Нарекувајте го исламот "ислам"

• Креатор на темата Креатор на темата Mjolnir
  • Време на започнување Време на започнување
Лорд Хизу е англиски интелектуалец и писател кој го проучувал животот на Мухамед и го прифатил исламот. Меѓу другите, тој вели: „Арапскиот Пратеник Мухамед имал извонредна личност, силен карактер и покажувал таква храброст која се рефлектирала во секој чекор од неговиот живот. Ако треба да имате пример за следење во животот, тогаш јас, без двоумење би рекол: Мухамед го издигнува животот на луѓето, затоа што неговиот живот е како огледало кое ја одразува остроумноста, дарежливоста, мажественоста, храброста, трпеливоста, достоинственоста, простувањето, скромноста и сето добро однесување кое му дава на човекот најдобри одлики. Не би пропуштил да спомнам дека Пратеникот бил потполно убеден во Вистината, тој се молел повеќе од другите, клањал ноќе сè додека нозете не му отекнат.

Ни си одговорил ни сакаш да одговориш туку така ти чини.

Тоа ќе си ги прашаш христијаните.
epa site protiv eden. eden kup hristijani i ateisti mi postavuvaat prasanja.
epa sekako ti ne si eden od tie..
ti barem javno se izrazuvas deka si Ateist.

Мајко моја еве го Abu-Bakr пак со некој си извадок:pos:

Неверојатно е како ограничено делуваат и одговараат само со спремни цитати од Куран и однапред припремен одбранбен гард, дека соговорникот лаже и пласира невистини од антиисламистички сајтови, бидејќи има омраза кон Исламот:vozbud::tapp:
--- надополнето: 10 јули 2012 во 23:36 ---

А вистината е?

epa site protiv eden. eden kup hristijani i ateisti mi postavuvaat prasanja.
epa sekako ti ne si eden od tie..
ti barem javno se izrazuvas deka si Ateist.
Еве сега имаш појачање, ај сега можеш.
А ти слободно постави прашање за атеисти ќе ти одговорам

"Исламот е вера на љубовта,мирот,напредокот и толеранцијата.Во Мухамед најдов се што ми требаше за да бидам личноста коај треба да бидам.Секој кој ќе каже нешто поинаку за исламот е педер,малоумна кретенчина и навива за Барса."

Оскар Вајлд (100 кунг фу потези со четкичка за заби пред спиење стр.69).

Лорд Хизу е англиски интелектуалец и писател кој го проучувал животот на Мухамед и го прифатил исламот. Меѓу другите, тој вели: „Арапскиот Пратеник Мухамед имал извонредна личност, силен карактер и покажувал таква храброст која се рефлектирала во секој чекор од неговиот живот. Ако треба да имате пример за следење во животот, тогаш јас, без двоумење би рекол: Мухамед го издигнува животот на луѓето, затоа што неговиот живот е како огледало кое ја одразува остроумноста, дарежливоста, мажественоста, храброста, трпеливоста, достоинственоста, простувањето, скромноста и сето добро однесување кое му дава на човекот најдобри одлики. Не би пропуштил да спомнам дека Пратеникот бил потполно убеден во Вистината, тој се молел повеќе од другите, клањал ноќе сè додека нозете не му отекнат.

Навистина добар пример е Мухамед

Да не тупам многу ајде напиши ги овде извадоците од:

Куран 65:4
Bukhari 6:298
Bukhari 7:62.88

Ќе ни ја соопштиш ли тука?

И со тоа да се побие википедиа и другите неисламистички сајтови?

Еден пријател христијанин еднаш ме поучи дека не треба бисерите да се фрлаат пред свињите...

Еден пријател христијанин еднаш ме поучи дека не треба бисерите да се фрлаат пред свињите...

Oк, твое право да не одговриш.

Јас ќе го сфатам дека немаш одговор, а не сакаш да ја видиш вистината онакак како што ја прикажува историјата.

Ништо страшно, живот иде даље:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom