С
Само Човек
Гостин
комплекси пријател , што да прават...Ти ле си тој Само Човек?...ме нападнаа луѓето поради тебе.
Очи ќе ми извадеа...хахахха
комплекси пријател , што да прават...Ти ле си тој Само Човек?...ме нападнаа луѓето поради тебе.
Очи ќе ми извадеа...хахахха
Ви завидуваaт, на такви интелектуални џинови...комплекси пријател , што да прават...
ако си ме читал ќе видиш дека едно 100 пати сум кажал дека религија се користи како синоним за вера но се два различни поимиВи завидуваaт, на такви интелектуални џинови...
Инаку, и јас мислев дека сте иста личност, по количината на изнесени небулози...
Ај не трескај и ти......ако си ме читал ќе видиш дека едно 100 пати сум кажал дека религија се користи како синоним за вера но се два различни поими
е сега тоа е спротивно на ова што го вели зенов
Зависта е лоша особина кај човекот....гледај да се поправиш...Ви завидуваaт, на такви интелектуални џинови...
Инаку, и јас мислев дека сте иста личност, по количината на изнесени небулози...
Добро, мене ми е мило ако сум зёгрешил у поистоветувањетомики бе брат , уште со колку членови ќе ме поистоветувате....
сериозно незнам што комплекс имате
од сега ќе пријавувам мое отсуство од форумов поради обврски
...не е прв пат некој да прави реинкарнација преку нови јузери.
ни сум бил ни ќе бидам, еден јузер имам тоа можат да го проверат админите, не гледам причина да се реинкарнирам...Добро, мене ми е мило ако сум зёгрешил у поистоветувањето
Многи наликуваа на тебе во размислувањата и дијалогот што го правеа, а. не е прв пат некој да прави реинкарнација преку нови јузери
Како и да е, ако не си бил ти, прими извинување од мене.
Систем на верувања и практити кои, имаат една цел - Спасение се нарекува религија.Ај не трескај и ти......
религија и вера не можат да бидат синоними....
Ако си од било кој тип на религија...таква ќе ти биде и верата....затоа не ги извитоперувајте зборовите...исти си како и атеистиве....нон-теистички будисти.....
--- надополнето: 16 јули 2012 во 20:22 ---
Зависта е лоша особина кај човекот....гледај да се поправиш...
млад си ти......имаш време ....
Ај систем на верување ок, али практични нешта како зен... тао... тантра... суфи... и слични немаат цел за спасение, какво спасение ти се молам... човек со ниска вредност и нула свест бара спасение, лавови и змејови по душа не бараат спасение тие го живеат живото до последната капака крв па и после тоа...ни сум бил ни ќе бидам, еден јузер имам тоа можат да го проверат админите, не гледам причина да се реинкарнирам...
бев лп бој, сменив ИМЕ во само човек и толку
поздрав
--- надополнето: 16 јули 2012 во 21:59 ---
Систем на верувања и практити кои, имаат една цел - Спасение се нарекува религија.
а зборот религија често се користи како синоним за вера
религијата се базира на вера
тоа сакав да го доловам зошто некои мислат дека будизмот не е религија
A ti sho velish...religija e ili ne?Систем на верувања и практити кои, имаат една цел - Спасение се нарекува религија.
а зборот религија често се користи како синоним за вера
религијата се базира на вера
тоа сакав да го доловам зошто некои мислат дека будизмот не е религија
Хахах среди си ги мислите хахаха тоа тешко ќе да е ...A ti sho velish...religija e ili ne?
Po nekoja tvoja logika, ako religijata e vera, togash budizmot ne e religija, zatoa shto Buda ne veruva. Buda otishol pod drvoto kako induist, za da go najde spasenieto vo bogovite, koga stanal od tamu ne veruval vo boga povekje.
Sredi si gi malku mislite....
абе глеј сеаA ti sho velish...religija e ili ne?
Po nekoja tvoja logika, ako religijata e vera, togash budizmot ne e religija, zatoa shto Buda ne veruva. Buda otishol pod drvoto kako induist, za da go najde spasenieto vo bogovite, koga stanal od tamu ne veruval vo boga povekje.
Sredi si gi malku mislite....
спасение во смисла духовно просветлувањеАј систем на верување ок, али практични нешта како зен... тао... тантра... суфи... и слични немаат цел за спасение, какво спасение ти се молам... човек со ниска вредност и нула свест бара спасение, лавови и змејови по душа не бараат спасение тие го живеат живото до последната капака крв па и после тоа...
Спасение бараат само тие што се плашат од живото и пробуваат на секаков начин да ги избегнуваат сите предизвици кои го носи со себе(а предизвиците постојат за да има раст на секое поле)... јас тие луѓе ги викам Ескејписти...
Колкава е разликата помеѓу будизмот и Буда не си свесе ич...абе глеј сеа
во будизмот се верува во нирвана,реинкатнација од таму е религија
Тоа не постои... само илузија е... луге кои се сеуште замижани прават 1000 концепти и филозофии за светлината, но додека не ги отворат очите и да го видат денот и ноќта и се што оди у спат со животот, ќе си бидат во некоја заблуда дека просветлување постои... се е тоа гола вода и спаѓа во илузија...абе глеј сеа
во будизмот се верува во нирвана,реинкатнација од таму е религија
--- надополнето: 16 јули 2012 во 22:14 ---
спасение во смисла духовно просветлување
каде во мојот пост виде будаКолкава е разликата помеѓу будизмот и Буда не си свесе ич...
Сакаш да кажеш дека јогините НЕ ЗНААТ за самади и инкарнација, ами веруваат во истите?
E ne pa ZNAAT.....Сакаш да кажеш дека јогините НЕ ЗНААТ за самади и инкарнација, ами веруваат во истите?
Значи немаат дирекно искуство преку нивните разни видови на пракси?