Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 јули 2011
Мислења
89
Поени од реакции
25
Поздрав до МИКИ1 и Мики 1976
:)

МИКИ 1,
А како знаеш дека си заљубен? зарем одговорот не ти го дава твоето срце? Исто е и со покајувањето. Искреното покајување доаѓа од срце.
А дали Исус ќе ти прости или не - нема дилема - Тој простува секому кој искрено ќе се покае. (За искреноста ти одговорив погоре).
А како ќе знаеш? Ќе ти каже срцето...
Љубовта на Бог е вистинската порака на која се темели целата Библија!
--- надополнето: 13 јули 2012 во 09:12 ---
Гледаш баш тој момент мене ми е проблем-искрено покајување. Најголем дел од луѓето искрено се покајуваат пред смртта но дали тоа се рачуна, а ако се рачуна тогаш тоа е огромна глупост и самобендисаност на Бог а никако праведност. И зошто да му го предадеме животот на Исус па нели он и ни го има дадено што ке си играме нати го дајми го.

И на крај ако неверувањето значи одење во пеколот тогаш јас се пријавувам уште од сега. Таму барем ке имам со кого да правам моабет.
Што да ти кажам на ова? Тоа е твој проблем, - си дозволил сатаната да ти го стврдне срцето за да не веруваш... Пробој да му се помолиш на Бог - можеби ќе ти се смилува ако искрено го побараш Неговото присуство во твојот живот..

А, ако ти се допаѓа да си останеш во неверување - во право си кога велиш дека ќе имаш друштво во пеколот..

поздрав

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Што да ти кажам на ова? Тоа е твој проблем, - си дозволил сатаната да ти го стврдне срцето за да не веруваш... Пробој да му се помолиш на Бог - можеби ќе ти се смилува ако искрено го побараш Неговото присуство во твојот живот..

А, ако ти се допаѓа да си останеш во неверување - во право си кога велиш дека ќе имаш друштво во пеколот..

поздрав

Па за почеток да ми одговориш на претходното прашање дали се речуна покајување пред смртта.
Можеби и е мој проблем но нели е тоа бегање од одговорност на верските институции. Од кај знаеш дека сатаната ми го ствднела срцето а не господ, па нели господ е сезнаен и семокен па увидел дека на светот му треба одредена дуалност верници и неверници за да фукционира или на крај краева сепак и јас сум негово дете па ме создал ваков за да ви го покажам патот. Или како ти се осмелуваш да ги критикуваш одлуките на Бог како верник.

И од кај знаеш дека не му се молам на мојот бог кој е постојано присутен во мојот живот а тоа е The Force.

И тоа не било какво друштво во пеколот друштво ке ми прават луѓе од калибарот на Карл Саган, Марк Твен, Ајнштајн, Тесла, Коперник итн., а тебе во рајот кој убијци и други криминалци кои искрено се покајале пред смрта:tapp:.

May the force be with you.

Член од
3 јули 2012
Мислења
162
Поени од реакции
28
Па за почеток да ми одговориш на претходното прашање дали се речуна покајување пред смртта.
Можеби и е мој проблем но нели е тоа бегање од одговорност на верските институции. Од кај знаеш дека сатаната ми го ствднела срцето а не господ, па нели господ е сезнаен и семокен па увидел дека на светот му треба одредена дуалност верници и неверници за да фукционира или на крај краева сепак и јас сум негово дете па ме создал ваков за да ви го покажам патот. Или како ти се осмелуваш да ги критикуваш одлуките на Бог како верник.

И од кај знаеш дека не му се молам на мојот бог кој е постојано присутен во мојот живот а тоа е The Force.

И тоа не било какво друштво во пеколот друштво ке ми прават луѓе од калибарот на Карл Саган, Марк Твен, Ајнштајн, Тесла, Коперник итн., а тебе во рајот кој убијци и други криминалци кои искрено се покајале пред смрта:tapp:.

A dali si siguren deka Tesla bil ateist?
Site ste naucnicci, ama gledate na stvarite kako vi odgovara..

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
:cool:

Откај бе Ајнштајн со тебе у друштво:P

Нели викал на германски, Алах е голем:pos:

Тој е со девиците, не е со тебе:cool:

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
:cool:

Откај бе Ајнштајн со тебе у друштво:P

Нели викал на германски, Алах е голем:pos:

Тој е со девиците, не е со тебе:cool:
јбг заборавив.:D

Ама не ни со девиците не се разнел самиот.
--- надополнето: 13 јули 2012 во 15:18 ---
A dali si siguren deka Tesla bil ateist?
Site ste naucnicci, ama gledate na stvarite kako vi odgovara..
100%. Најди едно интервју кое било дадено за весник во кое вика дека верува во Бог.

Сите научници ги гледаат стварите од нивна перспектива затоа и постојат дебати во кои се утврдуваат референтни точки. Ова е и убавината на науката т.е. јес кажувам мое мислење ти кажуваш твое мислење дебатираме и после сите заедно и тие што не учествувале во дебатата донесуваме заклучок што е точно а што не.

Член од
3 јули 2012
Мислења
162
Поени од реакции
28
100%. Најди едно интервју кое било дадено за весник во кое вика дека верува во Бог.

Сите научници ги гледаат стварите од нивна перспектива затоа и постојат дебати во кои се утврдуваат референтни точки. Ова е и убавината на науката т.е. јес кажувам мое мислење ти кажуваш твое мислење дебатираме и после сите заедно и тие што не учествувале во дебатата донесуваме заклучок што е точно а што не.
Imash intervju od nego na tema misterii...odi procitaj i pokushaj da mucnesh so toa glavata

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Поздрав до МИКИ1 и Мики 1976
:)

МИКИ 1,
А како знаеш дека си заљубен? зарем одговорот не ти го дава твоето срце? Исто е и со покајувањето. Искреното покајување доаѓа од срце.
А дали Исус ќе ти прости или не - нема дилема - Тој простува секому кој искрено ќе се покае. (За искреноста ти одговорив погоре).
А како ќе знаеш? Ќе ти каже срцето...
Љубовта на Бог е вистинската порака на која се темели целата Библија!

поздрав
Devina, разбираш,

сепак, очекував покреативен одговор. Ова е духовна тема па така и треба да се однесуваме: духовно. Ова кое го наведуваш како одговор, демек, самото ќе ми се каже, е само обична и проста сентименталност, или уште повеќе, само обична женска сентименталност, која во Црквата се нарекува „душевност„, но не е и духовност...

Ај, би Те замолил, потруди се да дадеш, барем за мене, поприфатлив одговор, а након то, чичко МИКИ1 ќе Ти објасни во што е штосот...
--- надополнето: 13 јули 2012 во 21:51 ---
Зошто на Бог му пречеше изградбата на Вавилонската кула,а не му пречи тоа што човекот слета на Месечината?​
Ова е „...добро прашање...„, како што би рекол мојот идол, д-р Џејми Шеј....

Помеѓу градењето на кулата вавилонска и помеѓу слетувањето на Месечината, суштински, нема разлика: и првиот и вториот настан се производ од човековата колективна гордост...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ова е „...добро прашање...„, како што би рекол мојот идол, д-р Џејми Шеј....

Помеѓу градењето на кулата вавилонска и помеѓу слетувањето на Месечината, суштински, нема разлика: и првиот и вториот настан се производ од човековата колективна гордост...
Точно дека нема разлика, но првиот случај Јахве реагирал (ја срушил кулата и им измешал јазиците, нали) а во вториот случај не. Каде е цаката?

В

влијателен

Гостин
Точно дека нема разлика, но првиот случај Јахве реагирал (ја срушил кулата и им измешал јазиците, нали) а во вториот случај не. Каде е цаката?
Па јазиците се веќе измешани, а немало кула за да сруши. Така што не може да го обвинуваш за двојни стандарди. :)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Па јазиците се веќе измешани, а немало кула за да сруши. Така што не може да го обвинуваш за двојни стандарди. :)
Шо знаеш ти бе.... (се шегувам)
Јазиците колку и да се измешани може да се уште поизмешани, а кула немало ама ракета имало, можел да ја запали, тресне од земја...итн

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ја разбирам мислата во Твоево прашање, но сметај дека нема „цака„, но затоа има временска разлика меѓу тие два настани. Плус. „качувањето„ на Месечината, ако го гледаме чисто како настан, ќе згрешиме, без притоа да ги имаме во предвид и сите оние пречки, грешки и проблеми, кои се случувале во текот од развојот на технологијата за „искачување„ на Месечината. Така, првото качување се случи, (некои основано го спорат, со изложување докази...) но не „од прва„, туку после голем број обиди, големи материјални трошоци и големи грешки, кои претходеа на тој настан, кои можеш да ги сметаш за попречувања на човековиот обид за градење на уште една кула: кула до Месечината...

Од кулата вавилонска па наваму, колективната човекова гордост, практично, не е грев, туку стана доблест човекова...

Значи, Бог му допушти на човекот уште еден обид за градење кула. Последиците се очигледни.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom