сликава ја има и кај трендо у македонштина... да видите што народ се запали да ги брани цурата и џукелата... демек, и тоа било живо суштество и тоа сакало вода. топло му било, кутрото...
А што, подобро да умре за вода?
--- надополнето: 12 јули 2012 во 23:40 ---
а, додека стават, не мораме ние да пиеме од лигите на џукците, така?
А каде да одат ,,џукците,,?
Јас најдов друго решение, но не сите луѓе го знаат тоа (а и не знам дали е секаде можно).
Но еве, што да прават ,,џукците,,?
--- надополнето: 12 јули 2012 во 23:41 ---
а да си купи кучето,не е од негови пари фонтанава изградена.
Но е, од мои. Ете девојката нејзиниот дел од водата го отстапила на кучето.
--- надополнето: 12 јули 2012 во 23:44 ---
Значи не се работи за инфекции и не знам што (иако и тоа е дополнителен страв) туку самата глетка е грда. Дома ако сакате пијте заедно јадете заедно ама надвор имајте малку култура. Како ќе се чувствувате да земе некој пред вас да мие мишки на чешмата? Проточна е водата, нема шанси за зараза, не е недозволено ама е грозно и некултурно! А ако веќе сте решиле кучето на 40 степени да го шетате долго, земете шише или друг сад и дајте му да пие. Јас на моето куче му давам да пие од шише или од рака ми пие...
Ееее, јас и мишки, и нозе сум видела како мијат!
А дефинитивно цигански нозе се попрљави од устата на моето куче.
--- надополнето: 12 јули 2012 во 23:45 ---
Најверојатно нема да се напијам али сепак ако сака нека е и љубе лигавиот он е сепак човек а човек > куче во секоја категорија.Куче не може да се става никогаш на исто ниво со човек.
Може, може.
Ако кучето е здраво, а човекот пренесува сифилис, и ако кучето е спасител, а човекот убиец.Да видиш како може.