Нарекувајте го исламот "ислам"

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
’Мухаммедовите критичари гледаат оган наместо светлина, грдост наместо убавина. Тие ја изобличуваат и претставуваат секоја добра особина како голем порок. Тоа, ја покажува нивната сопствена изопаченост... Тие се слепи. Не гледаат дека единствен меч кој Мухаммед го поседувал бил мечот на милоста, сочувството, пријателството и прошката – меч кој ги освојува непријателите и прочистуванивните срца. Неговиот меч, бил посилен од челикот.’ (Pandit Gyanandra Dev Sharma Shastri)

Овие

http://wikiislam.net/wiki/List_of_Killings_Ordered_or_Supported_by_Muhammad

сигурно го виделе мечот на милоста.

Сафија сигурно го видела мечот на сочувството.

Ајша сигурно го видела мечот на пријателството.

Член од
8 мај 2012
Мислења
56
Поени од реакции
74
’Мухаммедовите критичари гледаат оган наместо светлина, грдост наместо убавина. Тие ја изобличуваат и претставуваат секоја добра особина како голем порок. Тоа, ја покажува нивната сопствена изопаченост... Тие се слепи. Не гледаат дека единствен меч кој Мухаммед го поседувал бил мечот на милоста, сочувството, пријателството и прошката – меч кој ги освојува непријателите и прочистуванивните срца. Неговиот меч, бил посилен од челикот.’ (Pandit Gyanandra Dev Sharma Shastri)
WOW, по се изгледа ние не го имаме сватено куранот, ама според твојот коментар најкногу не го имаат самите муслимани. Башка да не прајме муабет, цел куран е полн со убиства, кога треба да се убива и кога не... Извини да не читаш ти батка некоја друга книга по грешка. Да не читаш некоја лектира од 4 то а да мислиш дека е куранот?
еве да си симнеш електронска верзија: http://www.alkouh.com/q/pdfDownload.htm

Член од
4 јули 2012
Мислења
153
Поени од реакции
79
Овие

http://wikiislam.net/wiki/List_of_Killings_Ordered_or_Supported_by_Muhammad

сигурно го виделе мечот на милоста.

Сафија сигурно го видела мечот на сочувството.

Ајша сигурно го видела мечот на пријателството.
wikiislam ne e izvorot od muslimani toa vekje znaeme onie se druga grupa na lugje sto se protiv islamot.
mozebi nekoj slicen na tebe.
sekakvi ima niz svetot.
wikiislam is fake.
ti na wikiislam mu veruvas ? :tapp:
ne bidi smesen... ako sakas debata bidi po seriozen.
--- надополнето: 10 јули 2012 во 23:22 ---
WOW, по се изгледа ние не го имаме сватено куранот, ама според твојот коментар најкногу не го имаат самите муслимани. Башка да не прајме муабет, цел куран е полн со убиства, кога треба да се убива и кога не... Извини да не читаш ти батка некоја друга книга по грешка. Да не читаш некоја лектира од 4 то а да мислиш дека е куранот?
еве да си симнеш електронска верзија: http://www.alkouh.com/q/pdfDownload.htm
Д-р Лаура Вечиа Ваглиери
Во делото “Apologie de l’islamism”, стр. 57-59, кажува:
Гледајќи во целина, во Куранот наоѓаме собир на мудростите и филозофиите кои можат да се прифатат од интелигентните луѓе, од најголемите научници и од најпаметните политичари.
Друг аргумент за светото потекло на Куранот е фактот дека тој останал непроменет, од неговото објавување до денешен ден...
Читана и препрочитувана во исламскиот свет, оваа книга не предизвикува замор кај верниците, туку напротив, може да се каже дека со секое повторно читање, љубовта кон него расте секојдневно. Тој буди длабоки чувства на побожност и на почит кај луѓето што го читаат...
Поаѓајќи од ова, причините за брзото проширување на исламот не треба да се бараат во средствата на силата и теророт дури ниту кај злонамерните мисионери, туку во фактот дека оваа книга им е претставена на потчинетите од страна на муслиманите како слободен избор, давајќи им ним можност да ја прифатат или да ја одбијат, бидејќи навистина е Божја книга”.
„Во Куранот наоѓаме скапоцености и големи богатства на науката што ги претекнуваат знаењата на брилијантните генијалци, на најистакнатите филозофи и на најјаките политичари. Како може оваа книга да биде производ на човековиот ум и, што е уште поинтересно, на само еден човек, чиј живот поминал во трговија, а не во религиозни работи, човек далеку од училиштето и образованието? Тој секогаш нагласувал дека е обичен човек, како и другите. Од причина што човекот не би бил способен без помошта на Благословениот да реализира натприродни дела како што е Куранот, никој друг освен Семоќниот Господ, чиешто знаење опфаќа сè што има на земјата и на небото, не би можел да биде автор на Куранот.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
wikiislam ne e izvorot od muslimani toa vekje znaeme onie se druga grupa na lugje sto se protiv islamot.
sekakvi ima niz svetot.
wikiislam is fake.
Имаш ли забелешки околу убиствата? Не би рекол.

За сафија ти напоменав дека е од исламски извор и можеш да го провериш.

За Абу Афак исто така од исламски извор.

Не можеш со игноранција да ја сокриеш вистината.

Еве почни со Абу Афак и Сафија, што имаш да кажеш за нив? Која е твојата верзија?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
sekakvi ima niz svetot.
wikiislam is fake.
А кому да му веруваме? Ајде 10 прашања ти поставија , сите ги избегна, толку и ти си ја знаеш верата. Молчи си поарно.

Член од
4 јули 2012
Мислења
153
Поени од реакции
79
Имаш ли забелешки околу убиствата? Не би рекол.

За сафија ти напоменав дека е од исламски извор и можеш да го провериш.

За Абу Афак исто така од исламски извор.

Не можеш со игноранција да ја сокриеш вистината.

Еве почни со Абу Афак и Сафија, што имаш да кажеш за нив? Која е твојата верзија?
ama stranata e puna so gluposti i nevistiniti. izvorot e od anti islamist.
me svakjas?
svakjas li ti? na koj jazik da ti pisuvam?

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Sheriatot e mnogu strog vo nekoi celi, pogotovo kon siluvanjeto, homoseksualnosta,
covekot sto siluva spored Sheriatot treba da se obesi.
sea ke vikate mnogu strogo.
da gledame od drug aspekt.
ako na primer nekoj ja siluva tvojata sestra ili majka. sto kazna bi pobaral za toj covek?
Секој човек си има закони кои забрануваат силување,не затоа што религијата им кажува туку затоа што знаат дека тоа е лошо.И не мора да се примени смртна казна,правдата може да се задоволи со доживотен затвор на пример.

А од кај сега хомосексуалноста е злочин?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
А кому да му веруваме? Ајде 10 прашања ти поставија , сите ги избегна, толку и ти си ја знаеш верата. Молчи си поарно.
Он точно си знае што треба да каже како навиен, а што да ќути.

Намерно се избрани Абу Афак и Сафија како прашања, бидејќи за нов нема дилеми ни кај муслиманите дека се случило како што е опишано погоре, само има обиди за релативизирање на работите, како во случајот со Ајша.

Грозоморството врз Сафија и нејзината фамилија се апсолутно оправдани со фактото што ја зел после за жена, се разбира под присила:tapp:

За Абу Афак олеснителна околност е како што кажа и овој тука, имал 120 години, доста му било живот:pos:Мухамед само му олеснал.

Член од
4 јули 2012
Мислења
153
Поени од реакции
79
mene 100 prasanja mi postavija i odgvoriv kolku sto mozam(ne kolku sto znam), a pred toa na nekoj si Isus Hristos vo temata"koj e isus hristos"
samo edno prasanje mu postaviv ne mi odgovori. ili nema odgovor neznam.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
me svakjas?
На страната wikislam се наведени само убиствата на Мухамед. Ги негираш ли?

А тоа за Абу Афак и Сафија ти кажи ми дали не е вистина?

Член од
8 мај 2012
Мислења
56
Поени од реакции
74
me svakjas?
Што мислиш ти дали договорените бракови се ОК и далие е ОК да имаш секс односно да силуваш девојчина под 18 години ?

Дали е ОК жанати да ја каменуваат оти некој тврди дека видел како прави прелуба ?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

Kajgana Shop

На врв Bottom