Французинка силувана во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата maremare
  • Време на започнување Време на започнување
Ако една девојка седи до 3 часот во дискотека, и се дотерала за таа дискотека, и примила пијачка од некој, таа сака да биде силувана?
Не, девојката сакала да си најде некој за една вечер, само стоката не знае како.
Многу повеќе се постигнува со убав збор, отколку вака, и да оправдувате дека не било силување, па уште тројца негови другари и се качиле, мислите така даваат девојките на машките што првпат ги гледаат во живот, му викаат Еј дечко, толку сум загорена, викни го пола маало??
Дај не заебавајте

Koga ke se najdat takvi nekoi pametni(si znaat koi se,neka se pronajdat)) pa ke pametuvaat deka Francuzinkata sama si go barase zatoa sto prifatila pijalok od nepoznato lice i bila vo noken klub vo 3am.

Vikas ti ne bi prifatila pijalok da si na odmor otidena nekade,pa makar i so 100 drugarki da si otidena....mislis deka ako si so drustvo deka si bezbedna i deka toa na tebe nema sansi da ti se sluci.
Devojko..se gleda deka si mlada i neiskusna vo zivotot pa zatoa taka zboris bezveze,,,zatoa sto kolku pati se slucuvalo 4 nasi devojki od Makedonija da bidat izlezeni zaedno na isto mesto dali tuka kaj nas ili nekade vo druga drzava pa nekade okolu 3am sekoja po razlicen pat.

Молим лепо ич не ми е жал за некоја, што шета сама во ниедно време во некој си клуб, прифаќа пијачки од непознати и е силувана = што од горенапишаното не ти е јасно?
Кое ниедно време ма, ти ако се прибираш дома во 23ч, не значи дека 3 по полноќ е ниедно време. Прифаќала пијачки од непознати, тебе у животов очигледно никој не те почастил и што курац значи тоа ако те почасти дека автоматски му следи и секс? Мене се ми е јасно, некои стварно треба да ги посерат од силување, да има после за што да се траскаат вака од земја.
Баба понапредно размислуваше.
--- надополнето: 16 јули 2012 во 08:33 ---
Што ако остане до 3? Ејј го оправдуваш ова? Воа време 3 саатот е касно?
Кога ли си идеш ти дома..

Иронична е.
Само Јагод4е си иде во 23ч како примерно девојче кое имало очи и на тилот, пијачки јок, запознавање во никој случај, културна да ја грабнеш и да бегаш.
--- надополнето: 16 јули 2012 во 08:42 ---
Моето дете можеби е машко, и случајно ке налепи на некоја која лажно сведочи. Што правиме тогаш??
А за примерот кој ти го кажав, ај кажими како тоа би се докажало дали стварно било така или на женското така и текнало утре да вели. Разни гнаси има и кај едниот пол и кај другиот. Не сте ни женските некои цвеќиња за мирисање.
А и што тоа ке докажат медицинските лица, дека на сред секс си се попишманила, или во некој друг случај дека сексот бил насилен или што. Што конкретно би докажале медицинските лица?

Лажно ќе сведочи дека тројца ја силувале.
Медицинските лица ги откриваат повредите, јас не сум медицинско лице и не им се мешам во работата, ниту се правам паметна за нешто што не го знам. А како законите гледаат на силувањето во пракса е потврдено милион пати, еден од најтешките случаи е да докажеш дека некој е силуван. Но тоа не значи дека не е силуван!

Omg I'm so scared right now!..
Никој ма не те спречува ни тебе ни никоја да зема пијачка од непознати!
Јас си кажав моето што мислам, а јас не земам пијачка од непознат, и дефинитивно не шетам сама ко некоја ветка низ некој клуб во 3 сатот во странство, и никој не ме силува.... ете!

Моето мислење на темава : Типка што шета сама во 3 ам,прифаќа пијачка од непознат без да и се сврти во нејзиниот мозок дека и има турено нешто во пијачката :Сама си го барала! Што мајка бара сама, во ниедно време, на непознато место, во странство ....ДРУЖБА? Хах....одличен плен нема што....
Нека и е ум за друг пат! И уште еднаш, ич не ми е жал за неа! За пиење, секс и за мн други работи треба да си одговорен.....
Нема да коментирам за оние што гледаат низ розови очила, светот не е ливада, и луѓето не си свиркаат и не си подскокнуваат, и нема да ги коментирам профеминистичките мислења ( без навреда јас сум друг правец)...

Душо, смири се, не се возбудувај толку со извичниците.

Знам дека никој не ме спречува да шетам навечер и да прифатам да се дружам со луѓе, јас го живеам сопствениот живот и за возврат не очекувам некој да ме силува.
Следниот пат кога ќе излезеш било каде, очекувај да станеш плен затоа што они не бираат (дури ни "прошовинистички" девојки не одбиваат :)).

За да некој силува некоја, како во наведениов случај, е секако писхијатриски случај, и би требало да заврши у ментална установа.

Не се силува туку така, ако си пијан и ако ти се дигнал и ти се сака. На сите во животот ни се засвиѓала некоја во даден момент во некоја дискотека, касно во ноќта, наврел тестостеронот, наврела бујната фантазија, може сме пробале се и сешто да го добиеме саканото, ама не сме посеганеле со сила да го добиеш сексот.

Силувањето треба да се третира исто како и убиство со умисла од прв степен.

Силувањето го остава оштетениот во најголем број случаи, да животот го продолжи со тешки психички трауми кои ќе влијаат врз неговиот целокупен живот.
И не само директно оштетената личност, туку и сит еоколу неа, посебно блиската фамилија, па и пријателите.

Животот и станува пекол, полно пати неразбрана и отфрлена од околината, небаре таа е виновна за тоа што некоја будала ја силувала.

Затоа би требало, овие умоболни личности, силувачи да се третираат како едни од најопасните единки што егзистираат во општеството. Полошо од нив може да е само педофил.

A да и дошле со чоколатце ќе се подадела? Мислам come on сама во дискотека во 3 часот во друга држава и прифатила пијалак од непознато лице? Мене ми смрди исказов на девојкава.
Да бе пеерче, гарант „сама си го барала“, а?
Еј, прост народ.

И мене тоа ми текна...поише ми личи дека своеволно прифатила секс па тој ги викнал и другарите, ама тоа пак е силување...
Премногу гледање порничи не е на арно.

Секој ден се силуваат девојки....незнам што толку фама околу французинкава, само ради тоа што е французинка...
Таа ако, се забавувала, ама очитно не водела грижа што прифаќа пијачки! Денес треба да се биде многу внимателен не само за подметнување. туку и за многу други работи! Ама не, тоа нели не може мене да ми се деси!!!.. Неодговорност!
Така да ич не ми е жал за девојкава, ниту пак за да ја сфатам би се ставила на нејзиното место!
Секој еден си е одговорен за своето тело!
Да ти се случи ова тебе или на твојата ќерка (не дај Боже), кога ќе ти плаче и ќе размислува за самоубиство (не дај Боже) просветли ја со твоите големи мисли од малиот мозок и кажи и: „Тоа ти е ќерко, секој е одговорен за своето тело!“. Сама била крива зошто прифатила пијалок бе... Од кога тоа стана оправдување за силување? Пострашно е тоа што ова го читам од девојка. o_O

Сигурно нема да ја воспитам да шета сама во 3 сатот во некој клуб во друга земја, и да прифаќа пијачки од непознати! И ај досадни сте со таквите компарации.... сте се запнале ко некој баби истото та истото.....зошто мене никој не ме силува бе?.....зошто имам и очи на тилот и знам одговорно да се однесувам..........

Стварно. ама (n)
Дали конкурираше на огласот за вработување во Полиција?
Очигледно ги исполнуваш сите критериуми. You go girl!

Јагодче, баш сакам да те запознаам во живо. Не се секирај, нема да те силувам. Морам да видам со свои очи каков човек може да има вакви размислувања.

Има нешто контрадикторно тука...Ако била дрогирана тогаш како успеала одејќи на нозе да излезе од дискотеката со него, па да влезе во такси, па во хотел, па во соба...Зарем никој не приметил дека таа не е во свесна состојба, по нејзиното движење итн...? Од друга страна ако била барем малку свесна ќе пружала некаков отпор и повторно ќе приметел некој...? Значи ни едното, ни другото не ми се логични, освен ако не и ставиле некои таблети кои предизвикуваат моментална амнезија и сл...Поима немам...
Прво, има различни дроги. Си слушнала за rape drugs?
Второ, дури и да била свесна кога излегувала, сигурно не знаела дека ќе биде силувана. А не гледам зошто вината ја барате воопшто кај таксистот, кога таксистите пренесуваат еден куп млади, пијани и дрогирани личности секој ден.

Силувањето треба да се третира исто како и убиство со умисла од прв степен.

Силувањето го остава оштетениот во најголем број случаи, да животот го продолжи со тешки психички трауми кои ќе влијаат врз неговиот целокупен живот.
И не само директно оштетената личност, туку и сит еоколу неа, посебно блиската фамилија, па и пријателите.

Животот и станува пекол, полно пати неразбрана и отфрлена од околината, небаре таа е виновна за тоа што некоја будала ја силувала.

Затоа би требало, овие умоболни личности, силувачи да се третираат како едни од најопасните единки што егзистираат во општеството. Полошо од нив може да е само педофил.

Само да надополнам.....не ги заборавајте сексуално преносливите болести (кондомот не штити од сите)....ако воопшто сиувачите употребуваат кондом

Доколку се потврди и докаже дека Французинката или било која друга е силувана, крвниците треба да се казнат најстрого и тука нема дискусија повеќе, силувањето е еден гнасен чин кој во најмала рака заслужува кастрација на сторителот.

Изјавите од типот ‘‘што барала сама во 3 во дискотека и прифаќањето пијачки од непознати ‘‘ не се на место.

Кога излезе на на виделина случајот за драчевскиот професор кој беше обвинет од 3 ученици за педофилија и вршење полови дејства врз нив, сите застанаа на страната на учениците, сите плукаа по угледниот професор, ама вистината била сосема поинаква, доказите зборувале нешто сосема поинаку, тоа навистина било лажно сведочење, и професорот беше ослободен од обвинението. И сега? Што да прави тој човек кој беше обвинет на таков начин???
Затоа е потребно да се почека и да се видат доказите, па да се донесуваат заклучоци.

Силувањето остава трајни последици врз жртвата, а со тоа треба да се воведе најстрога казна и за сторителот, доволно за да остави трајни последици и врз него, па во иднина,, нека повелат и нека силуваат.

Да бе пеерче, гарант „сама си го барала“, а?
Еј, прост народ.

Прво, има различни дроги. Си слушнала за rape drugs?
Второ, дури и да била свесна кога излегувала, сигурно не знаела дека ќе биде силувана. А не гледам зошто вината ја барате воопшто кај таксистот, кога таксистите пренесуваат еден куп млади, пијани и дрогирани личности секој ден.

.....во првиот дел на Хенговер ....имаше употреба на Руфинол или Руфос....супстанца која предизвикува исцрпеност и привремено губење на меморија....обично ја нарекуваат дрога за силување.....

Само да надополнам.....не ги заборавајте сексуално преносливите болести (кондомот не штити од сите)....ако воопшто сиувачите употребуваат кондом

Абе сигурно ќе користе кондом , има време да го отвори , да го намести и да ја опне :D
Силувањето не трае долго, извршено е под силе нагон и ногу честосилувачот не размислува коа хормонот ќе го удри у глава, така да користе кондом , чисто сумњам.

Абе сигурно ќе користе кондом , има време да го отвори , да го намести и да ја опне :D
Силувањето не трае долго, извршено е под силе нагон и ногу честосилувачот не размислува коа хормонот ќе го удри у глава, така да користе кондом , чисто сумњам.

Има два типа на силувачи....
1. Пореметени личности (неможе да имаат нормален сексуален живот или не се способни да заведат жена)....најчесто делото го вршат нагонски....доколку ги идентификуваат ....делото лесно се докажува....бидејќи оставаат доволно траги зад себе

2. "Нормални личности" со статус и пари (ии деца на личности со статус и пари)....за разлика од првите....овие делото го прават смислено....бидејќи им се може...и имаат можност да ангажираат еден куп адвокати и да подмачкаат судии....и на крајот излегува дека тие се невини јагниња....ови силувачи ите како размислуваат и користат и кондом и се друго потребно за да силувањето потешко се докаже

првите жртвата ја бираат случајно....ако ја начекаат сама...и условите се поволни....

вторите бираат жртва која им фатила око ...а условите ги создаваат сами

според мене овие вториве (навидум нормални и успешни) се многу поопасни од првите....и често поминуваат неказнето

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Како можете да кажете дека сама си го барала со тоа што прифатила пијачка во 3 часот по полноќ? Како и да било, дефинитивно ниедна личност не заслужува да биде силувана само затоа што останала до доцна навечер во дискотека и прифаќала пијачки. Е сега, точно е дека ова е премногу неодговорна постапка - сама во 3 часот по полноќ во друга земја, прифаќа пијачки од непознати лица (како да немала ум во главата дека може сешто да има внатре). Едно е некој да те чести со плаќање на твојот пијалок, а друго е да ти подаде пијалок од негова рака. Мислам, треба и умот да се користи. Значи да се разбереме, силувачите се за најголема осуда и доживотен затвор, и никој овде не вика дека самата си го барала, па кој сака да биде силуван? Девојкава или била толку пијана што не била толку свесна, или премногу наивна (што ми е тешко да поверувам) па не помислила дека во овој свет каде што живеат толку болни личности, може да и стават и дрога во пијалокот, па сешто да се случи. Тоа е она за што некои во темава дискутираат, а не дека сама си го барала или си заслужила силување.

realnosta e taja cosmig girl potsvesno ne terate na blud :LOL: :pipi:
bas sega taman som se vrativ od trcanje gledam dve dobri ribcina kako da se vozdrzis zelba golema :eek:
Не ти е срам Исусе вакви фантазии да ти се вртат во твојот религиозен мозок.

Лажно ќе сведочи дека тројца ја силувале.
Медицинските лица ги откриваат повредите, јас не сум медицинско лице и не им се мешам во работата, ниту се правам паметна за нешто што не го знам. А како законите гледаат на силувањето во пракса е потврдено милион пати, еден од најтешките случаи е да докажеш дека некој е силуван. Но тоа не значи дека не е силуван!
Па тоа и сакам да кажам цело време. Силувањето е многу широк поим, а во денешно време некако границите се поместија многу на кај правата на жената. Но проблемот настанува како да се разграничи кога некоја лажи или ја кажува вистината. Како би докажале на пример дека некоја на сред секс рекла НЕ, посебно ако пред тоа се натртлила без никаков проблем. Според неа ете тоа е силување, споед неа силување може да биди и уште господ знае што и на основа на нејзините сваќања ке покрене постапка.Или ајде нека не биди силување, туку сексуално вознемирување, тука работата е уште покомплицирана.Но дали е тоа стварно силување или сексуално вознемирување ке каже судот, тој ке пресече дали таа била во право или не и не мислам на тоа дали ке можела да докажи или не, туку дали била силувана или не. така да можеби звучи глупо или шовинистички но иако женското можеби се чувствува или мисли дека е силувана или сексуално вознемирена во реалноста можеби и не е, така да паѓа во вода тоа дека женското секогаш со сигурност знае. Не знае туку си мисли, има разлика тука.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom