Кучиња кои пијат вода од чешма и нивните сопственици

• Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување
Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Ако човекот е убиец, педофил, нема ништо што го прави повреден од просечно мрзливо куче.
Просечното мрзливо куче верно е дека ќе ти го спаси детето во некоја ситуација, а со педофилов... па не баш.
Логично на тоа, ако не ти е гад од Љубе Лигавиот, не ти е гад од некој со сифилис, сида, херпес итн, глупо е да ти биде гад од здраво и вакцинирано куче.
Обично вакцинирано куче е 10 пати поздраво, од обичен невакциниран циган.
Ако сакаш дома давај му да ти јаде кучето на маса со тебе или заедно со твоето дете дај им на земја од една чинија да јадат ГАЈЛЕ МИ Е .

Фонтаната е јавен имот направен за ЛУЃЕ ако сакате да си ги поите кучињата земете ургирајте си за фонтани за кучиња.

И кај мене вака сите кучкари се правеа газди даваа на кучиња да пијат вода од фонтаната со ставот АЈ ДА ВИДАМ НЕКОЈ НЕКА МЕ СПРЕЧИ еден го искршија од мавање па сега зимаат во раце ставаат вода па им даваат да пијат.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
Човек со ХИВ пола саат да ја лиже чешмата и ти после одма да се напиеш неможеш да се заразиш со ХИВ(под пресумпција дека нема крв, само плунка)
И да, кучето ја лиже чешмата, како иначе би се напило вода? :)
Јасно, јасно, од кај знаеш дека нема раничка, ете од бричење, од кај знаеш... херпес ете...
Кучето не треба да ја лиже чешмата за да се напие вода, од водоскокот пие. А тоа можеш да го видиш и на сликите во темава. Јас на моето во двор од црево му давам, па еднаш не го лижнало цревото :)
--- надополнето: 13 јули 2012 во 00:02 ---
Ако сакаш дома давај му да ти јаде кучето на маса со тебе или заедно со твоето дете дај им на земја од една чинија да јадат ГАЈЛЕ МИ Е .

Фонтаната е јавен имот направен за ЛУЃЕ ако сакате да си ги поите кучињата земете ургирајте си за фонтани за кучиња.
До сега не го качував по фонтани, во прв момент кога ќе можам, верувај ми, има да го напентарам таму.
И знаеш зашто? Од чист инает.
--- надополнето: 13 јули 2012 во 00:03 ---
А да, и нека проба да ме пипне некој, па нека се објаснува во станица после зашто ме пипнал ;)

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
До сега не го качував по фонтани, во прв момент кога ќе можам, верувај ми, има да го напентарам таму.
И магарето изело 10 кила сол од инает и цркнало

O

onlya

Гостин
Јасно, јасно, од кај знаеш дека нема раничка, ете од бричење, од кај знаеш... херпес ете...
Кучето не треба да ја лиже чешмата за да се напие вода, од водоскокот пие. А тоа можеш да го видиш и на сликите во темава. Јас на моето во двор од црево му давам, па еднаш не го лижнало цревото :)
--- надополнето: 13 јули 2012 во 00:02 ---

Не им спомнувај црево и тоа ќе престанат да го користат :pos:

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001

И кај мене вака сите кучкари се правеа газди даваа на кучиња да пијат вода од фонтаната со ставот АЈ ДА ВИДАМ НЕКОЈ НЕКА МЕ СПРЕЧИ еден го искршија од мавање па сега зимаат во раце ставаат вода па им даваат да пијат.
А забеган ли си?
Прво реши го проблемот со кучињата скитници па после кажувај дали моето куче смее да пие или не.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Можам да кажам дека на темава има мн. болни фаци (или фаци што се обидуваат да тролаат а не им иде од рака)

Докурца , иам и ја куче 6та година по ред што си има свои привилегии и е третирано ко персиска кралица ама со муабетиве - ќе пиело од фонтани , ќе седело на маса , исти права како човечко битие имале кур пал сте заостанати.

Толку.

O

Orion.

Гостин
;)
Теоретски да можно е, но во практиката(реалноста) не.
Теоретски е можно и фудбалер носител на ХИВ во игра да дојде во фул контакт(удар, клизачи) со друг фудбалер и да му го пренесе вирусот. Теоретски е можно но во реалноста доколку се пренесе на тој начин би било апсолутно неверојатно. ХИВ се пренесува мнооогу тешко а да не збориме дека надвор од човечкото тело (значи во животната средина а поготово на отворен простор) умира екстремно брзо.
И да, кучето пази дали ќе ја излиже чешмата или не:facepalm:
Не само што немам ништо против кучиња туку сум и екстремно голем љубител на истите. Во оваа ситуација крива е девојката, секако дека не е криво кучето. Јас не би дозволил моето куче да пие на таков начин вода затоа што имам осет:)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
Теоретски да можно е, но во практиката(реалноста) не.
Теоретски е можно и фудбалер носител на ХИВ во игра да дојде во фул контакт(удар, клизачи) со друг фудбалер и да му го пренесе вирусот. Теоретски е можно но во реалноста доколку се пренесе на тој начин би било апсолутно неверојатно. ХИВ се пренесува мнооогу тешко а да не збориме дека надвор од човечкото тело (значи во животната средина а поготово на отворен простор) умира екстремно брзо.
И да, кучето пази дали ќе ја излиже чешмата или не:facepalm:
Не само што немам ништо против кучиња туку сум и екстремно голем љубител на истите. Во оваа ситуација крива е девојката, секако дека не е криво кучето. Јас не би дозволил моето куче да пие на таков начин вода затоа што имам осет:)

Кучето НЕМА да ја излиже чешмата. Освен ако не е систем капка по капка :) Инаку, ако млазот е ,,нормален,, кучето нема да има потреба да иде до дупчето и да го лиже :)
И да, моето до сега не пиело од фонтана дирекно од почит, ама откако прочитав глупости и навреди овде за ,,џукелите,, и плус откако видов дека мишки, нозе, газови на деца се мијат по фонтани, епа и јас ќе си го носам така.
--- надополнето: 13 јули 2012 во 00:21 ---
гарант и магарето го викало истото.
Кој ќе цркне не знам, кога ќе си го сликам кучето и ќе ја ставам тука сликата :) Јас нема, баш ми е гајле.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
абе многу паметни се појавуваат у последно време ова заштитнициве на животни... не дека имам нешто против животните и тие се души ама со кој памет го оправдувате ова?

се изначитав куп глупости на темава... водата течела цело време па од лигите на кучето не останувало ништо па незнам ти какви работи... ако земам да мочам на фантаната дали некој од вас ке земе да пие вода после? - па шо. и онака вода тече цело време па нели ништо не останува?

и едно прашање до вас лично.. многу пати имам видено ваква ситуација кога некоја госпожа или набилдан дечко ке се напие вода па после тоа кучето го пушта да пие вода... зашто прво не го оставите кучето да се напие вода па виде од истата фонтана да пиете?

или ова не ви одговара?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
абе многу паметни се појавуваат у последно време ова заштитнициве на животни... не дека имам нешто против животните и тие се души ама со кој памет го оправдувате ова?

се изначитав куп глупости на темава... водата течела цело време па од лигите на кучето не останувало ништо па незнам ти какви работи... ако земам да мочам на фантаната дали некој од вас ке земе да пие вода после? - па шо. и онака вода тече цело време па нели ништо не останува?

и едно прашање до вас лично.. многу пати имам видено ваква ситуација кога некоја госпожа или набилдан дечко ке се напие вода па после тоа кучето го пушта да пие вода... зашто прво не го оставите кучето да се напие вода па виде од истата фонтана да пиете?

или ова не ви одговара?
Јас на моето куче му давам од моја чаша да пие и јас пијам од истата, сосема ми одговара и немам проблем.
Додека гледам голи детски гениталии како вршат нужда по паркови, а јас единствена будала цивилизирана, ќе бидам револтирана.
А да, и ветувам дека ќе почнам така сељачки да се однесувам, не може за некој да важи правило, за некој не, ич не ми е гајле.

O

Orion.

Гостин

Кучето НЕМА да ја излиже чешмата. Освен ако не е систем капка по капка :) Инаку, ако млазот е ,,нормален,, кучето нема да има потреба да иде до дупчето и да го лиже :)
И да, моето до сега не пиело од фонтана дирекно од почит, ама откако прочитав глупости и навреди овде за ,,џукелите,, и плус откако видов дека мишки, нозе, газови на деца се мијат по фонтани, епа и јас ќе си го носам така.

Кој ќе цркне не знам, кога ќе си го сликам кучето и ќе ја ставам тука сликата :) Јас нема, баш ми е гајле.

Во Скопје млазот на фонтаните не е толку јак:) Кучето нема свест за тоа дека не треба или треба да ја лиже цефката, ако млазот е послаб тоа ќе ја излиже.
На крајот на краиштата, зошто побогу постојат водни фонтани за кучиња ако кучињата можат да пијат и од човечките?

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Јас на моето куче му давам од моја чаша да пие и јас пијам од истата, сосема ми одговара и немам проблем.
Додека гледам голи детски гениталии како вршат нужда по паркови, а јас единствена будала цивилизирана, ќе бидам револтирана.
А да, и ветувам дека ќе почнам така сељачки да се однесувам, не може за некој да важи правило, за некој не, ич не ми е гајле.
се чекаше ти да ме цитираш... види пума ти на твоето куче мачка или што и да имаш дома можеш што сакаш да му праиш дома.. ако сакаш земете и од исти тањир јадете ама тоа кај тебе дома - не е океј на фонтана да го остаиш да пие вода каде што после него уште 100 души ке се напијат вода.

и кова веќе го оправдувате ова... уште нешто да прашам - кога кучето ке се исере некаде на јавна површина еве на пример до некое дрво го земате изметот за да го фрлите у канта или тогаш неважат некои работи?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
Во Скопје млазот на фонтаните не е толку јак:) Кучето нема свест за тоа дека не треба или треба да ја лиже цефката, ако млазот е послаб тоа ќе ја излиже.
На крајот на краиштата, зошто побогу постојат водни фонтани за кучиња ако кучињата можат да пијат и од човечките?
Во Скопје нема јаки млазови??? Каде тоа? Јас мака мачам да се напијам треба да скокам за да го дофатам врвот од млазот!!! Некој копук си игра и ги пушта до крај, најчесто.
Иначе, кога би имало фонтани за кучиња, зашто мислиш дека прво некој би го качил кучето горе, а второ, зошто самото куче би се качило во неприродна положба, ако може да пие во природна?

Kajgana Shop

На врв Bottom