Кучиња кои пијат вода од чешма и нивните сопственици

• Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување
Член од
24 јуни 2009
Мислења
310
Поени од реакции
124
па и тоа е куче, сака да се напие.

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
Простотилак :mad:

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Идеме накај Европа само...чешми за кучиња ни фалат...

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Да, можеш да се измочаш, ќе истече. Ако јас сум жеден ќе пијам, не се секирај. Иначе ако пред тебе некој циган никаков, гнасен дојде да пие и ја лапне цела фонтана, убаво онака со мерак ја излиже ќе пиеш ли после бе?

Најверојатно нема да се напијам али сепак ако сака нека е и љубе лигавиот он е сепак човек а човек > куче во секоја категорија.Куче не може да се става никогаш на исто ниво со човек.

O

onlya

Гостин
Значи не се работи за инфекции и не знам што (иако и тоа е дополнителен страв) туку самата глетка е грда. Дома ако сакате пијте заедно јадете заедно ама надвор имајте малку култура. Како ќе се чувствувате да земе некој пред вас да мие мишки на чешмата? Проточна е водата, нема шанси за зараза, не е недозволено ама е грозно и некултурно! А ако веќе сте решиле кучето на 40 степени да го шетате долго, земете шише или друг сад и дајте му да пие. Јас на моето куче му давам да пие од шише или од рака ми пие...
Баш прееска со мајка ми се враќавме од амбуланта и пред амбулантата има една ниска чешма и еден човек како што си пиеше вода си ја соблече влечка и почна да ја качува ногата на чешмата но во тој момент се појавивме ние и овој се тргна, а сигурно сакал да си се олади малку но ете го прекинавме несакајќи :D и после тоа мајка ми си се напи вода и си отидовме. И што требаше да правиме да го збркаме затоа што сакал да си ги разлади нозете на овие жештини или до дома да трпевме за вода при вода па на пола пат да се онесвестувавме? :)

Најверојатно нема да се напијам али сепак ако сака нека е и љубе лигавиот он е сепак човек а човек > куче во секоја категорија.Куче не може да се става никогаш на исто ниво со човек.
Ја би го ставила на подобро ниво :)

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Баш прееска со мајка ми се враќавме од амбуланта и пред амбулантата има една ниска чешма и еден човек како што си пиеше вода си ја соблече влечка и почна да ја качува ногата на чешмата но во тој момент се појавивме ние и овој се тргна, а сигурно сакал да си се олади малку но ете го прекинавме несакајќи :D и после тоа мајка ми си се напи вода и си отидовме. И што требаше да правиме да го збркаме затоа што сакал да си ги разлади нозете на овие жештини или до дома да трпевме за вода при вода па на пола пат да се онесвестувавме? :)

Ја би го ставила на подобро ниво :)
па овде не гледам дека некој напишал дека треба да ја стреламе, туку дека е некултурна пшто е и вистина. И тој што миел нозе е некултурен, а таквите луѓе можеме да ги осудиме на овој начин - да кажеме дека се некултурни. Страшно е што некој брани невоспитаност. Утре некој ќе прдне на улица и ќе кажеш е добро де му се прди или ќе го дува носот кај чешмата...:) точно не е крај на светот, ама е неубаво- некултурно и треба да го осудиме...

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Имам 7 месечна сибирска хаска и секогаш кога го шетам низ чаршија го носам да пија вода од чешмите.
Лудило е да имаш сибирска хаска, кај нас на овие горештина
За тоа куче нормална температура е -20 степени.

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.172
Поени од реакции
3.719
сликава ја има и кај трендо у македонштина... да видите што народ се запали да ги брани цурата и џукелата... демек, и тоа било живо суштество и тоа сакало вода. топло му било, кутрото...
секогаш кога го шетам моето куче никогаш не му давам да пие од фонтани и се навикна зимам јас во раце и пие од рацете ако не па можно е да се зарази некој со кучешка болест имајте малце осет -.-

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
А да ве прашам културно е коа ќе се начукате да мочате позади некоја грмушка или на некој ѕид?
Не само што не е културно и казниво е. Не ја гледам поентата? Затоа што некој некаде моча пијан на улица тоа ја оправдува девојкава што му дава кучето на кучето да пие од чешма?

O

Orion.

Гостин
Сељанка без осет
Ако веќе презела обврска да чува куче, нека го чува како што треба. Никој не е должен на секое пиење вода, да го залапува кучето.
Нека си носи некој мал сад со неа и нека му напуни вода на кучето.

Kajgana Shop

На врв Bottom