Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.199
Не ти беше тебе поставено прашањето... го праваш Само Човек што мисли и што сака да каже.
Ако не знаеш да напишеш нешто подолго од 5 збора кога ќе ти се обратат, не пишувај воопшто...
Твоите тролања се непотребни...

С

Само Човек

Гостин
Не ти беше тебе поставено прашањето... го праваш Само Човек што мисли и што сака да каже.
Ако не знаеш да напишеш нешто подолго од 5 збора кога ќе ти се обратат, не пишувај воопшто...
Твоите тролања се непотребни...
одговорив, ми го избришаа:(

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.199
одговорив, ми го избришаа:(
Изгледа ќе треба да пазите како одговарате, не се трпи многу тролање како порано...
Темиве ги направивте пуздер бидејќи на некој не му се допаѓа нечие мислење....

Прво беше обидот сите атеисти да се престават како луѓе што не разбираат дека сепак тие се верници и религиозни... откако банираа некои луѓе застана тој „проект“ и дриблање во место... сега пак коментари и одговори од 5 збора што немаат врска со темава...

Држете се до темата... ако не ви чини не се заморувајте многу ;)

С

Само Човек

Гостин
Изгледа ќе треба да пазите како одговарате, не се трпи многу тролање како порано...
Темиве ги направивте пуздер бидејќи на некој не му се допаѓа нечие мислење....

Прво беше обидот сите атеисти да се престават како луѓе што не разбираат дека сепак тие се верници и религиозни... откако банираа некои луѓе застана тој „проект“ и дриблање во место... сега пак коментари и одговори од 5 збора што немаат врска со темава...

Држете се до темата... ако не ви чини не се заморувајте многу ;)
што бешев тролање ?
дирекно исуство имале јогините пфф
да не се раѓаат повторно во ново тело ?
веруваат сакал или не

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.199
Јас ништо не сакам :)
Јас само прашав дали веруваш дека јогините веруваат или знаат за самади и инкарнација...
Иако ми е најбитно што некој ЗНАЕ, а не во што верува...

Јогата е вештина да се обедини умот на една идеја. Има четири методи:
  • Gnana-Yoga или Единство со Знаење
  • Raja-Yoga или Единство со Волја
  • Bhakta-Yoga или Единство со Љубов
  • Hatha-Yoga или Единство со Храброст
додади Mantra-Yoga или Единство со Говор и Karma-Yoga или Единство со Работа. Овие се обединуваат преку врвниот метод на Тишина.

Како што гледаме никаде нема Единство со ВЕРА бидејќи тоа е глупост во источните школи, кои се сепак практични философии...

Член од
3 јули 2012
Мислења
162
Поени од реакции
28
Јас ништо не сакам :)
Јас само прашав дали веруваш дека јогините веруваат или знаат за самади и инкарнација...
Иако ми е најбитно што некој ЗНАЕ, а не во што верува...

Јогата е вештина да се обедини умот на една идеја. Има четири методи:
  • Gnana-Yoga или Единство со Знаење
  • Raja-Yoga или Единство со Волја
  • Bhakta-Yoga или Единство со Љубов
  • Hatha-Yoga или Единство со Храброст
додади Mantra-Yoga или Единство со Говор и Karma-Yoga или Единство со Работа. Овие се обединуваат преку врвниот метод на Тишина.

Како што гледаме никаде нема Единство со ВЕРА бидејќи тоа е глупост во источните школи, кои се сепак практични философии...
Abe ne begaj od odgovorot....te prashavme dali ZNAAT deka ima reinkakarnacija i prosveltuvanje....povrzi 5 zbora i odgovori direktno na prashanjeto....ne tuku lafi 100 zbora bez vrska
Eve ti go mojot odgovor poveke od 5 zbora za sitev sekti i lazni jogini:

Vo moderniot svet se pojavija mnogu uchenja koi sakaat da ja prikazat vistinata na svoj nachin. Davaat raznovrsni pogledi na vistinata shto chovek bi se izgubil vo toa otvoreno more. Golem del od niv se mistici, sharlatani, prevaruvachi, gledachi vo topka, sekti od sekakov tip, taka da mnogu e lesno chovek da zaglavi vo tie qvazi-uchenja. Se pojavuvaat inicijacii od sekakov tip. Tolku cesto ja povtoruvat lagata, za da na kraj istata ja pretvorat vo vistina. Nivnite trvdenja sodrzat pogolemi dogmi od svetite knigi, ama naivniot svet ke padne na nivnite prevari i ke veruva vo tie dogmi.
Na kraj, chovek ke isgubi poveke vreme da im dokaze deka toa ucenje e lazno, otkolku shto tie ulozile vreme za da poveruvaat deka e stvarno....poradi toa ne se isplati covek da go gubi vremeto so niv za da im dokaze...ednostavno, ostavi gi tamo deka se, toa sami go zasluzile

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
ОК веќе не пишувам... пријатно... и онака претходниот јузер ми е капут али нема везе...(y)
Баниран си и треба да си ја истрпиш казната а не да регистрираш јузери. Почекај да помине па постирај си пак.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Избришани 23 оф-топик мислења, баниран 1 член, доделени казнени поени на друг за оф-топици.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Зошто да се почитуваат правилата, зошто да се биде етичен, ако не постои Сеприсутниот Надгледувач Бог?
За да живееш благороден, благодарен и исполнет живот.

Ти си етичен од што ти се тресат гаќите од Алах?!? ...ебати етиката...

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Зошто да се почитуваат правилата, зошто да се биде етичен, ако не постои Сеприсутниот Надгледувач Бог?
:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Само на овците им треба надгледувач...

Член од
25 јуни 2012
Мислења
127
Поени од реакции
62
Си направил ли нешто ти у животот да ти се испуни душата народски кажано?
Не мора нешто крупно....еве сончоглед на некое врапче да си му фрлил. Или па еве ти екстрем, дома на мајка ти да си и помогнал некогаш кога и е тешко.......дали си осетил радост во некој таков момент?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
По укинување на темите за ислам и христијанство се смири подфорумот религија...:pos:

Дали затоа што немате кого да провоцирате или е во прашање нешто друго? :P

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
По укинување на темите за ислам и христијанство се смири подфорумот религија...:pos:

Дали затоа што немате кого да провоцирате или е во прашање нешто друго? :P
До нешто друго е - we don't give a fu*k, attention whore.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom