Четиригодишно девојче го смени полот

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001

Брачен пар од Велика Британија дозволил 4-годишната ќерка Софи да стане момче на кое му дале ново име – Џејк.
Родителите Сара и Јури Браун ваквата постапка ја оправдуваат со тоа што веруваат дека Џејк е момче заробен во телото на девојче.
Според нивното тврдење, Софи уште додека имала две години почнала да ги убедува родителите дека е момче, а во четвртата почнала да одбива да носи сукњи и фустани. Тогаш родителите ја однеле на психолог кој проценил дека во нејзиниот случај станува збор за пореметување во родниот идентитет.
- Кога нашето дете имаше три години, и покажувавме книга со човечка анатомија и и објаснивме дека е родена како девојче. Меѓутоа таа беше упорна и не праша: А кога сте ме смениле? - вели мајката Сара.
Таткото Јури раскажал дека Софи дури кришум го земала неговиот прибор за бричење, па во обидот да се избричи еднаш дури и си ја исекла устата.

- Стана јасно дека нашето дете е трансродно. Најдовме терапевт кој и постави дијагноза и одлучивме од тој ден да ја викаме Џејк. Подобро тоа отколку подоцна во животот да носи емотивни белези и поради тоа да стане депресивна или да се сврти кон некој порок - вели таткото.

http://www.plusinfo.mk/vest/49578/Chetirigodishno-devojche-go-smeni-polot

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Колку порано , толку подобро ... викате подобри денови идат за чоештвото ?

S

Sheldon Cooper

Гостин
Во вакви случаи оправдувам, кога менувањето на полот не е ради тренд него ради тоа што стварно мозокот на личноста е од друг пол а можеби во претходниот живот била момче па има некои остатоци во сеќавањето од тогаш.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Во вакви случаи оправдувам, кога менувањето на полот не е ради тренд него ради тоа што стварно мозокот на личноста е од друг пол а можеби во претходниот живот била момче па има некои остатоци во сеќавањето од тогаш.
Истото би го искоментирал и јас.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Ало дали на сите машки у маало шо играа ластик требаше да им ја скинат "опремата" !? Јас немам предрасуди во однос на оваа ствар, али сум апсолутно против кога станува за дечиња.Свесноста за сопствениот пол се развива постепено, па ова е само фаза во нејзиното осознавање на светот и пред се од развојот на нејзината личност.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Што знае девојче на 4 години? Го земaла приборот за бричење - опа, машко треба да биде. Не судам трансродни лица, но со кој ум родителот одлучил на таа возраст да го промени полот на своето дете? Премногу чудаци...
Не, јас мислам родителите имале проблем со тоа што им се родитела ќерка наместо момче, па по секоја сила решиле да го променат тоа.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ова е здиплено од Дејли Мејл. Не ја отворам статијата да видам од кај им е собрано зошто си дадов збор дека нема да кликам на сајтовите на вакви коштаплерски медиуми, ама ова мора да е од Дејли Мејл. Чим е од таму, можно е и да е измислица.

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
ајде бе

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Ам ак се сменит за време на пубертетот да речит :сакам да сум барбика. Тогаш шо прајме? Ќе го сечиме курот?

Kajgana Shop

На врв Bottom