Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Јас на пример се крстив кога имав 23 години. Еднаш еден ме праша: „Зошто повторно се крсти?“ Јас му одговорив: „Не сум се крстил повторно. Ова е моето прво и единствено крштевање. Тоа што некој забраден чичко со црна мантија ме попрскал со вода кога сум имал 2-3 месеци, нема ни „к“ од библиското и од Исус признато крштевање“.
Тоа и ми беше прашањето. Знам дека кај православните се прави крштевање на мали деца со неполна година. Родителите одлучуваат за нив а самите не се според црквата ако не се во црковен брак.
Ова твоето ми е ОК, кога ќе е доволно возрасен да знае што прави, ако сака нека се крсти.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
bla bla bla ,nisto konkretno....samo prazni muabeti
За исполнување лични желби, поздрави и честитки, обрати се до БТР и Шутел телевизиите, кои за „стотка„ ја пуштаат Цеца...

Член од
11 јуни 2012
Мислења
45
Поени од реакции
83
Апокалиптични настани во јуни:
http://www.youtube.com/watch?v=TfW-xWWNRTg&list=UU6Ck6N7gRst7qwkXdapbLaQ&index=1&feature=plcp

Ова и многу други линкови ќе најдете во атачот... (кратенката означува: End Times News Report)
Девина, се ми се чини дека ти веќе ја имаш донесено апокалипсата. Само чекаш да ја царинат на терминал па да можеш да ја дистрибуираш на ангро.

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Да се молиме да ни бидат простени гревовите.... додека се уште имаме време, нормално.... и да се покаеме!:D :pos:
А што ако гревовите не се простуваат, тогаш само сме си го изгубиле времето.:)

ПС Очекував одговор од Девина, вака друже само ми го е.а моабетот, види кај го свртивме.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Да се молиме да ни бидат простени гревовите.... додека се уште имаме време, нормално.... и да се покаеме!:D :pos:
Vone,

звучи немогуќно и невероватно, ама во право си!....:D

Член од
12 јули 2011
Мислења
89
Поени од реакции
25
А што ако гревовите не се простуваат, тогаш само сме си го изгубиле времето.:)

ПС Очекував одговор од Девина, вака друже само ми го е.а моабетот, види кај го свртивме.
Лорд Равен го кажа вистинскиот одговор, - да се покаеме искрено и од срце, да молиме да ни бидат простени гревовите и од моментот кога ќе ја донесеме таа одлука да го предадеме животот на Исус.
И Воне, - Исус знае кога некој му се обраќа искрено и од срце. Нема шанса да не му бидат простени гревовите, без оглед кои, какви и колку многу тие гревови биле, ако молитвата му е искрена и искрено ја побара совршената волја на Бог за неговиот/ нејзиниот живот.

Всушност, овој пост го објавив за редовна информираност на Христијаните на овој форум (и оние кои тоа не се, а веројатно ќе станат дури откога ќе се случи Настанот), во врска злотот кое се случува во светот, а доведено во контекст со Христовото Пророштво за најавувачките настани кои ќе му претходат на оној главниот - НАЈВЕЛИЧЕСТВЕНИОТ! Знаете за кој Настан зборувам - за Доаѓањето на Исус за да ги воскресне починатите верници и земе или отстрани од Земјата оние верници кои ќе бидат живи во моментот на Неговото Доаѓање. Тоа е неопходно, за тие да не настрадаат кога Бог ќе го излее својот Праведен Суд врз жителите на оваа Земја, кои се потсмеваат на Неговата Моќ, Величество, Слава и Статус.
--- надополнето: 12 јули 2012 во 10:29 ---
Колку навистина сега е лесно да се донесе таква одлука. И колку тешко ќе биде да се остане жив, а да се остане воедно и Христијанин во Времето - после тој Настан!

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Лорд Равен го кажа вистинскиот одговор, - да се покаеме искрено и од срце, да молиме да ни бидат простени гревовите и од моментот кога ќе ја донесеме таа одлука да го предадеме животот на Исус.
И Воне, - Исус знае кога некој му се обраќа искрено и од срце. Нема шанса да не му бидат простени гревовите, без оглед кои, какви и колку многу тие гревови биле, ако молитвата му е искрена и искрено ја побара совршената волја на Бог за неговиот/ нејзиниот живот.

Всушност, овој пост го објавив за редовна информираност на Христијаните на овој форум (и оние кои тоа не се, а веројатно ќе станат дури откога ќе се случи Настанот), во врска злотот кое се случува во светот, а доведено во контекст со Христовото Пророштво за најавувачките настани кои ќе му претходат на оној главниот - НАЈВЕЛИЧЕСТВЕНИОТ! Знаете за кој Настан зборувам - за Доаѓањето на Исус за да ги воскресне починатите верници и земе или отстрани од Земјата оние верници кои ќе бидат живи во моментот на Неговото Доаѓање. Тоа е неопходно, за тие да не настрадаат кога Бог ќе го излее својот Праведен Суд врз жителите на оваа Земја, кои се потсмеваат на Неговата Моќ, Величество, Слава и Статус.

Гледаш баш тој момент мене ми е проблем-искрено покајување. Најголем дел од луѓето искрено се покајуваат пред смртта но дали тоа се рачуна, а ако се рачуна тогаш тоа е огромна глупост и самобендисаност на Бог а никако праведност. И зошто да му го предадеме животот на Исус па нели он и ни го има дадено што ке си играме нати го дајми го.

И на крај ако неверувањето значи одење во пеколот тогаш јас се пријавувам уште од сега. Таму барем ке имам со кого да правам моабет.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Поздрав до Devina, вистинска Христијанка, која и покрај сите сопки и противници, и понатаму се труди да ни укаже на вознесението и апокалипсата.:)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Поздрав до Devina, вистинска Христијанка, која и покрај сите сопки и противници, и понатаму се труди да ни укаже на вознесението и апокалипсата.:)
А добри се тие Апокалиптиката, добри песни праат :D

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Devina, разбираш,
ај некое прашање од мене до Тебе...

1. Какво е тоа „искрено„ покајание, никако да ми текнит...:sneaky:
2. Од кај да знам дали Исус ми ги простува гревовите?....:sneaky:
3. Како можам да осознаам дали сум спасен?...:sneaky:

M

Muranyi

Гостин
Зошто на Бог му пречеше изградбата на Вавилонската кула,а не му пречи тоа што човекот слета на Месечината?​

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom