Лесна им земја,сите виновни од која било страна да ја доживеат нивната судбина !
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Некогашни браќа, народи кои живееа заедно и беа сложни и цврсти кои изградија нешто што сега делени е незамисливо, сега секоја земја од тој некогашен синџир е никаква во секаков поглед, други ги водат, немаат ништо свое :/ Секој сега им прави што сака, кога ми кажуваше таткоми како било тогаш кога било мирно во голема земја, било едноставно посреќно од сега кога секој живее затворен и секој вели дека иднина нема :/ Лесна им земја на загинатите на сите страни, ама тоа е кога овие народи се лесни во мозокот.
Ова е воено злосторство а не геноцид, затоа што жените и децата се ослободени. Смислата на геноцидот е систематско уништување на цели групи...
Се е релативно. Кога од денешно време зборуваме на интернет сигурно дека осудуваш. Ама биди во тоа време и на тоа место па да видиме како ќе реагираш. Живееш во село кое е гранатирано утре стигаат твоите идеш у соседното село од кај што пукале стрелаш бесиш...тоа е тоа, војната е гадна работа. Ама се согласувам треба да има некои правила...Убиство си е убиство ............ дали е убиен старец, старица, средовечен човек, средовечна жена, дечко, девојка, деца и.т.н. тука нема никаква разлика !
И тој/таа што има 80 год. е човек и тој/таа што има 50 год. е човек и тој/таа што има 20 год. е човек и тие што имаат по 5 год. се луѓе ............. така да дали било геноцид или не, тоа и не е толку битно, битно масакрот е извршен(неколкуте илјади досега идентификувани и закопани го потврдуваат делото), исто како што биле извршени и неколку масакри врз Српското цивилно население во овој источен дел од Босна(Подриње) од страна на четата на Насер Ориќ уште во првите години од војната ............ ма нека се гонат и тие и тие и Ориќ и Младиќ !
Се е релативно. Кога од денешно време зборуваме на интернет сигурно дека осудуваш. Ама биди во тоа време и на тоа место па да видиме како ќе реагираш. Живееш во село кое е гранатирано утре стигаат твоите идеш у соседното село од кај што пукале стрелаш бесиш...тоа е тоа, војната е гадна работа. Ама се согласувам треба да има некои правила...
Доста ја обвинувате религијата, војни имало далеку пред да постои организирана религија. Војни има и ден денес меѓу групи од иста религија. Религијата, идеологијата...тоа ти е зачин плус во конфликтни ситуации.
Доста ја обвинувате религијата, војни имало далеку пред да постои организирана религија. Војни има и ден денес меѓу групи од иста религија. Религијата, идеологијата...тоа ти е зачин плус во конфликтни ситуации.
problemot vo jugoslavija bese sto narodi od isto poteklo koi isto zboruvat , se ispotepaa zaradi religijaДоста ја обвинувате религијата, војни имало далеку пред да постои организирана религија. Војни има и ден денес меѓу групи од иста религија. Религијата, идеологијата...тоа ти е зачин плус во конфликтни ситуации.
problemot vo jugoslavija bese sto narodi od isto poteklo koi isto zboruvat , se ispotepaa zaradi religija
Tie istite sto se ubieni se borele za svetiot dzihat i bile mudzahedini site do eden , nemoj mnogu da mise zanesuvate gi zalite a koj gi tepa nasite deca istite tie , ve gledam tuka socustvo davate a kade bevte koga 5 nasi mladi zivoti zgasnaa od vakvite gnasiiЖалосно безпотребни жртви. Нека почиваат во мир.
Треба повеќе внимание да посветуваме на геноцидот извршен врз македонскиот народ да не се заборави тоа!