Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Да да. Одпосле видов дека е додаток само, ама првин чудно ми падна пошто тоа што го симнав од официјалната (едубутну 12.04) негои 2 и нешто гига беше.
Не си морал да го симнуваш!
Едноставно од Убунту преку synaptic packet manager си можел online да прејдеш на Едубунту, со тоа што ќе си можел истовремено и подетално да си направиш избор што од програмите ќе ти се инсталира.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.976
Поени од реакции
8.315
Не најдов тема за побарување на keyagen,serial number ... па да прашам тука дали некој може да ми најде активација за Sony vegas pro 11
се што пробав не можеше да го активира програмот за да го стартувам :(

M

Mr.InF3ction

Гостин
Па не најде затоа што пиратерија е забрането на форумот.

Член од
24 декември 2011
Мислења
150
Поени од реакции
24
Имам alcatel hspa usb modem и сакам да го користам на друг компјутер освен на тој каде што за прв пат го користев. Во ONE незнам како го направија ама јас кога ќе го инсталирам на друг компјутер и кога ке кликнам Connect несака да се конектира. Помош ?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Имам alcatel hspa usb modem и сакам да го користам на друг компјутер освен на тој каде што за прв пат го користев. Во ONE незнам како го направија ама јас кога ќе го инсталирам на друг компјутер и кога ке кликнам Connect несака да се конектира. Помош ?
А да се јавиш на 181 и тие од таму да ти помогнат при конфигурирањето ?

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Вака сега имам еден интересен проблем: Сакам да блокирам еден вебсајт(не е кајгана, не секриајте се :D ), и правам преку она C>windows>system32>drivers>etc>hosts, таму ја додавам страната. Но кога треба да го зачувам документот ми вели дека не можам да снимам на таа локација, да го контактирам администраторот. А јас сум најавен ко администратор. Имам уште еден стандарден акаунт и quest акаунт. Како да го надминам овој проблем?

Член од
31 август 2008
Мислења
499
Поени од реакции
381
Вака сега имам еден интересен проблем: Сакам да блокирам еден вебсајт(не е кајгана, не секриајте се :D ), и правам преку она C>windows>system32>drivers>etc>hosts, таму ја додавам страната. Но кога треба да го зачувам документот ми вели дека не можам да снимам на таа локација, да го контактирам администраторот. А јас сум најавен ко администратор. Имам уште еден стандарден акаунт и quest акаунт. Како да го надминам овој проблем?
Ќе кликнеш на старт,ќе го најдеш нотпаде и ќе го отвориш со десен клик "Run as administrator"-ќе ти се појави она ...дали сакаш да отвориш...тра лалал ,ќе стиснеш ок.Ќе ти се отвори бланко нотпаде,потоа идеш file ->open...ќе го најдеш хостот,ќе смениш што сакаш и ќе зачуваш...толку.И секогаш кога ќе сакаш да менуваш во хостот на истиов начин.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.863
Поени од реакции
1.612
Незнам дали е содветно за тука ама ако знае некој нека ми каже. Значи имамнекој проблем со торентот при неограничен интернет и брзина од 7,30 мбпс мторент вели дека 300 мб ќе ми ги симне за 26 недели , а брзината на симнување наместо да се качува паѓа на пример од 330КВ на 26КБ па на бесконечност. Торентот има 25 седови а само 5 лечери некое чаре? Го пренсталирав бадијала е пробав со друг програм пак исто е :(

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Незнам дали е содветно за тука ама ако знае некој нека ми каже. Значи имамнекој проблем со торентот при неограничен интернет и брзина од 7,30 мбпс мторент вели дека 300 мб ќе ми ги симне за 26 недели , а брзината на симнување наместо да се качува паѓа на пример од 330КВ на 26КБ па на бесконечност. Торентот има 25 седови а само 5 лечери некое чаре? Го пренсталирав бадијала е пробав со друг програм пак исто е :(
Значи, торентот е слаб. Може и да има 100 сидери ама ако секој дава по 5KB/s просек? Зимај од друго место со други тракери.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Шо симнуваш?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Без разлика колку седови има и со која брзина симнуваш... преостанатото време на симнување се пресметува врз основа на брзината со која седерите ти даваат, така да ти може да симнуваш со вкупна брзина од 330кб/с или повеќе но тоа да биде скоро се само од лечерите додека од седерите да примаш едвај неколку кб/с

..симнував и јас еден сличен торент со отприлика 1.2 мб/с ..најдобриот лечер беше со 78% симнато..но преостанато време на симнување беше скоро три недели.... имаше циции седери даваа едвај по 2 до 3 кб/с.

K

kalimer0

Гостин
Ако знае некој добар линк за симнување класична Windows 7 тема за Windows XP нека ми пише порака.
И уште нешто, форматиран ми е компјутерот сеа инсталирав Chrome и ми симнува со 11kbs додека преку торент брзината е 150 kbs...

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Дај некој ако знае, да ме просветли, на глава ми се качи брат ми.
Значи го уклучува компјутерот около 11 да кажеме и нему му треба некад 2-3 саати, некад 5-6 за да се стабилизира и да почне да работи нормално. Некад поминува и цел ден, стои во место. Решив вчера, да видам што можам да направам, кога конечно во 7 навечер почна да работи како треба(вклучен во 10 сабајле). И сега, она што видов: вируси нема(бар avast не најде ништо), хард диск воопшто не е преоптеретен(90/450gb), компјутерот има сасвим солидна конфигурација(2GB рам, процесор dual core 2,5ghz, графичка не знам, ама мислам за овој проблем не е многу битна). После тоа земав го отворив внатре, собрав прашина, го ичистив како што треба и од тогаш почна уште поспоро да работи:facepalm: Сега веќе ни по 5-6 саати не се стабилизира.
Нешто друго, да пробам? Ама како што гледам ќе иде на сервис, иако 100 пати го имам носено. 2 пати му го правеа мониторот, 3 пати менуван хард диск...

Kajgana Shop

На врв Bottom