Силен ветер во Македонија, нанесе материјални штети

• Креатор на темата Креатор на темата Epics™
  • Време на започнување Време на започнување

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Локација
Skopje
Силен ветер со брзина од околу 100 км на час и нанесе материјални штети во Скопје. Ветерот исто така го задуши Скопје, ја крена во воздух земјата од парковите и градилиштата.
Скршени гранки се забележани и во стариот дел на Општина Аеродром, каде и воздухот беше многу загаден поради неколкуте градилишта во тој регион. На социјалните мрежи Фејсбук и Твитер се шири фотографија на која се гледаат последиците од силниот ветер на Булеварот Партизански одреди пред ТЦ Антико.
Ветерот моментално е намален, а и присуството на прашината во воздухот постепено се намалува.
Јас баш тој период бев искочен во ГТЦ. Времето си го е*а мамето. Се живо и диво однесе, почнаа и мотори да паѓаат. Се откорна гранка и падна на неполн метар од мене.

Времево здивува.http://www.primetime.mk/wp-content/uploads/2012/07/528099_10150906322976682_2087206306_n.jpg

Oф леле ако не умешате политика ма нема да биде денот :facepalm:

Не зафркавајте кај мене падна дрво врз кабли струја и направи пожар :cautious: добро што дојдоа на време овие пожарникариве иначе ќе беше село гори баба си ја чешла :tapp:

Ова Македонија какви невремиња ја фатија бетер од Амазон сме моментално, поројни дождови со траење од 3 минути, такво грмење што мислиш дека Зевс попиздел и го мава со молња Груевски у гз оти мисли дека превише оди контра на Грција.:pos:

Сега ко си идев од Прилеп видов и низ Битола има паднати дрва. Имало и тука силен ветер.

Нешто чудно да се деси ова на мојот празник :D
Чудно и пред некој ден беше така на празникот , па мораше чичко ми да ја исклучи струјата , да не дојде до прегорување , после ја уклучи ами џабе само доле имаше струја , а само кај мене и чичко ми немаше струја :)
веројатно до кабли е поради силен ветер тогаш ....
Гледајте уште вакви сценарија во иднина , секако на празници :icon_lol:
Не го љутите господ

Како успеавте во ова политика да вмешате, не знам. Потребен е за тоа талент.
Има ли уште толку силен ветер?
Како не,сонце сега пука надвор,ни едно облаче нема на небото(барем кај мене е така) :D
Шо сме го налутиле Еол толку,незнам. :D

А ти биде на готовс да му го фатиш со уста.
Може ќе ти се посреќи па нешто поголемо ќе ти падне.

:pos: (y) :D
--- надополнето: 13 јули 2012 во 08:49 ---
Како успеавте во ова политика да вмешате, не знам. Потребен е за тоа талент.
Има ли уште толку силен ветер?
И јас тоа се чудам :cautious: Инаку нема тоа траеше околу се на се 1 час :) ама еден час мислиш дека ураган доаѓа :)

Oф леле ако не умешате политика ма нема да биде денот :facepalm:

Не зафркавајте кај мене падна дрво врз кабли струја и направи пожар :cautious: добро што дојдоа на време овие пожарникариве иначе ќе беше село гори баба си ја чешла :tapp:

Eeee, neli demek od EVN ke gi zazemjuvaa kablite i ke odea pod zemja ali nisto i od toa, bitno samo da se drnda nesto demek rabotele :D I kaj mene vo dvor e visnato nad zicite drvoto od edna kuka so ne zivee nikoj, 100 pati se viknati EVN da interveniraat i da sredat, ma nee, kakvo sreduvanje a da treba da naplatat ili ako ne platis da te isklucat, prvi se. Sramota be, lugeto na Mesecinata pojdoa nie uste so kabli nad kuki i nivnite posledici se zanimavame. :facepalm:

Вчера вечерта во ГТЦ слушам една жена збори на телефон и плаче. Кровот ми е откорнат од куќата незнам што да правам, полиција ли се вика што ли се вика за ваква работа. Избезуми жената, гревче :/
Кажете вие што сакате, но вчера страшно беше.

Скопје па одма да не е подоле од Штип

Ако ова е страшно лугето во Канзас на пример што да кажат ?
Торнадо цел град го носи во неповрат.

Скопје па одма да не е подоле од Штип

Штип исто така претрпе големи штети. Скоро секој кров на секое основно и средно училиште се оштетени. Автомобили , куќи , дворови исто така оштетени.
Ама не гледам некој да отвори тема за тоа :)

Ма заникаде е Македонија.
Незнам некој град каде што има саалам решетки за собирање на вода од дожд...
Пред неколку години во Валандово врнеше 7-8 часа дожд и се поплавија 50 куки...
Додека бев во Швајцарија имаше периоди кога врнеше по ден ипол... 2 дена... па ништо не се поплави.
А ова ветрето убаво ни дојде, разлади малку ^^

Штип исто така претрпе големи штети. Скоро секој кров на секое основно и средно училиште се оштетени. Автомобили , куќи , дворови исто така оштетени.

Па надвор од Скопје не живее народ,битно е Скопјаните да не настрадаат,цела држава пати страда и работи за тие да живеат во модерен град

Па надвор од Скопје не живее народ,битно е Скопјаните да не настрадаат,цела држава пати страда и работи за тие да живеат во модерен град

Аман веќе на секоја тема да се тупи за Скопје и скопјани.
Отворете тема и за Штип, Дрслајца и Врбјани, кој ви брани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom