Нарекувајте го исламот "ислам"

Член од
4 јули 2012
Мислења
153
Поени од реакции
79
Лорд Хизу е англиски интелектуалец и писател кој го проучувал животот на Мухамед и го прифатил исламот. Меѓу другите, тој вели: „Арапскиот Пратеник Мухамед имал извонредна личност, силен карактер и покажувал таква храброст која се рефлектирала во секој чекор од неговиот живот. Ако треба да имате пример за следење во животот, тогаш јас, без двоумење би рекол: Мухамед го издигнува животот на луѓето, затоа што неговиот живот е како огледало кое ја одразува остроумноста, дарежливоста, мажественоста, храброста, трпеливоста, достоинственоста, простувањето, скромноста и сето добро однесување кое му дава на човекот најдобри одлики. Не би пропуштил да спомнам дека Пратеникот бил потполно убеден во Вистината, тој се молел повеќе од другите, клањал ноќе сè додека нозете не му отекнат.

Член од
4 јули 2012
Мислења
153
Поени од реакции
79
Ни си одговорил ни сакаш да одговориш туку така ти чини.

Тоа ќе си ги прашаш христијаните.
epa site protiv eden. eden kup hristijani i ateisti mi postavuvaat prasanja.
epa sekako ti ne si eden od tie..
ti barem javno se izrazuvas deka si Ateist.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Мајко моја еве го Abu-Bakr пак со некој си извадок:pos:

Неверојатно е како ограничено делуваат и одговараат само со спремни цитати од Куран и однапред припремен одбранбен гард, дека соговорникот лаже и пласира невистини од антиисламистички сајтови, бидејќи има омраза кон Исламот:vozbud::tapp:
--- надополнето: 10 јули 2012 во 23:36 ---
А вистината е?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
epa site protiv eden. eden kup hristijani i ateisti mi postavuvaat prasanja.
epa sekako ti ne si eden od tie..
ti barem javno se izrazuvas deka si Ateist.
Еве сега имаш појачање, ај сега можеш.
А ти слободно постави прашање за атеисти ќе ти одговорам

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
"Исламот е вера на љубовта,мирот,напредокот и толеранцијата.Во Мухамед најдов се што ми требаше за да бидам личноста коај треба да бидам.Секој кој ќе каже нешто поинаку за исламот е педер,малоумна кретенчина и навива за Барса."

Оскар Вајлд (100 кунг фу потези со четкичка за заби пред спиење стр.69).

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Лорд Хизу е англиски интелектуалец и писател кој го проучувал животот на Мухамед и го прифатил исламот. Меѓу другите, тој вели: „Арапскиот Пратеник Мухамед имал извонредна личност, силен карактер и покажувал таква храброст која се рефлектирала во секој чекор од неговиот живот. Ако треба да имате пример за следење во животот, тогаш јас, без двоумење би рекол: Мухамед го издигнува животот на луѓето, затоа што неговиот живот е како огледало кое ја одразува остроумноста, дарежливоста, мажественоста, храброста, трпеливоста, достоинственоста, простувањето, скромноста и сето добро однесување кое му дава на човекот најдобри одлики. Не би пропуштил да спомнам дека Пратеникот бил потполно убеден во Вистината, тој се молел повеќе од другите, клањал ноќе сè додека нозете не му отекнат.
Навистина добар пример е Мухамед

Да не тупам многу ајде напиши ги овде извадоците од:

Куран 65:4
Bukhari 6:298
Bukhari 7:62.88

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Ќе ни ја соопштиш ли тука?

И со тоа да се побие википедиа и другите неисламистички сајтови?
Еден пријател христијанин еднаш ме поучи дека не треба бисерите да се фрлаат пред свињите...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Еден пријател христијанин еднаш ме поучи дека не треба бисерите да се фрлаат пред свињите...
Oк, твое право да не одговриш.

Јас ќе го сфатам дека немаш одговор, а не сакаш да ја видиш вистината онакак како што ја прикажува историјата.

Ништо страшно, живот иде даље:)

Kajgana Shop

На врв Bottom