fr0zen
Kirigaya Kazuto
- Член од
- 26 септември 2011
- Мислења
- 1.348
- Поени од реакции
- 503
--- надополнето: 10 јули 2012 во 21:36 ---Ако ти се понашаат шмизлерајски не им се свиѓаш бре! Имаат гордост и дигнат нос оти им се може. Имаат избор, имаат внимание, ги заболе дали таму некој од ќош ги шмека или не. Да немаат избор ќе се симнат меѓу луѓето. Многу едноставно немаш карактеристики со кои жените би трчале кон тебе како да си Шконтлаѓанец што би рекол Лазар, не ти се пуштаат не те шмекаат, не нудиш ништо. Со сила ли ќе ги тераме девојкиве да трчаат по нешто што не ги интересира? Ако ловиш спонзоруши, направи кеш, ако ловиш манекенки направи изглед, ако ловиш мисирки претвори се во мисир. Суштината на муабетот ми е, дека вкусот ви е погрешен. Сакате мирна и фина, а се плеткате по девојки кои се гласни и безобразни. Иди отвори очи таму негде има милион повлечени и тивки девојки кои чекаат принцови и веруваат во бајки. Она што го бараш ќе го најдеш. А не се пикаш кај што не ти е местото, па кукаш по цел женски род. Нема врска дали е некој од село или град, имаат врска амбициите и интересите и кој како си ја гледа иднината. Исто и со овој што неможел да си најде мома што ќе седи во село, не нудел ништо, можеби не ни барал, никоја не го бендисала па отишол да си купи некоја со пари. (муабетов не го сфаќај лично, иако така звучи, сфати го општо кон цел машки род)
--- надополнето: 10 јули 2012 во 19:21 ---
Пак си тераш по старо , ами ај ќе те поштедам , нека биде по твое ... овакој не остануе завршена работа
Ќе отидам на гости кај мојот роднина-ерген , да го прашам зошто нема сеуште девојка , ако ми одговори според твоите мислење , во ред , ако не тогаш чувај се од моите зборови
А гледам нејќеш да ме цитираш за погоре кога спомнав дека човек од село и човек од град не е исто - си имаат свои мани подеднакво
Што мислиш , ќе отиде во град да побара девојка за да ја носи дома , ќе се согласи ли ?
секако не - ќе се насмее слатко и ќе си продолжи по својот пат - го знаеме патот
Кој е луд - 21 век , жена од град да бега во село , кај моето село сите се разбегаа , а камоли ќе се вратат некад !
Другар , сериозно ги сфатив работи , секако дека нема да отидам предалеку како што наведе погореАбе тебе на тие години -малд и зелен, зарем ти дошло девојка ти да знае да ти замеси зелник, и да ти напраи добро тавче гравче у земјено садче, и после тоа да ти ги испере чорапите на рака?
п.с. сексот на пример те интересира или јок таа работа?
Нема да ја терам на присилна работа - никогаш
Каде спомнав да ги испере чорапи в рака

Не сум толку луд да ја терам да ги пере , си има машина место неа ќе си работи

Не се чуди , еден албанец се ожени на 17 години ( како мене )
А да не спомнуемо што работи нејзина жена