Дали парите носат слобода?

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.800
Поени од реакции
1.185
Ова е според мене . Парите не те прават среќен но ти даваат сигурност :)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.527
Поени од реакции
24.324
Како што вели рекламата за се друго постои mastercard:D

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.800
Поени од реакции
1.185
Те прават и срекен како не те прават,све што не се купува со пари се купува со повеке пари.
Епа има нешта што неможеш да ги купиш со пари , на пример ЉУБОВ можда добиеш било каква девојка во кревет но никогаш нема да биде од љубов тоа ќе биде само ИНТЕРЕС се додека има корист од тебе доколку остареш и моќта ти се намали биди сигурен дека ќе направи трансфер

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Епа има нешта што неможеш да ги купиш со пари , на пример ЉУБОВ можда добиеш било каква девојка во кревет но никогаш нема да биде од љубов тоа ќе биде само ИНТЕРЕС се додека има корист од тебе доколку остареш и моќта ти се намали биди сигурен дека ќе направи трансфер

Да де, љубов не се купува со пари, у реду е. Али љубовта тешко дека ќе опстане ако секој ден се расправаш со љубената од причина што немате пари

L

Luki Junior

Гостин
...а и Велес е далеко, ако одеш пешке (а ене го кај ти е).
Кога е требало пешки да одам, одил сам. Малку е несериозно да даваш такви метафори.

Како испадна муабетот подобро безпари оти слобода ќе немаш:facepalm:.
Не рекле џабе каде што парата буши ни бургија не буши и толку е муабетот.
Имаш ли лично решено проблеми со пари/многу пари?

Чисто информативно.... (да поткупиш некој, на пример... да добиеш некаква нематеријална корист со помош на пари)

Ова е според мене . Парите не те прават среќен но ти даваат сигурност :)
Финансиска сигурност и среќа се два различни поими..

Јас не викам оти без пари ќе си среќен. Или од љубов се живее.... Далеку од тоа... Бил сам и без пари, и со пари... Еми, ногу поубаво е коа си со паричка у џебо....ама да си со другарите заедно од времињата кога сите сте биле како ѓупци по патиштата боси, извалани, раздрпани , и денеска коа е многу поразлична финансиската состојба кај сите и па да сте заедно.... Е тава е прајслесс.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Знаете како викаат подобро да плачеш во Ферари него во Југо.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.527
Поени од реакции
24.324
Имаш ли лично решено проблеми со пари/многу пари?

Чисто информативно.... (да поткупиш некој, на пример... да добиеш некаква нематеријална корист со помош на пари)
Баш и имам и тоа со не многу пари ама битно со пари. Да ги имав многу немаше ни да се најдам во таква ситуација, ама тоа е.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
127
Поени од реакции
62
Баш и имам и тоа со не многу пари ама битно со пари. Да ги имав многу немаше ни да се најдам во таква ситуација, ама тоа е.
Ситуацијата во која си е затоа што ти така си сакал, а не заради некои хартии.....би се изненадил кога би дознал што се сакаш, а не знаеш дека го сакаш.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.527
Поени од реакции
24.324
Ситуацијата во која си е затоа што ти така си сакал, а не заради некои хартии.....би се изненадил кога би дознал што се сакаш, а не знаеш дека го сакаш.
Батали ти та работа.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.527
Поени од реакции
24.324
Не ти се свиѓа нешто :)
Полесно е други да се криви, знам.
Искрено не сум навлезен така длабокоумно во филозофирање.
Јас си имам мото, ако чкрипи подмачкај. Сега ако сакаш доанализирај,дофилозофирај или незнам таму што ке правиш.
Мене тоа ми е доволно, а дали сам сум се нашол или сам сум бил крив ама ич не го менва фактот дека ке наебев така да...

L

Luki Junior

Гостин
Секој си гледа од неговата камбанарија. Ама ако си мислеш оти ако имаш пари ке си подобар у нештата шо ги мислеш, правеш, или создаваш.. Или нештата ќе те прават среќен.... Ние сме си у глобала социјални животни, сакаме да се рекламираме, фрцкаме со пари, светкави нешта, коли, додека простата маса гледа со подзиинана уста и потајно си има влажни соништа шо би правиле ако они ги имат истите пари... магичен круг....

Мене тоа ми е доволно, а дали сам сум се нашол или сам сум бил крив ама ич не го менва фактот дека ке наебев така да...
владе, сите сме биле у некаква каша, па сме се вадиле на некаков начин.. Ама тава не е доволна причина да мислеш оти парите можат да ти ги решат сите проблеми и да ти ја дадат посакуваната слобода.

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347
Арбајт махт фрaј. Баталете пари :ROFLMAO:

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.800
Поени од реакции
1.185
Да де, љубов не се купува со пари, у реду е. Али љубовта тешко дека ќе опстане ако секој ден се расправаш со љубената од причина што немате пари
Епа сега ретко одат и едното и другото :)

Kajgana Shop

На врв Bottom