Нарекувајте го исламот "ислам"

Член од
8 мај 2012
Мислења
56
Поени од реакции
74
Хахахахаха, дух срекна нова 900 година. Воглавно благодарение на атеистите имаш компиутер, интернет, струја, вода, можеш слободно да шеташ со авион, кола... Видиш ги уживаш сите лагодности на 21 век а сите тие благодети се измислени во секуларни држави и тоа претежно од атеисти. Види дух многу е ендоставно, тоа што е свето за тебе, за мене е срање, чекај да ти нацртам :гомце:. Во 21 век секој има право на свое мислење. И никој нема право да убива никој само ради тоа што не се сложува со мислењето на некој. Лугето имат проблем со страњата во куранот оти навистина во куранот има многу страња кои му се предаваат на невини деца уште од мала возраст и потоа има фатални последици секаде во светот. Затоа олади малце, на сите ни е јасно, муслиманствоито е забегана идеологија, потврда за тоа се секојдневните примери како тебе.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Знам дека е есеист бе, и тоа подол, копилски, дебилски. Можеби за тебе исламот звучи нетолерантен, бидејќи си ја забаталил верата во некој ковчег, и ниту ја погледнуваш ниту ја практицираш. Сличен си ( ако не и ист) на овие атеистички дебили кои се накотиле тука и на кои им одговара ова, бидејќи тие не знаат и не разбираат што е верска или религиска светост. Каде не смеат да се преминуваат границите.

Салман Рушди ги напиша сатанските стихови каде на најподол начин се изигрува со Исламот, измислуваќи си свои поставки за Пратеникот итн.

Тоа е исто како утре да напише роман под наслов: "Блудните ноќи на Света Марија",а вие да му аплаудирате, или да барате Ватикан и Вселенскиот патријарх да му доделат врвни награди.:confused: Ма дај беееееееееее....:tapp:

Ако ти си отпадок од верник или никаков верник, да знаеш дека постојат верници ( и во христијанството) на кои верата им значи се и кои ја бранат од натрапници од типот на Салман Рушди, и еден куп Салманчиња ( кои се испилени и на овој форум). Ако и ова не тие сфатливо, еве уште попросто: " За верникот напаѓањето на верските светости (конкретно Рушди) представува нешто слично како некој да ти ја нападнал мајкати, сестра ти или ќерка ти, со пишуван збор, и ја представи на јавноста како курва од највисок ред".

Зарем тоа не е влегување во твојот дом и чепкање по твоите светости?

Само не бе, толку ти сече и тебе и на останативе мајмунско-дарвинистички фаци на форумов. Многу вас ве заболе кој ви ја ебе мајката!
--- надополнето: 13 јули 2012 во 05:55 ---

Дали е логичка анализа кога нит сум ја видел (карикирам) нит ја знам мајкати, да ја прогласам за курва од прв степен?

Или и тоа е само дел од мојата можност?

Дај бе не се резилете повеќе.:гомце::гомце::гомце:
Ај малку околу црвениот болд.

Нели е тоа мисла која ја кажува класично испран мозок, и ја посакува секој владетел? Размисли па одговори.

Од што попрво би се откажал ти од мајка ти, сестра ти и децата, или пак од пророкот во хипотетичка ситуација?

Кој е на прво место?

M

Muranyi

Гостин
Дали Куранот,откако бил објавен преку Мухамед во тек на 25 години,бил достапен за читање за сите луѓе,без разлика на материјалната положба или социјалниот статус на верникот?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Ако некој се резили, негово си е, ако веруваш во Аллллааах „знаеш“ дека тој ќе се погрижи за тие. Тоа не е оправдување вие да велите „верата ни е навредена, сега ќе ве колиме“ или да квичите ако на некој вашата вера ја смета за варварска. Тоа секако не функсионира во земјите „над медитеранот“.
Ти можеш што сакаш да прогласуваш, само не разбирам од кога религијата тебе ти е мајка. Ако некој ти каже „да ти е*м мајката“ автоматкси ти ја „навредува“ и религијата? Лошо...
Не се навредува исламот ниту пак мртвиот им пророк Мухамед, ниту пак нивниот им бог Алах(у другите 98 имиња)... Нема оправдување за муслиманските акции за убивање „неверници“.
Муслиманинот е тој што е навреден, муслиманинот е тој што е полн со омраза ако некој му ја разглобува религијата и законите, а нас искрено, многу ни е гајле ако е навреден бидејќи ни е нелогична вашата вера и застарени законите.
Нема простор да си ми ти навреден, едноставно...

Член од
3 јули 2012
Мислења
162
Поени од реакции
28
.........quote]
Vo moderniot svet se pojavija mnogu uchenja koi sakaat da ja prikazat vistinata na svoj nachin. Davaat raznovrsni pogledi na vistinata shto chovek bi se izgubil vo toa otvoreno more. Golem del od niv se mistici, sharlatani, prevaruvachi, gledachi vo topka, sekti od sekakov tip, taka da mnogu e lesno chovek da zaglavi vo tie qvazi-uchenja. Se pojavuvaat inicijacii od sekakov tip. Tolku cesto ja povtoruvat lagata, za da na kraj istata ja pretvorat vo vistina. Nivnite trvdenja sodrzat pogolemi dogmi od svetite knigi, ama naivniot svet ke padne na nivnite prevari i ke veruva vo tie dogmi.
Na kraj, chovek ke isgubi poveke vreme da im dokaze deka toa ucenje e lazno, otkolku shto tie ulozile vreme za da poveruvaat deka e stvarno....poradi toa ne se isplati covek da go gubi vremeto so niv za da im dokaze...ednostavno, ostavi gi tamo deka se, toa sami go zasluzile[

Член од
8 мај 2012
Мислења
56
Поени од реакции
74
Vo moderniot svet se pojavija mnogu uchenja koi sakaat da ja prikazat vistinata na svoj nachin. Davaat raznovrsni pogledi na vistinata shto chovek bi se izgubil vo toa otvoreno more. Golem del od niv se mistici, sharlatani, prevaruvachi, gledachi vo topka, sekti od sekakov tip, taka da mnogu e lesno chovek da zaglavi vo tie qvazi-uchenja. Se pojavuvaat inicijacii od sekakov tip. Tolku cesto ja povtoruvat lagata, za da na kraj istata ja pretvorat vo vistina. Nivnite trvdenja sodrzat pogolemi dogmi od svetite knigi, ama naivniot svet ke padne na nivnite prevari i ke veruva vo tie dogmi.
Na kraj, chovek ke isgubi poveke vreme da im dokaze deka toa ucenje e lazno, otkolku shto tie ulozile vreme za da poveruvaat deka e stvarno....poradi toa ne se isplati covek da go gubi vremeto so niv za da im dokaze...ednostavno, ostavi gi tamo deka se, toa sami go zasluzile[
Убаво кажано, а светите книги се книги во кој се запишани сите откритија во модерниот свет, физика, хемија, биологија... Во кои се запишани прекрасните виситините како овај наш свет функционира. Виситини кои се докажливи во секој момент. Се другу е како што кажа „mistici, sharlatani, prevaruvachi, gledachi vo topka, sekti od sekakov tip, taka da mnogu e lesno chovek da zaglavi vo tie qvazi-uchenja“
Не треба да си многу паметен за да поверуваш во нешто како:
This is the Book in which there is no doubt. (Since its Author, Allah,
the Creator of this universe, possesses complete knowledge, there is no room for
doubt about its contents.) It is a guide for those who are God conscious,[2] who
believe in the Unseen
Еј, само поверувај, не треба доказ, несмееш да се сомневаш, ти само верувај, вервајме ова е то :)
Од друга страна малце е потешко да ја сватиш физиката, биологијата...

Ту, јас не си дозволувам, да слепо вервувам во недокажливото и пазете да не се сомневам,значи ке горам во пеколот и нема да карам девици во рајот:( . Во то куранот се се врти бе околку секс:drk: или мене така ми се чини?:) Аман бе, сексот служи на оваа земја за да се остави поколение. Која ке биди бе целта на сексот во рајот, ако во рајот нема смрт и лугето живеат бесконечно? Уште еден доказ дека Мухамед е еден прост човек кој не гледал подалеку од носот. И дека самиот рај го замислил според земското...

Член од
3 јули 2012
Мислења
162
Поени од реакции
28
Убаво кажано, а светите книги се книги во кој се запишани сите откритија во модерниот свет, физика, хемија, биологија... Во кои се запишани прекрасните виситините како овај наш свет функционира. Виситини кои се докажливи во секој момент. Се другу е како што кажа „mistici, sharlatani, prevaruvachi, gledachi vo topka, sekti od sekakov tip, taka da mnogu e lesno chovek da zaglavi vo tie qvazi-uchenja“

quote]
Si pogreshil tema...odi vo nauka i tehnologija

Член од
8 мај 2012
Мислења
56
Поени од реакции
74
Si pogreshil tema...odi vo nauka i tehnologija
Одлична идеја, кога кујранот зборува како алах создал се за 6-7 дена и седнал да одмори оти нели семокниот малце се уморил, тоа ке го ставиме во Наука, кога мухамед пишува како да се тепа жената тоа ке го ставиме во „Домашно воспитување“, кога опишува како да се колат животните тоа во Ветерина, како жените да се облекуваат ке го ставиме во „Мода и тренд“, дека е слободно да убиваш неверници и да ги земаш како роб ке го ставиме во „Човекови права“, убиства на хомосексуалци во „Ментално здравје“, секс и силовање на малолетнички оди во „Лубов“, полигамија во „Лубовни врски“, обезглавување, каменување, ампутација... во „Правен систем“... И таман ка ја имате вашата муслиманска држава, со сите нишани, и сите во неа ке си живеат срекно додкеа некој не ги убие.

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
На муслиманите ужасно им треба Ренесанса како што беше случај со христијанството. Да го пребродат пустиот страв од нивните исламски теократии и шариа инквизиции, многу брзо ќе се случи. Не заборавајте, и христијанството држеше комплтена теократска контрола врз Европа и земји од други контитенти па видете сега. :)
Истото го чека и исламот, само мислам дека ќе биде малце поише крваво...

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
На муслиманите ужасно им треба Ренесанса како што беше случај со христијанството. Да го пребродат пустиот страв од нивните исламски теократии и шариа инквизиции, многу брзо ќе се случи. Не заборавајте, и христијанството држеше комплтена теократска контрола врз Европа и земји од други контитенти па видете сега. :)
Истото го чека и исламот, само мислам дека ќе биде малце поише крваво...
Чудно , јас колку што пратам исламскиот свет баш сега почна полека полека да се врти кон шеријатот а не обратно.

В

влијателен

Гостин
Чудно , јас колку што пратам исламскиот свет баш сега почна полека полека да се врти кон шеријатот а не обратно.
Значи назадува?
Дали шеријатот според тебе е подобар од секуларна држава и зошто?

Член од
8 мај 2012
Мислења
56
Поени од реакции
74
Баш така точно, мегута оргромниот проблем е што црквата забега во средниот век и се одалечи од бибилијата, па потоа Ренесанса е всушност вракање кон учењето на Исус. Ситуацијата со исламот е комплетно поинаква. Ако муслиманите се вратат кон изворното учење тоа нема да биде рененсанса туку колеж. Библијата има наслини елементи во првиот завед. Но вториот завед го оверајдува првиот а вториот е миролубив. Кај муслиманите е обрато, почетокот на куранот има помалце насилство и како одиш поната има повеке и поввеке насилство. За проблемот да е поголем, ви куранот имаш дел кој кажува дека доколку два членови во куранот се контрадикторни се зема вториот, демек сезнајниот алах се предомислил. И тука неколкуте миролубиви членови се постари и сите се пребришани со понови милитантни членови. Така да „недај боже“ исламот да се врати на изворното учење тоа е примитивизам.

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
Џабе се обидуваш да ми докажеш нешто кое е веќе очигледно. Шеријатот постои од кога постои куранот и исламот и значи закони какви што се дадени од бог, а не според човечки мислења. :pos: А коранот, библијата и останати книги од тој тип се напишани и измислени од луѓе... Пак кружна логика... Му текнало на некој според негов гз како да се понашаат другите како што него му одговара, и им направил финта демек бог му рекол така... :) Закони кои не се од луѓето, ама пак на крај се од луѓето.
Одамна ми е јасно зошто глави летаат, се бркаат и демонизираат луѓе од родните земји и има смртни закани во исламот. Па на кој друг начин ќе ги натераш да веруваат во логички заблуди и предрасуди освен со страв и закани.
Баш имаше една жена од Бангладеш, и видео имам ставено од неа, ја прогониле само заради што го отфрлила исламот (која ретардираност). Мајка и ја лажела како мала дека ако каже нешто лошо за алах, ќе и паднел јазикот. И оваа решила да ја експериментира таа претпсотавка (роден научник :)), се заклучила во ВЦ и рекла пред огледало дека алах е кучкин син и незнам какви не навреди, и чекала да види што ќе случи. Нормално сеуште има јазик и ден денс да ја кажува оваа дешавка.
Поентата ми е дека нема уште долго да успева тактиката на страв која ја употребува исламот.

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Баш така точно, мегута оргромниот проблем е што црквата забега во средниот век и се одалечи од бибилијата, па потоа Ренесанса е всушност вракање кон учењето на Исус. Ситуацијата со исламот е комплетно поинаква. Ако муслиманите се вратат кон изворното учење тоа нема да биде рененсанса туку колеж. Библијата има наслини елементи во првиот завед. Но вториот завед го оверајдува првиот а вториот е миролубив. Кај муслиманите е обрато, почетокот на куранот има помалце насилство и како одиш поната има повеке и поввеке насилство. За проблемот да е поголем, ви куранот имаш дел кој кажува дека доколку два членови во куранот се контрадикторни се зема вториот, демек сезнајниот алах се предомислил. И тука неколкуте миролубиви членови се постари и сите се пребришани со понови милитантни членови. Така да „недај боже“ исламот да се врати на изворното учење тоа е примитивизам.
Алооо шефе, токму во тоа мрачно доба кога Црквата беше забегана , Исламот цветаше насекаде, а знаеш зошто? Затоа што дословно се држеше до Куранските заповеди!

Не ли ти е срам бе да губиш толку време на форумов за да тресеш глупости? Не е ли подобро пред да тропнеш со таа атеистичка канта да прочачкаш малце низ историјата и да прочиташ како се движеле нештата?

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
Алооо шефе, токму во тоа мрачно доба кога Црквата беше забегана , Исламот цветаше насекаде, а знаеш зошто?
Што подразбираш под цветање?

И ме интересира твојот одговор на ова што го постави влијателен погоре :
Дали шеријатот според тебе е подобар од секуларна држава и зошто?

Kajgana Shop

На врв Bottom