Прашања за Христијанството II

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Батка, со вакво размислување, многумина ќе те потчинат, како што веројатно и го прават тоа во реалноста.

Think about it.

Батали вакви глупости.

Да беа глупости, ќе бевме ли сега на подфорумов?:)
Св. Дух ќе го потчинат ли, којшто толку резултантно позитивистички е, којшто на човекот сето му го дава? И, на крајот на краиштата следува: Господовата волја ли некој ќе ја потчини?

Не се тоа правила, тоа е Љубовта кон сето она што е корисно. Живеј хедонистички, но тоа ќе те направи (уште по)слаб и ќе станеш (ако веќе не си) роб на хедонизмот.
Рајот не е ли идеја за вечен хедонизам? И не ги прави ли тоа верниците кој се спремни на се за да го добијат, робови на хедонизмот?

Ништо од пивото :)
А кога ќе свати, одкако ќе му помине животот?

Ааааааргх:P

Ќе сфатиш кога ќе дојдеш у пензионерски дани, и коа ќе се завртиш зад себе, да видиш како ти поминал животот.

ЈАс зборувам за реалноста бе Боди, за земскиов живот.

Не философирам многу за што и како отпосле.

Заеби тоа.

Се обидувам да ви укажам, да с еослбодите од просветленоста, која уствари е ропство.

Ааааааргх:P

Ќе сфатиш кога ќе дојдеш у пензионерски дани, и коа ќе се завртиш зад себе, да видиш како ти поминал животот.

ЈАс зборувам за реалноста бе Боди, за земскиов живот.

Не философирам многу за што и како отпосле.

Заеби тоа.

Се обидувам да ви укажам, да с еослбодите од просветленоста, која уствари е ропство.
Просветленоста?!
Како го дефинираш ти ова?
Не сум сигурен дека сега те разбрав :)

Да беа глупости, ќе бевме ли сега на подфорумов?:)
Св. Дух ќе го потчинат ли, којшто толку резултантно позитивистички е, којшто на човекот сето му го дава? И, на крајот на краиштата следува: Господовата волја ли некој ќе ја потчини?

Господова волја ли е или твоја слободна волја?
--- надополнето: 17 јули 2012 во 00:44 ---
Просветленоста?!
Како го дефинираш ти ова?
Не сум сигурен дека сега те разбрав :)

Јас пак сум сигурен дека не си ме разбрал. Инаку немаше да дискутираш со мене:)

Уствари ти не го милуваше терминот просветленост, ти го милуваше ОСВЕСТЕНОСТ.

Ете замени го терминот само.

п.с пивото ти е единствено реално во твојата освестеност:P Најубаво да ја дадеш гајбата, ќе видиш како ќе се доосвестиш

п.с пивото ти е единствено реално во твојата освестеност:P Најубаво да ја дадеш гајбата, ќе видиш како ќе се доосвестиш
Tи ова како освестен или не освестен ми го пишуваш?:)
Дали си сигурен дека разбираш за каква будност јас сум пишувал?

Квантната физика нема никаква врска со христијанскиот концепт за Бог - НИКАКВА.
Во врска со болдот, "Не би требало" и тоа што го пишува во библијата неодат заедно, и јас наведов аргументи за тоа дека не би требало, но таму многу јасно се тврди дека ќе има Судење, казни и награди, нешто кое неоди во прилог каде се има причина зошто е создадено.

Ако не го знаеш господовиот пат до целта, на кој начин потоа велиш дека ниеден Христијанин не верувал слепо?

Господовото Провидение и квантната физика, така да речам се во паралелен правец, тоа не се негира...
Не може Христијанин да биде тоа што е, да го живее во себеси внатре и надвор тоа што е, ако верува слепо. Во Христијанството не може да има слепо верување (ние Христијаните веруваме дека тука и секаде ни е Господовата Провидност).

Господовото Провидение и квантната физика, така да речам се во паралелен правец, тоа не се негира...
Не може Христијанин да биде тоа што е, да го живее во себеси внатре и надвор тоа што е, ако верува слепо. Во Христијанството не може да има слепо верување (ние Христијаните веруваме дека тука и секаде ни е Господовата Провидност).
Во кратки црти да објаснеше на кој начин христијанскиот концепт на бог има врска со квантна физика?

Tи ова како освестен или не освестен ми го пишуваш?:)
Дали си сигурен дека разбираш за каква будност јас сум пишувал?

Нема везе, дали сум те разбрал јас. Ништо не ти значи тоа у животот.

Ако ти значи, тогаш си дошол до степен, кај што ти нема спас.;)

Рајот не е ли идеја за вечен хедонизам? И не ги прави ли тоа верниците кој се спремни на се за да го добијат, робови на хедонизмот?

„Вечен хедонизам“:icon_lol: Што е тоа?
Христијанскиот рај е опишан и како „вечно гледање на Господовото лице“. Нека го објасни некој необјасливото ако сака/може, јас како еден којшто се труди да биде подобар Христијанин дури и кога би сакал не би можел тој Господов „подарок“ да го објаснам...

Се ми значи и ништо не ми значи.
Спас од што?
гуд бај на сите :sleep:

Касно е веќе Боди:P

Не сум јас соговорник, кој ќе води вакви "тешки" дебати, подолго време. НАјди некој што има желби и нерви за таква масажа. Коа ќе даваш гајбата тука сум:D

Некојпат ми е интересно, така да си истерам некој муабет со луѓе кои мислат дека се освестени до максимум:P

А тебе те поштуем, го знаеш тоа;)

Поздрав, и добра ноќ

Во кратки црти да објаснеше на кој начин христијанскиот концепт на бог има врска со квантна физика?

Тоа што е невозможно всушност е можно. Така би формулирал; Бескрајно заедништво на нештата и луѓето, непостоење на бариерите на просторот и времето...

„Вечен хедонизам“:icon_lol: Што е тоа?
Христијанскиот рај е опишан и како „вечно гледање на Господовото лице“. Нека го објасни некој необјасливото ако сака/може, јас како еден којшто се труди да биде подобар Христијанин дури и кога би сакал не би можел тој Господов „подарок“ да го објаснам...

Се заплеткуваш многу во објаснувањата со нас обичните луѓе, или лоши Христијани по твои мерила:)

Превземи нешто од Боди, сегашен XinXin MIng.

Знае он тука, каков муабет да заврти.;)

Верникот нема своја волја без Господовата Провидност.
--- надополнето: 17 јули 2012 во 01:14 ---
Се заплеткуваш многу во објаснувањата со нас обичните луѓе, или лоши Христијани по твои мерила:)

Превземи нешто од Боди, сегашен XinXin MIng.

Знае он тука, каков муабет да заврти.;)

Па се заплеткувам, кога меѓусобно збориме од различни точки, едните од атеистички (а пази, велат дека се запознаени со Верата), а другите сме запознаени со Водата на Животот, т.е. со Верата, па ги користиме термините коишто ни се познати и ја опфаќаат оваа материја.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom