Глупо прашање и контрадикторно но ќе ти одговорам.napisi definicijata na bog ?
bidekji ti ne veruvas. kako dojde do zaklucok deka bog ne postoi?
dali gi studirase religiite? dali go studirase islamot? Allah s.v.t. dali si go zapoznal od blisku?
Абе нема што да веруваш не веруваш. Си ја земаш Шрудингеровата равенка и voila... ќе знаеш Не мора да веруваш... Дури и веројатноста да ја знаеш е нешто отколку верување.1. Не сум дошол до никаков заклучок, едноставно не верувам. Ќе ти направам пример за да разбереш. Ако ми донесеш куфер, во кој тврдиш дека има милион $, а не ми даваш да видам, јас не знам дали има, ќе ти речам не верувам.
Абе брат, гледај кому објаснувам. Ни ова да го свари а камо ли повеќе...Абе нема што да веруваш не веруваш. Си ја земаш Шрудингеровата равенка и voila... ќе знаеш Не мора да веруваш... Дури и веројатноста да ја знаеш е нешто отколку верување.
Затоа што сме луѓе,пред се.Зошто да се почитуваат правилата, зошто да се биде етичен, ако не постои Сеприсутниот Надгледувач Бог?
Затоа што не ни се потребни измислени богови и нивните правила, за да размислуваме и постапуваме разумно..Зошто да се почитуваат правилата, зошто да се биде етичен, ако не постои Сеприсутниот Надгледувач Бог?
Хуманизам се вика тоа пријателе. google itЗошто да се почитуваат правилата, зошто да се биде етичен, ако не постои Сеприсутниот Надгледувач Бог?
Прв делЗошто да се почитуваат правилата, зошто да се биде етичен, ако не постои Сеприсутниот Надгледувач Бог?
ova so kuferot interesno ti e.Глупо прашање и контрадикторно но ќе ти одговорам.
1. Не сум дошол до никаков заклучок, едноставно не верувам. Ќе ти направам пример за да разбереш. Ако ми донесеш куфер, во кој тврдиш дека има милион $, а не ми даваш да видам, јас не знам дали има, ќе ти речам не верувам.
2. Да запознат сум со многу религии и верувања, вклучитело и христијанство, ислам, хиндуизам, будизам, шаманизам, египетска митологија, ....па и други. Со кои од овие ти си запознат?
3. Како можам да го запознаам Алах кога никој не го запознал, ти си го запознал од блиску?
Кларкизмот нуди 9 милијарди имиња на Бог. Не стигнал Алах изгледа сите да ги запише во Куранот.....jas go zapoznav Allah preku Koranot i preku 99 iminja sto gi ima.
nekoj pameten rekol; samo dve raboti se bezkonecni a toa se vselenata i coveckata glupost, za vtoroto ne sum siguren.Кларкизмот нуди 9 милијарди имиња на Бог. Не стигнал Алах изгледа сите да ги запише во Куранот.....
ova so kuferot interesno ti e.
ako jas sum ti drugar i me znaes ne sum lazgo i ti tvrdam deka ima. ti treba da kazes "Ok ti veruvam poso ti ne lazes"
no ako vekje ti otvoram i gledas toa vekje ne e veruvanje. ti vekje gledas.
zatoa i "musliman" vo prevod znaci "vernik"
jas sum zapoznat so pogolemite religii isklucitelno so isalmot i hristijanstvoto.
i da ti kazam osven Islamot nitu edna druga religija nema nekoja logicna definicija za Bog.
jas go zapoznav Allah preku Koranot i preku 99 iminja sto gi ima.
By the way, цитираш евреин, а и цитатот ти е погрешен.nekoj pameten rekol; samo dve raboti se bezkonecni a toa se vselenata i coveckata glupost, za vtoroto ne sum siguren.