Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
комплекси пријател , што да прават...
Ви завидуваaт, на такви интелектуални џинови...

:icon_lol:

Инаку, и јас мислев дека сте иста личност, по количината на изнесени небулози...

;)

С

Само Човек

Гостин

Инаку, и јас мислев дека сте иста личност, по количината на изнесени небулози...

;)
ако си ме читал ќе видиш дека едно 100 пати сум кажал дека религија се користи како синоним за вера но се два различни поими
е сега тоа е спротивно на ова што го вели зенов

:cool:

Член од
3 јули 2012
Мислења
162
Поени од реакции
28
ако си ме читал ќе видиш дека едно 100 пати сум кажал дека религија се користи како синоним за вера но се два различни поими
е сега тоа е спротивно на ова што го вели зенов

:cool:
Ај не трескај и ти......:P
религија и вера не можат да бидат синоними....
Ако си од било кој тип на религија...таква ќе ти биде и верата....затоа не ги извитоперувајте зборовите...исти си како и атеистиве....нон-теистички будисти.....:facepalm:
--- надополнето: 16 јули 2012 во 20:22 ---

;)
Зависта е лоша особина кај човекот....гледај да се поправиш...
млад си ти...:pos:...имаш време ....

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
мики бе брат , уште со колку членови ќе ме поистоветувате....
сериозно незнам што комплекс имате
од сега ќе пријавувам мое отсуство од форумов поради обврски
Добро, мене ми е мило ако сум зёгрешил у поистоветувањето:)

Многи наликуваа на тебе во размислувањата и дијалогот што го правеа, а не е прв пат некој да прави реинкарнација преку нови јузери.

Како и да е, ако не си бил ти, прими извинување од мене.

С

Само Човек

Гостин
Добро, мене ми е мило ако сум зёгрешил у поистоветувањето:)

Многи наликуваа на тебе во размислувањата и дијалогот што го правеа, а. не е прв пат некој да прави реинкарнација преку нови јузери

Како и да е, ако не си бил ти, прими извинување од мене.
ни сум бил ни ќе бидам, еден јузер имам тоа можат да го проверат админите, не гледам причина да се реинкарнирам...
бев лп бој, сменив ИМЕ во само човек и толку:X3:

поздрав
--- надополнето: 16 јули 2012 во 21:59 ---
Ај не трескај и ти......:P
религија и вера не можат да бидат синоними....
Ако си од било кој тип на религија...таква ќе ти биде и верата....затоа не ги извитоперувајте зборовите...исти си како и атеистиве....нон-теистички будисти.....:facepalm:
--- надополнето: 16 јули 2012 во 20:22 ---

Зависта е лоша особина кај човекот....гледај да се поправиш...
млад си ти...:pos:...имаш време ....
Систем на верувања и практити кои, имаат една цел - Спасение се нарекува религија. :гик:
а зборот религија често се користи како синоним за вера
религијата се базира на вера
тоа сакав да го доловам зошто некои мислат дека будизмот не е религија

Член од
15 јули 2012
Мислења
4
Поени од реакции
1
ни сум бил ни ќе бидам, еден јузер имам тоа можат да го проверат админите, не гледам причина да се реинкарнирам...
бев лп бој, сменив ИМЕ во само човек и толку:X3:

поздрав
--- надополнето: 16 јули 2012 во 21:59 ---

Систем на верувања и практити кои, имаат една цел - Спасение се нарекува религија. :гик:
Ај систем на верување ок, али практични нешта како зен... тао... тантра... суфи... и слични немаат цел за спасение, какво спасение ти се молам... човек со ниска вредност и нула свест бара спасение, лавови и змејови по душа не бараат спасение тие го живеат живото до последната капака крв па и после тоа...
Спасение бараат само тие што се плашат од живото и пробуваат на секаков начин да ги избегнуваат сите предизвици кои го носи со себе(а предизвиците постојат за да има раст на секое поле)... јас тие луѓе ги викам Ескејписти...o_O

Член од
3 јули 2012
Мислења
162
Поени од реакции
28
A ti sho velish...religija e ili ne?
Po nekoja tvoja logika, ako religijata e vera, togash budizmot ne e religija, zatoa shto Buda ne veruva. Buda otishol pod drvoto kako induist, za da go najde spasenieto vo bogovite, koga stanal od tamu ne veruval vo boga povekje.
Sredi si gi malku mislite....:facepalm:

Член од
15 јули 2012
Мислења
4
Поени од реакции
1
Po nekoja tvoja logika, ako religijata e vera, togash budizmot ne e religija, zatoa shto Buda ne veruva. Buda otishol pod drvoto kako induist, za da go najde spasenieto vo bogovite, koga stanal od tamu ne veruval vo boga povekje.
Хахах среди си ги мислите хахаха тоа тешко ќе да е ...:pos:

С

Само Човек

Гостин
абе глеј сеа
во будизмот се верува во нирвана,реинкатнација од таму е религија
--- надополнето: 16 јули 2012 во 22:14 ---
Ај систем на верување ок, али практични нешта како зен... тао... тантра... суфи... и слични немаат цел за спасение, какво спасение ти се молам... човек со ниска вредност и нула свест бара спасение, лавови и змејови по душа не бараат спасение тие го живеат живото до последната капака крв па и после тоа...
Спасение бараат само тие што се плашат од живото и пробуваат на секаков начин да ги избегнуваат сите предизвици кои го носи со себе(а предизвиците постојат за да има раст на секое поле)... јас тие луѓе ги викам Ескејписти...o_O
спасение во смисла духовно просветлување

Член од
15 јули 2012
Мислења
4
Поени од реакции
1
абе глеј сеа
Колкава е разликата помеѓу будизмот и Буда не си свесе ич...
--- надополнето: 16 јули 2012 во 22:18 ---
абе глеј сеа
--- надополнето: 16 јули 2012 во 22:14 ---

спасение во смисла духовно просветлување
Тоа не постои... само илузија е... луге кои се сеуште замижани прават 1000 концепти и филозофии за светлината, но додека не ги отворат очите и да го видат денот и ноќта и се што оди у спат со животот, ќе си бидат во некоја заблуда дека просветлување постои... се е тоа гола вода и спаѓа во илузија...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.199
Сакаш да кажеш дека јогините НЕ ЗНААТ за самади и инкарнација, ами веруваат во истите?
Значи немаат дирекно искуство преку нивните разни видови на пракси?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom