- Член од
- 24 јуни 2009
- Мислења
- 310
- Поени од реакции
- 124
па и тоа е куче, сака да се напие.
Да, можеш да се измочаш, ќе истече. Ако јас сум жеден ќе пијам, не се секирај. Иначе ако пред тебе некој циган никаков, гнасен дојде да пие и ја лапне цела фонтана, убаво онака со мерак ја излиже ќе пиеш ли после бе?
Баш прееска со мајка ми се враќавме од амбуланта и пред амбулантата има една ниска чешма и еден човек како што си пиеше вода си ја соблече влечка и почна да ја качува ногата на чешмата но во тој момент се појавивме ние и овој се тргна, а сигурно сакал да си се олади малку но ете го прекинавме несакајќи и после тоа мајка ми си се напи вода и си отидовме. И што требаше да правиме да го збркаме затоа што сакал да си ги разлади нозете на овие жештини или до дома да трпевме за вода при вода па на пола пат да се онесвестувавме?Значи не се работи за инфекции и не знам што (иако и тоа е дополнителен страв) туку самата глетка е грда. Дома ако сакате пијте заедно јадете заедно ама надвор имајте малку култура. Како ќе се чувствувате да земе некој пред вас да мие мишки на чешмата? Проточна е водата, нема шанси за зараза, не е недозволено ама е грозно и некултурно! А ако веќе сте решиле кучето на 40 степени да го шетате долго, земете шише или друг сад и дајте му да пие. Јас на моето куче му давам да пие од шише или од рака ми пие...
Ја би го ставила на подобро нивоНајверојатно нема да се напијам али сепак ако сака нека е и љубе лигавиот он е сепак човек а човек > куче во секоја категорија.Куче не може да се става никогаш на исто ниво со човек.
па овде не гледам дека некој напишал дека треба да ја стреламе, туку дека е некултурна пшто е и вистина. И тој што миел нозе е некултурен, а таквите луѓе можеме да ги осудиме на овој начин - да кажеме дека се некултурни. Страшно е што некој брани невоспитаност. Утре некој ќе прдне на улица и ќе кажеш е добро де му се прди или ќе го дува носот кај чешмата... точно не е крај на светот, ама е неубаво- некултурно и треба да го осудиме...Баш прееска со мајка ми се враќавме од амбуланта и пред амбулантата има една ниска чешма и еден човек како што си пиеше вода си ја соблече влечка и почна да ја качува ногата на чешмата но во тој момент се појавивме ние и овој се тргна, а сигурно сакал да си се олади малку но ете го прекинавме несакајќи и после тоа мајка ми си се напи вода и си отидовме. И што требаше да правиме да го збркаме затоа што сакал да си ги разлади нозете на овие жештини или до дома да трпевме за вода при вода па на пола пат да се онесвестувавме?
Ја би го ставила на подобро ниво
Лудило е да имаш сибирска хаска, кај нас на овие горештинаИмам 7 месечна сибирска хаска и секогаш кога го шетам низ чаршија го носам да пија вода од чешмите.
секогаш кога го шетам моето куче никогаш не му давам да пие од фонтани и се навикна зимам јас во раце и пие од рацете ако не па можно е да се зарази некој со кучешка болест имајте малце осет -.-сликава ја има и кај трендо у македонштина... да видите што народ се запали да ги брани цурата и џукелата... демек, и тоа било живо суштество и тоа сакало вода. топло му било, кутрото...
Не само што не е културно и казниво е. Не ја гледам поентата? Затоа што некој некаде моча пијан на улица тоа ја оправдува девојкава што му дава кучето на кучето да пие од чешма?А да ве прашам културно е коа ќе се начукате да мочате позади некоја грмушка или на некој ѕид?
Тотално ја оправдуваНе само што не е културно и казниво е. Не ја гледам поентата? Затоа што некој некаде моча пијан на улица тоа ја оправдува девојкава што му дава кучето на кучето да пие од чешма?
Веројатно во очите на некој тинејџер ја оправдува. Колку години имаш?Тотално ја оправдува
23, у доцни тинејџерски години...Веројатно во очите на некој тинејџер ја оправдува. Колку години имаш?