Ски скокови

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
шуќур ја најдов темава :)
ги обожавам!! еден од најубавите спотови е сигурно!! најголема тензија имат,а и многу е непредвидливо :vozbud:
фаворит ми е Морги,одсекогаш сум го сакала него,дури и ко беше малечко,ко шо е Шлирензауер сега...а и општо си ги сакам сиве австријци Јане Ахонен е звер,нема никој со стил како неговион,ама пак искуството си го прави своето..
вчера ги начекав на тв,ама пак ко за баксуз морги 5-ти :( ај,ај другава недела на леталниците ке се докажува има време :vozbud:

Jane Ahonen ne avstrijec tuku e Finec.

Вчера гледав ски скокови победи германецот Видхелц мислам, не знам кај е Јане Ахонен да не е повреден случајно но сепак спорт со многу адреналин и е многу интересен за гледање. Секако најинтересното од целата сезона ми е новогодишната турнеја четири скокалници кои никако не треба и не смеат да се пропуштат да се гледаат.

Ski skokovi gledam od mnogu mal i odsekogas sum bil za AHONEN uste od vremeto koga se borese za prvo mesto so Martin Smit. Ovaa godina se nadmina sebesi osvojuvajki gi cetirive skokalnici. Ama vo svetskiov poredok nema sansi so toj mladiot, mislam Slidencauer ili slicno. Sepak i tretoto mesto e odlicen rezultat

Сампи Хагино во 1952 година умрел при не правилно паѓање (греотка)

Не пропуштам 4 скокалници на почеток на Јануари, и Закопане во Полска.
Фаворит на времето ми беше Мартин Шмит, па Свен Ханавалд, и во поново време не знам Јакуп Јанда.

Еден од најголемите ски скокачи во историјата Јане Ахонен денес скокаше за последен пат и се пензионира. Од следната сезона ќе работел како тренер со репрезентацијата.

Еден од најголемите ски скокачи во историјата Јане Ахонен денес скокаше за последен пат и се пензионира. Од следната сезона ќе работел како тренер со репрезентацијата.
Па и време беше за него. Ееее колку само сум се нервирал кога ќе завршеше пред Малиш, али ај од следна година полесно за Малиш.

Обавезно ги гледам кога е тој период аууу прекрасно :vozbud: интересно ми е се што е на скии:pipi:

СКИ СКОКОВИ ГЛЕДАМ 20 ГОДИНИ.
НАЈ ОМИЛЕНИ МИ БИЛЕ: ТОНИ НИЕМИНЕН (ФИНСКА), ПРИМОЖ ПЕТЕРКА СЛОВЕНИЈА), ЈАНЕ АХОНЕН ФИНСКА, ЈЕНС ВАЈСЛОГ ГЕРМАНИЈА.

Па и време беше за него. Ееее колку само сум се нервирал кога ќе завршеше пред Малиш, али ај од следна година полесно за Малиш.

хахахах Малиш нема да има никакви шанси годинава, Австријците посебно ќе доминираат (Моргенштен, Кефлер и Шлирензауер) ќе има изненадување од Куделка (претходнава сезона беше најпријатно изненадување но последните 4-5 скокалници опадна со формата) и од по некој Француз (Лазарони и Декомб-за овие давајца ми беше зборот дека ќе влегуваат меѓу првите 20)

Нон стоп гледам ски скокови е едвај чекам да дојде зима за да гледам ски скокови

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom