чудна...за Ибра добивмае 20м во кеш плус околу 5м од бонуси...со оглед на фактот дека во наредните 2 години треба да им исплатиме 16м евра на Барса....што к*р иаме ние од овој трансфер освен откачување од плата?
Кјарот е како што кажа откачување на плата, и носење на друг помлат напаѓач на кој ќе можеме да сметаме 4-5 сезони барем.. Нормално со помала плата од таа на Ибрахимович.. Зошто ако не го продаеа тешко дека в година ќе можеа да ги вратет парите од него, а неговата плата ќе си течеше и течеше.. За овој ич не ми е криво, ама Силва дур не се донесит еден стопер и дур не видам дали мојт пола од то шо го можеше Силва ќе ми е криво.. Вистина не си ојде Малдини, ама кога го гледав како игра во тандем со Бонера ми се чинеше дека е Малдини

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
За Ибра е 24 милки+бонуси.
Имаме уште една рата а таа ќе ја платиме следното лето.

Платата на ибра го кошташе Милан некаде околу 20тина милиони со тие даноците. ( Од сезона)
Му било понудено нов договор со помала плата,не сакал да прифати.

Па прерачунај колку заштедил Милан.

Сегашните плати на сите играчи изнесуваат 80 милиона,минатата беа 160 милиона а во 2006/7 некаде околу 210 милки.

Член од
15 февруари 2012
Мислења
794
Поени од реакции
633
За Ибра е 24 милки+бонуси.
Имаме уште една рата а таа ќе ја платиме следното лето.

Платата на ибра го кошташе Милан некаде околу 20тина милиони со тие даноците. ( Од сезона)
Му било понудено нов договор со помала плата,не сакал да прифати.

Па прерачунај колку заштедил Милан.

Сегашните плати на сите играчи изнесуваат 80 милиона,минатата беа 160 милиона а во 2006/7 некаде околу 210 милки.
Имаме уште 2 рати вкупно 16 м 2х8 во наредните 2 лета.
За платата напишав како што гледав.
Ама моментално освен ослободување од неговата голема плата друго ништо не добиваме.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Имаме уште 2 рати вкупно 16 м 2х8 во наредните 2 лета.
За платата напишав како што гледав.
Ама моментално освен ослободување од неговата голема плата друго ништо не добиваме.
Уште една рата остана да се плати,за ова лето ја платија пред некое време.
4 мил добија од Бориело и 4 додадоа и платија.

Добиваме скоро 30 милки со се бонуси и 20 милки од плата= 50 милиона од Ибра заштедени за една сезона.

exlusivly sky confirmed that allegri and gallani told berlu they should sell ibra couse he is becoming to selfish and allegri wanted to be NOT IBRA DEPENDET.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.923
Поени од реакции
41.895
Не не се здрави за 20 мил + 5 мил бонуси го дадоа, со повеќе памет од друг клуб ќе земеа 30 мил. :tapp:

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Zosto lanskiot chelsea e pojak od lanskiot milan? Zatoa sto igraa finale bez terry,ivanovic i merieles i pak go osvoia. Zamislete na milan sto kje mu se desi protiv bilo koja ekipa da igraat Yepes i Bonera i Muntari prv sostav u Finale na LS... pa mislam deka 5-0 kje sme izgubile (od bayern na primer). A i toa(klupata) e pricina zasto juventus na kraj ja osvoi titulata a ne nie. I kje ve molam prestanete so muabetite deka sme imale mnogu igraci povredeni bla bla. Ne e toa izgovor za edna losa sezona. Nie na klupa imavme solidni napagaci, nisto povekje.
Игравме против барса без 3-4 првотимци....дали изгубивме 5-0??? зашо толку претерувате... Јуве имал боље клупа???? боже сачувај...Јуве освои со само 4 бода предност ...и осови поради фактот што милан цело време имаше повредени играчи а Јуве цела сезона ја играше со прв тим.....

Kajgana Shop

На врв Bottom