Steam.
wat
- Член од
- 1 октомври 2008
- Мислења
- 1.462
- Поени од реакции
- 624
najdi ABBYY PDF Transformer.Nitro pdf softver очајно ми треба конверторот.
najdi ABBYY PDF Transformer.Nitro pdf softver очајно ми треба конверторот.
Да не имаш лоши сектори на дискот ? Симни Hiren's bootCD режај или со усб како сакаш и пушти HDD Regenerator да скенира и ги среди лошите сектори. Ако дискот се е ок..пробај и со рамот со MemTest ( исто од hiren's boot cd ). Не гледам друга причина да му треба компјутерот 5/6 саати да се среди.Дај некој ако знае, да ме просветли, на глава ми се качи брат ми.
Значи го уклучува компјутерот около 11 да кажеме и нему му треба некад 2-3 саати, некад 5-6 за да се стабилизира и да почне да работи нормално. Некад поминува и цел ден, стои во место. Решив вчера, да видам што можам да направам, кога конечно во 7 навечер почна да работи како треба(вклучен во 10 сабајле). И сега, она што видов: вируси нема(бар avast не најде ништо), хард диск воопшто не е преоптеретен(90/450gb), компјутерот има сасвим солидна конфигурација(2GB рам, процесор dual core 2,5ghz, графичка не знам, ама мислам за овој проблем не е многу битна). После тоа земав го отворив внатре, собрав прашина, го ичистив како што треба и од тогаш почна уште поспоро да работиСега веќе ни по 5-6 саати не се стабилизира.
Нешто друго, да пробам? Ама како што гледам ќе иде на сервис, иако 100 пати го имам носено. 2 пати му го правеа мониторот, 3 пати менуван хард диск...
Касно, веќе му пуштив формат, па ќе видам што ќе биде.Да не имаш лоши сектори на дискот ? Симни Hiren's bootCD режај или со усб како сакаш и пушти HDD Regenerator да скенира и ги среди лошите сектори. Ако дискот се е ок..пробај и со рамот со MemTest ( исто од hiren's boot cd ). Не гледам друга причина да му треба компјутерот 5/6 саати да се среди.
Најчесто ако го треснеш дискот/ куќиштето..читни тука повеќе.Касно, веќе му пуштив формат, па ќе видам што ќе биде.
А од што и како би можело да дојде то тие лоши сектори на дискот?
Гледам сега си пишал дека (ќе) го реинсталираш, направи целосен формат на дискот (сите партиции), ако не помогне тоа тогаш ќе да е нешто хардверски, пробај со делови од друг компјутер, хдд рам графичка тие барем се лесни за менување.Дај некој ако знае, да ме просветли, на глава ми се качи брат ми.
Значи го уклучува компјутерот около 11 да кажеме и нему му треба некад 2-3 саати, некад 5-6 за да се стабилизира и да почне да работи нормално. Некад поминува и цел ден, стои во место. Решив вчера, да видам што можам да направам, кога конечно во 7 навечер почна да работи како треба(вклучен во 10 сабајле). И сега, она што видов: вируси нема(бар avast не најде ништо), хард диск воопшто не е преоптеретен(90/450gb), компјутерот има сасвим солидна конфигурација(2GB рам, процесор dual core 2,5ghz, графичка не знам, ама мислам за овој проблем не е многу битна). После тоа земав го отворив внатре, собрав прашина, го ичистив како што треба и од тогаш почна уште поспоро да работиСега веќе ни по 5-6 саати не се стабилизира.
Нешто друго, да пробам? Ама како што гледам ќе иде на сервис, иако 100 пати го имам носено. 2 пати му го правеа мониторот, 3 пати менуван хард диск...
The disk may be damaged.Setup was unable to format the partition. The disk may be damaged.
Нова матична плоча?
Па кога и да ми се покаже таа порака или менувам матична или хард диск. И како да го приклучам како slave device? На лап топ ваљда не бива. Ќе треба да се акам кај другари...The disk may be damaged.
Ја би рекол нов диск. Приклучи го дискот на друг компјутер (како slave device), па така пробај да го форматираш.
На лаптоп само ако е екстерен хдд, со усб. Инаку, од кога ќе го поврзеш дискот на друг компјутер, вo биосот ќе можеш да видеш кој е master/slave. Значи, кога ќе влезеш во сетапот за инсталирање на виндоус, ќе има приказ на сите приклучени хард дискови.Па кога и да ми се покаже таа порака или менувам матична или хард диск. И како да го приклучам како slave device? На лап топ ваљда не бива. Ќе треба да се акам кај другари...
Како можам да го проверам ова, за да знам?На лаптоп само ако е екстерен хдд, со усб. Инаку, од кога ќе го поврзеш дискот на друг компјутер, вo биосот ќе можеш да видеш кој е master/slave. Значи, кога ќе влезеш во сетапот за инсталирање на виндоус, ќе има приказ на сите приклучени хард дискови.
disk0:
partition 1, partition 2...
disk1:
partition3, partition4...
Форматирај ги оние што се од твојот хдд и инсталирај ОС на една од нив.
Друже, прво полека и смирено, 99% имаш направено бед сектор на хардот и тој у 90% случаеви се оправа софтверски, второ не пробувај се што ке ти кажат тука, од многу усти 100 различни совети ке чуеш, ако све пробаш шо ке ти кажат на крај каракаша, одбери еден совет што ти е најлесно да го изведеш и терај го тоа до крај. Нит екстеран хард ти треба нит бутур ти треба само хиренс-цд на бутабилно УСБ и мноооогу саати за скан со Хддрегенератор.Како можам да го проверам ова, за да знам?
Дај нека ми објасни некој, како да го сменам во IDE. Прво го проверив хард дискот и пишува 100 health, значи добар е.
Кога ќе влезам во биос ми пишува:
Ide Primary Master - Not detected
Ide Primary Slave - Not detected
SATA1 - WDC WD5000AADSI
SATA2 - HL-DT-ST DVRA
SATA3 - Not detected
SATA4 - Not detected
Никаде нема опција за менување од САТА во ИДЕ.