Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 јули 2012
Мислења
153
Поени од реакции
79
Во името на Аллах,

Милостивиот Сомилосен!

1. Кажи: Он е Аллах, Еден е!
  2. Аллах - Засолниште.
  3. Не роди и не е роден,
  4. и никој не Му е рамен!

1. Не се еднакви жителите на огнот и жителите на Рајот. Жителите на Рајот, токму, се победниците!
    2. Кога овој Кур’ан би го објавиле на некоја планина... ќе ја видиш планината како ќе се здроби, плашејќи се од Аллах. Ете, тоа се примерите кои Ние ги изнесуваме за луѓето да размислуваат!
    3. Он е Аллах! Нема друг бог освен Него; Зналец на видливото и невидливото. Он е Милостив и Сомилосен!
    4. Он е Аллах! Нема друг бог освен Него! Владар, Свет, Спасител, Мирољубив, Заштитник, Силен, Моќен, Горд! Славен нека е Аллах, високо над она што Му го здружуваат!
    5. Он е Аллах! Создател, Творител, Обликувач! Најубавите имиња се - Негови! Него го слави и она што е на небесата и она што е на Земјата! Он е Силен и Мудар!
--- надополнето: 12 јули 2012 во 17:49 ---
By the way, цитираш евреин, а и цитатот ти е погрешен.
Einstein rekol ne sum siguren dali e bas vaka no nesto slicno

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Те искушува лукавиот, па си цитираш стихови за да се осигураш во сопствената вера.
Туку, прашање: Ако муслиман го напушти исламот и стане атеист, што ќе се случи со него? Смртна казна, perhaps?

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
nekoj pameten rekol; samo dve raboti se bezkonecni a toa se vselenata i coveckata glupost, za vtoroto ne sum siguren.
А тој човек не беше сигурен колку е религиозен :), затоа, за добро на вашиот сопствен аргумент, оставете го тој човек на страна кога дебатирате не ви прави услуга.

А не ми кажа, што се случи со останатите 8.999.999.901 име на Алах? Уште чекам одговор.
--- надополнето: 12 јули 2012 во 18:08 ---
Евреин кој не бил ни сигурен за постоењето на Бог.

Атеист, постои ли агностик евреин? :D

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Мене ме прашуваш?
Постои ли атеист португалец? :D
Или можда теист вегетаријанец? ;)
ova so kuferot interesno ti e.
ako jas sum ti drugar i me znaes ne sum lazgo i ti tvrdam deka ima. ti treba da kazes "Ok ti veruvam poso ti ne lazes"
no ako vekje ti otvoram i gledas toa vekje ne e veruvanje. ti vekje gledas.
zatoa i "musliman" vo prevod znaci "vernik"
jas sum zapoznat so pogolemite religii isklucitelno so isalmot i hristijanstvoto.
i da ti kazam osven Islamot nitu edna druga religija nema nekoja logicna definicija za Bog.
jas go zapoznav Allah preku Koranot i preku 99 iminja sto gi ima.
Ок значи од сите две религии што ги знаеш, твојата има најлогична претстава за бог. Аферим

Член од
4 јули 2012
Мислења
153
Поени од реакции
79
А тој човек не беше сигурен колку е религиозен :), затоа, за добро на вашиот сопствен аргумент, оставете го тој човек на страна кога дебатирате не ви прави услуга.

А не ми кажа, што се случи со останатите 8.999.999.901 име на Алах? Уште чекам одговор.
--- надополнето: 12 јули 2012 во 18:08 ---

Евреин кој не бил ни сигурен за постоењето на Бог.

neznam kolku bil kolku ne bil religiozen no covekot rekol "Allah is Grosse"
...... Toj oseca kolku mlada i primitivna nasata nauka e,, i 1952 god. koga racunam i gledam kako mali insekti na mojot list doletuvaat, togas custvuvam nesto kako Allah e Golem.. A nie sme siromasni (bez znaenje) i prosti so celata nasa naucna ubavina....

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
nekoj pameten rekol; samo dve raboti se bezkonecni a toa se vselenata i coveckata glupost, za vtoroto ne sum siguren.
Да не Ајнштајн случајно не е сигурен за првото, а не за второто:pos:

Најпаметно ти е после вакви работи, и онаа со петелот и магарето, да се пензионираш. ;)

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Дај бе чепни за кларкизмот малце Абу, не е фер вака, на цедило ме оставаш :)

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Ајнштајн рекол, Алах е голем?!??! Ќе се мавнам со главата во тротоар од смеење! :pos:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.415
Поени од реакции
5.086
Умрел како атеист. :)
--- надополнето: 12 јули 2012 во 18:51 ---
neznam kolku bil kolku ne bil religiozen no covekot rekol "Allah is Grosse"
...... Toj oseca kolku mlada i primitivna nasata nauka e,, i 1952 god. koga racunam i gledam kako mali insekti na mojot list doletuvaat, togas custvuvam nesto kako Allah e Golem.. A nie sme siromasni (bez znaenje) i prosti so celata nasa naucna ubavina....
Лага! Исламска пропаганда.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ајнштајн рекол, Алах е голем?!??! Ќе се мавнам со главата во тротоар од смеење! :pos:
Не е за смеење работата. Трагично е. Трагично е што во 21 век, со сите информации на два клика далеку, некој може да има толку испран ум.

Всушност страшно е. Ако некого го убедиле дека Ајнштајн верувал во Алах, можат да го убедат во било што.

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
ova so kuferot interesno ti e.
ako jas sum ti drugar i me znaes ne sum lazgo i ti tvrdam deka ima. ti treba da kazes "Ok ti veruvam poso ti ne lazes"
no ako vekje ti otvoram i gledas toa vekje ne e veruvanje. ti vekje gledas.
zatoa i "musliman" vo prevod znaci "vernik"
jas sum zapoznat so pogolemite religii isklucitelno so isalmot i hristijanstvoto.
i da ti kazam osven Islamot nitu edna druga religija nema nekoja logicna definicija za Bog.
jas go zapoznav Allah preku Koranot i preku 99 iminja sto gi ima.

Само за болдот.
Јас нема да ти поверувам се додека не видам со свои очи.
Еден цитат од Буда можда така ке ти се отворат очите: Не верувај никому, на на авторитетите бла, бла бла и крајот е најважниот дел ниту на мене за ова што го зборам се додека се коси со твојата логика на размислување.

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
Ајан Хирси Али - жена која се оттргнала од прангите на една од најфанатичните и најопресивни религии - исламот.

Не се сите муслимани затуцани фанатици како што многу луѓе мислат, многу од нив се интелегентни и разумни луѓе но едноставно се присилени од нивната муслиманска околина да бидат верници. Страв и покорство - одлики на исламот.

Уште една храбра жена, Марјам Намази:

А еве и еден линк да видите колку муслимани има што ја согледуваат реалноста на верата: http://ex-muslim.org.uk/

Не само исламот, и христијанството и се друго, се "видови" во изумирање, им се допаѓало тоа на верниците или не... Едноставно самата нелогика и глупости кои ги проповедаат религиите ќе бидат фатални за нив. Светот се врти кон разумот и логиката и тоа на големо. :)

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
trte....., а си погледнал ли колку атеисти отишле во ислам?

Член од
25 јуни 2012
Мислења
127
Поени од реакции
62
trte....., а си погледнал ли колку атеисти отишле во ислам?
А си погледнал ли колку муслимани отишле по патот со облаците, дигајки се у воздух со 10 Кг експлозив да речеме.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom