Кучиња кои пијат вода од чешма и нивните сопственици

• Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Доволно...Што има врска тоа? Едноставно неизбежно е да не го видиш.
па маме му ебам ја до сеа не видов никој нозе да мие на фонтана или па курот да го извади и да го измие на фонтана.... се читаш што збориш или од инат и ти колку да пишеш нешто?

Z

Zona Pelucida

Гостин
па маме му ебам ја до сеа не видов никој нозе да мие на фонтана или па курот да го извади и да го измие на фонтана.... се читаш што збориш или од инат и ти колку да пишеш нешто?
Па излези момче од дома секакви чуда ја газат оваа земја, не зборам ја за во строг Центар дека го имам видено тоа или пак некое попрометно место. Ако не ми веруваш твој проблем, живеј си во дилема дека не постојат такви работи.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Па излези момче од дома секакви чуда ја газат оваа земја, не зборам ја за во строг Центар дека го имам видено тоа или пак некое попрометно место. Ако не ми веруваш твој проблем, живеј си во дилема дека не постојат такви работи.
Кај го виде де? на некоја планина? кажи каде... и колку пати кажи....

Z

Zona Pelucida

Гостин
Кај го виде де? на некоја планина? кажи каде... и колку пати кажи....
У парк бре човеку побогу, ме напна. За датум незнам точно коа беше тоа, не водам евиденција на твоја нажалост, а за тоа колку пати, ако ти се смири душата, сето тоа го имам видено по еднаш или како што кажав доволно.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Ок , пошо некој рандом тип си го миел .!. на фонтана - ја им се извинувам на сите борци за правата на животните ..... кој ги ебе луѓето ! :facepalm:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
не,тој што се гади од тоа што пиело кучето,а да застанеш и да размислиш,водата си тече цело време,ти не ја допираш цевката со уста..коллку по прљави луѓе пиеле од таа,ама никој не се замара за тоа :D
Нека ме потсети некој следен пат да се изнаркам шлајмови во чешмата пред Educate dont discriminate да се напие вода.

Имам 7 месечна сибирска хаска
Не е хаска, туку хаски. Или демек „хаски“ е множина, а „хаска“ еднина? :)

А да ве прашам културно е коа ќе се начукате да мочате позади некоја грмушка или на некој ѕид?
Ич не е културно. Ама никој не иде после нас да пие вода од грмушката.

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Дечко , моето куче спие внатре, шетано е 3 пати на ден (8 сабајле / пладне / поручек) и веруј ми дека има обезбедено подобри услови за живот него пола луѓе во Скопјево ....ама ај ...колку да се пише нешто ....ќе те засакаат форумџикиве повеќе :)

Поздрав :)
хаха тоа ми е најмал проблем дали ќе ме засакаат. Има кој да ме сака не се секирај :)
Добро, да речеме дека твоето куче има добри услови, шо менува тоа ? Ништо.

Ти неможеш денеска цел ден да ја пазиш фонтаната кој пие, како пие итн.
Значи гледам сите на темава пишуваат ПРЕД МЕНЕ шо ќе се случи. Значи проблемот е во тоа шо ќе го видиш? Ами тие работи шо не ги гледаш?

И се додека не направат фонтани за кучиња,секое куче кое
ќе го шеташ ќе сака да се напие, посебно на жешково.
Друго (досаден сум веќе со воа), треба и да се реши проблемот со кучињата скитници, бидејќи и тие ги користат.
Еднаш видов 5-6 кучиња околу фонтаната скокаа и си р'жеа меѓусебно и си се тргнав настрана, значи не се напив оти неможев ни да се доближам до фонтаната.

Како и да е, се вртиме во круг цело време.

поздрав и до тебе

Член од
18 јули 2010
Мислења
278
Поени од реакции
177
Имам 7 месечна сибирска хаска и секогаш кога го шетам низ чаршија го носам да пија вода од чешмите. Како прво водата е дотечна значи цело време нова вода течи, како второ од каде да му дадам вода на кучето да пија ? Нека ми дојди некој од вас мангупите шо сакате да бидете културни и паметни нека ми рече во лице да го тргнам кучето фино лепо ќе му објаснам тоа и овде шо го пишав. АЛОО НЕ Е ИСТАТА ВОДА ДУРИ И ДА ЈА ЛИГАВИШ ЧЕШМАТА ТАА ПОСЛЕ СЕКОЕ ИСПРСНУВАЊЕ НА ВОДА СЕ ЧИСТИ ( ова за дегените кои стварно ја лижат чешмата :D )
Да ама да дојдам јас и да го чекам твојто куче да пие а јас да гледам е ќе те набијам и тебе и кучето на колец. За тебе ПОДОЛГ.

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Да ама да дојдам јас и да го чекам твојто куче да пие а јас да гледам е ќе те набијам и тебе и кучето на колец. За тебе ПОДОЛГ.
Да сигурно јас такви ко тебе барам повели дојди од Прилеп сум, машко со поголем сибирски хаски запри ме и прашај дали сум зачленет на Кајгана и ако ме погодиш ќе правиме муабет. Мрсулко еден кучето градите го болат и неможи да диши кога само 15 минути го шетам низ град на оваа жестина знам дека ова не е ваша вина ама да имате малку милост барем две-три капки да се напија вода за да можам до дома да го однесам ама нееее ти ќе ме тепаш. Господ гледа е ова брат да ми го речиш влице дека на колци ќе ме бијаш само повели !!!!!!!!!!!!

O

onlya

Гостин
Баш вчера на пладне еден чичко почна да си ја качува ногата на фонтана но кога не виде се тргна, а да не не видеше мислам ќе се избањаше. Тоа се случи некаде на пладне во центар. :)

Јас не сфаќам пола од тука што ни одите контра нас "заштитниците на кучиња" имате кучиња многу ги сакате, се грижите за нив, им пружите најдобри услови, а кога ќе се спомне некое друго куче како пие вода од фонтана заедно со човекот тогаш тоа не е куче, а џукела која преку неговата плунка пренесува бактерии. Па веќе кога ги сакате кучињата сакајте ги сите, а не само вашите. И немојте многу многу да се жалите оти не знаете утре вашето куче од кај ќе пие вода, а баш ме интересира како ќе реагирате ако се најдете во иста ситуација како девојката од сликата.

HEATHY

BARCA!
Член од
21 јуни 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
154
Да сигурно јас такви ко тебе барам повели дојди од Прилеп сум, машко со поголем сибирски хаски запри ме и прашај дали сум зачленет на Кајгана и ако ме погодиш ќе правиме муабет. Мрсулко еден кучето градите го болат и неможи да диши кога само 15 минути го шетам низ град на оваа жестина знам дека ова не е ваша вина ама да имате малку милост барем две-три капки да се напија вода за да можам до дома да го однесам ама нееее ти ќе ме тепаш. Господ гледа е ова брат да ми го речиш влице дека на колци ќе ме бијаш само повели !!!!!!!!!!!!
Браво бе.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Има ли кучево лиценца што пие од фонтаната?

Член од
6 јули 2012
Мислења
41
Поени од реакции
35
Јас го фрлам, а таа култура ја немаат мајките со мали деца во парк. Веќе редовно ги посрамотувам пред цел парк, доста јавно им укажувам дека не сакам да седам со гомна, ама баш никаде.
Инаку, се додека вие нељубителите на кучиња се правите слепи за нашите проблеми, не очекувајте дека ние ќе ги гледаме вашите проблеми. Колку што сте вие граѓани, толку сме и ние. Ако може нешто за ваш интерес, може и за наш.
Ако вас ви е гајле што нема кучешки фонтани, нас ни е гајле што морате да пиете од иста.
Толку.
--- надополнето: 13 јули 2012 во 00:35 ---

Според која дефиниција заостанати?
Според ,,е така ми текна сега,,?

Најголем проблем е неписменоста, се друго се решава.
Сериозно !?
Од кога тоа чувањето на џукела кое што претставува твој проблем и твој избор , некој кој што нема врска со твојата одлука да земеш ЏУКЕЛА дома затоа што ке изгледаш кул и пред гости ке и викаш цуцибуцицуци треба мене или на било кој друг да му претставува проблем дека за неа немало фонтана ?
Објасни те молам, земи нацртај во пеинт , направи презентација во повер поинт молимте.
Од кога тоа ЏУКЕЛИТЕ се граѓани ? тебе како на човечко суштество ти е овозможено да пиеше од фонтана,но со кој памет пишуваш дека една ЏУКЕЛА е Граѓанин ?
Со што таа твоја ЏУКЕЛА допринела кон опшеството па јас друг трет да мора да мисли за нејзините потреби само тоа објасни ми ? ( од тебе нема никаква корист ова опшество па сега да мора и фонтани да прави за твојот љубимец ) навистина смешно.
Сега една гатанка: Колку високо толку широко,полесно ти е да се прекачиш преку него отколку да го заобиколиш. кој е тоа ?

M

Muranyi

Гостин
И куќичка да му земат во случај да му се приспие па да не ја прља земјата. Што за чудни луѓе сте бре нема да добиете кучешка тенија ако пиете вода од иста чешма со некое куче, а и што да речат тие што ги чуваат, при секое галење раце да не треба да мијат?
Не бе не треба да ги мијат....што не ќе прочита човек:facepalm: На вас ако не ви е грижа за хигиената и ако мислите дека кучињата се почисти од вас,тоа е само ваше мислење.Мене вакви слики ми пречат,не ми пречат милениците,напротив ги сакам,ама ваквите слики се доказ за некултурата на голем дел од Македонците.
Убаво пиша некој,ај да земеме да мочаме по фонтаните и така се истечни,нема врска....кога Македонците ќе сфатат дека правилата се воспоставени за да да се почитуваат,можеби и ќе бидне нешто од нас.Дотогаш,мочајте по фонтаните.
--- надополнето: 13 јули 2012 во 15:19 ---
Да, можеш да се измочаш, ќе истече. Ако јас сум жеден ќе пијам, не се секирај. Иначе ако пред тебе некој циган никаков, гнасен дојде да пие и ја лапне цела фонтана, убаво онака со мерак ја излиже ќе пиеш ли после бе?
Зарем можеш да споредуваш куче и човек,во било кој аспект?

Kajgana Shop

На врв Bottom