Кучиња кои пијат вода од чешма и нивните сопственици

• Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување
Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Ве читам и ви се чудам....па нормални ли сте вие бе ? Како прифаќате да пиете вода од таа чешма ако претходно од таа чешма пиела некоја џукела ????
еве да ве прашам сите вие што ги браните кучињата
ако имате дете мало и треба да пие вода од чешма,а пред него пиела некоја џукела,дали ќе му дозволите на вашето дете да се напие???
Добро де мало дете друга приказна е, пред мене 10 џукели нека пијат ако ми се пие мака немам...

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Добро де мало дете друга приказна е, пред мене 10 џукели нека пијат ако ми се пие мака немам...
А сега друга приказна е ????
ахахаххаах не бе не сте нормални вие жими се.... значи дете да е нема да дозволиш да пие,а ти би пиел па макар и бактерија да добиеш некоја...

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Оти се гнасни, погани и имаат штетни бактерии во устите.
Да не спомнувам дека има кучиња што јадат гомна по парковите.
Има гнасни и погани луѓе па нив треба ли да им забраниме да пијат? Милион пати кажав,водата тече цело време, ќе си се напиеш одозгора и готово, ако ти е гнас не пиј.

O

onlya

Гостин
ахахаххаах не бе не сте нормални вие жими се.... значи дете да е нема да дозволиш да пие,а ти би пиел па макар и бактерија да добиеш некоја...
Ти вака ако гледаш на работиве ни воздухот не треба да го дишаш и од него можеш да фатиш некоја бактерија :)

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Абе пикачу, ако гледам дека куче пие од фантана, нема да дозволам на мало дете да пие. Просто ко кромпир, а јас би се напил ради тоа шо сам си одговарам за мене..А и башка од ко ќе се напие кучето изми ја славината со рака и завршена работа (ваљда).

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Да, оти детето ако е мало не размислува и јас одговарам за него. А јас за мене можам да одговарам сам, и сум доволно свесен, еве ајде ќе речам го земам тој ризик (не дека постои) и сепак ќе пијам.

А иначе од каде знаеш ти на пример еве сега во моментов колку кучиња скитници има на улица? Од каде знаеш на која фонтана пијат и шо праат на неа? А после ќе отидеш и ќе пиеш, така?

Значи вие се жалите на кучево што сте го виделе,бидејќи има сопственик, а шо праиме со тие кучиња шо немаат? Значи проблемот не е во кучињата, џабе мрчите цело време

В

влијателен

Гостин
Има гнасни и погани луѓе па нив треба ли да им забраниме да пијат? Милион пати кажав,водата тече цело време, ќе си се напиеш одозгора и готово, ако ти е гнас не пиј.
Па гнас им е на луѓето, тоа е проблемот и оправдано е.
Кај кучињата има различна бактериска култура за разлика од луѓето и затоа не можеш да споредуваш. А тоа дека течела водата и ќе измиела, бактериите умираат со стерилизација.
Гнасните луѓе, претпоставувам мислиш на некои со преносливи капкови инфекции, се реален ризик и не можеш заради нив да дозволуваш и кучиња да пијат.

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Да, оти детето ако е мало не размислува и јас одговарам за него. А јас за мене можам да одговарам сам, и сум доволно свесен, еве ајде ќе речам го земам тој ризик (не дека постои) и сепак ќе пијам.

А иначе од каде знаеш ти на пример еве сега во моментов колку кучиња скитници има на улица? Од каде знаеш на која фонтана пијат и шо праат на неа? А после ќе отидеш и ќе пиеш, така?

Значи вие се жалите на кучево што сте го виделе,бидејќи има сопственик, а шо праиме со тие кучиња шо немаат? Значи проблемот не е во кучињата, џабе мрчите цело време
колку кучиња скитници има???па мислам премногу...ама ако неможеш нив да ги средиш и прибереш,среди ги барем оние кои имаат газда...
овака како тебе што размислуваат далеко ќе стигнат у животот

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
сликава ја има и кај трендо у македонштина... да видите што народ се запали да ги брани цурата и џукелата... демек, и тоа било живо суштество и тоа сакало вода. топло му било, кутрото...
А што, подобро да умре за вода?
--- надополнето: 12 јули 2012 во 23:40 ---
а, додека стават, не мораме ние да пиеме од лигите на џукците, така?
А каде да одат ,,џукците,,?
Јас најдов друго решение, но не сите луѓе го знаат тоа (а и не знам дали е секаде можно).
Но еве, што да прават ,,џукците,,?
--- надополнето: 12 јули 2012 во 23:41 ---
а да си купи кучето,не е од негови пари фонтанава изградена.
Но е, од мои. Ете девојката нејзиниот дел од водата го отстапила на кучето.
--- надополнето: 12 јули 2012 во 23:44 ---
Значи не се работи за инфекции и не знам што (иако и тоа е дополнителен страв) туку самата глетка е грда. Дома ако сакате пијте заедно јадете заедно ама надвор имајте малку култура. Како ќе се чувствувате да земе некој пред вас да мие мишки на чешмата? Проточна е водата, нема шанси за зараза, не е недозволено ама е грозно и некултурно! А ако веќе сте решиле кучето на 40 степени да го шетате долго, земете шише или друг сад и дајте му да пие. Јас на моето куче му давам да пие од шише или од рака ми пие...
Ееее, јас и мишки, и нозе сум видела како мијат!
А дефинитивно цигански нозе се попрљави од устата на моето куче.
--- надополнето: 12 јули 2012 во 23:45 ---
Најверојатно нема да се напијам али сепак ако сака нека е и љубе лигавиот он е сепак човек а човек > куче во секоја категорија.Куче не може да се става никогаш на исто ниво со човек.
Може, може.
Ако кучето е здраво, а човекот пренесува сифилис, и ако кучето е спасител, а човекот убиец.Да видиш како може.

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
колку кучиња скитници има???па мислам премногу...ама ако неможеш нив да ги средиш и прибереш,среди ги барем оние кои имаат газда...
овака како тебе што размислуваат далеко ќе стигнат у животот
Да,далеку ќе стигнам. Благодарам на довербата

И шо ако ги средиме оние кои имаат газди? Која е целта бе? Пак кучињата скитници ќе прават шо сакаат и? Нема разлика.... тоа шо сме сакале да го направиме не е постигнато.
Ти пак нема да бидеш сигурен шо се случувало на таа фонтана шо пиеш

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Може, може.
Ако кучето е здраво, а човекот пренесува сифилис, и ако кучето е спасител, а човекот убиец.Да видиш како може.
Ако идеме со оваа логика а што ако кучето во себе го има духот на анти христот и со секое пиење од фонтана го заразува снабдувањето со вода и така ги инфицира сите со демони. Или пак што ако со себе носи нов вирус кој се префрлува на луѓе екстремно е заразен и во иднина истиот ќе избрише 80% од светската популација.

Се збори за 2 нормални суштества.Иако не е нормален во никој случај го земав Љубе лигавиот за пример.Тој би имал предност да пие од некоја фонтата отколку кое било куче на светов.Едноставно луѓе секогаш > кучиња о тука нема никаква дилема.Тие фонтани се направени за луѓе не за кучиња или ако не ај и циганите коњите нека ги појат од на Аце фонтаната и овие од лисиче со овците нека ги пасат во жена парк.Дека и они се животинчиња.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
Јас би му дозволила. Од причина што не е вистина дека БИЛО ШТО останува во дупчето од каде што излегува водата. Ни кучето таму лиже, ни човек :) Ако така гледаш, требаше сите да испоумреме, што луѓе со сида се напиле од чешмите.... од кај знаеш дали тој пред тебе нема сида, на пример?
--- надополнето: 12 јули 2012 во 23:52 ---
Ако идеме со оваа логика а што ако кучето во себе го има духот на анти христот и со секое пиење од фонтана го заразува снабдувањето со вода и така ги инфицира сите со демони. Или пак што ако со себе носи нов вирус кој се префрлува на луѓе екстремно е заразен и во иднина истиот ќе избрише 80% од светската популација.

Се збори за 2 нормални суштества.Иако не е нормален во никој случај го земав Љубе лигавиот за пример.Тој би имал предност да пие од некоја фонтата отколку кое било куче на светов.Едноставно луѓе секогаш > кучиња о тука нема никаква дилема.Тие фонтани се направени за луѓе не за кучиња или ако не ај и циганите коњите нека ги појат од на Аце фонтаната и овие од лисиче со овците нека ги пасат во жена парк.Дека и они се животинчиња.
Ако човекот е убиец, педофил, нема ништо што го прави повреден од просечно мрзливо куче.
Просечното мрзливо куче верно е дека ќе ти го спаси детето во некоја ситуација, а со педофилов... па не баш.
Логично на тоа, ако не ти е гад од Љубе Лигавиот, не ти е гад од некој со сифилис, сида, херпес итн, глупо е да ти биде гад од здраво и вакцинирано куче.
Обично вакцинирано куче е 10 пати поздраво, од обичен невакциниран циган.

O

Orion.

Гостин
Јас би му дозволила. Од причина што не е вистина дека БИЛО ШТО останува во дупчето од каде што излегува водата. Ни кучето таму лиже, ни човек :) Ако така гледаш, требаше сите да испоумреме, што луѓе со сида се напиле од чешмите.... од кај знаеш дали тој пред тебе нема сида, на пример?
Човек со ХИВ пола саат да ја лиже чешмата и ти после одма да се напиеш неможеш да се заразиш со ХИВ(под пресумпција дека нема крв, само плунка)
И да, кучето ја лиже чешмата, како иначе би се напило вода? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom