Попушти потпорен ѕид на Водно, граѓаните се евакуираат

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
http://www.plusinfo.mk/vest/49000/Popushti-potporen-dzid-na-Vodno-gragjanite-se-evakuiraat-

Потпорен ѕид кој се наоѓа на улицата „Салвадоре Аљенде“, во близина на хотел Панорама попладнево попуштил, се скршил и оштетил автомобил, а ги оптоварил другите потпорни ѕидови. Жителите на овој дел од Скопје, велат дека поради опасност од излизгување на земјиштето и рушење на две згради од кои едната е населена, дел од населените граѓани се евакуираат.
За овој проблем, жителите на Водно долго време апелираа до државните и градски институции да не се дозволи градење згради на Водно, но нивните поплаки и молби никој не сакаше да ги слушне.

Некој од таму со информации?

L

.Lost Angel.

Гостин
Стварно незнам како е можно да градат онолкави згради на толкаво мало земјиште и плус со толкави потпорни ѕидови (n)

Како што почнаа уште малце ќе отидат до средно водно со куќиве и зградиве :cautious:

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Така функционираат кај нас работите. Кога ќе се случи нешто тогаш им доаѓа памет, а архитекти пред тоа што предупредувале џабе било.

Да не има повредени или ок е се ?

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Законите ги изменија во корист на урбаната мафија, додека ИЗИИС ја користеше секоја прилика да укаже дека не го поддржува непланското градење во таа околина. Би било огромна среќа да нема никакви последици ова силување кое му се случува на Водно.

Еве го видеото од Канал5.

M

Moon Child

Гостин
Моментално на Канал 5 на вестите иде за ова.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Има на Сител едно видео , не ми изгледа опасно ... но оваа што се случува со Водно не ми се допаѓа.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.461
Поени од реакции
11.390
Па неслучајно е наречено ВОДНО, земијштето е под вода целото и лесно слизливо... а искрено и мило ми е сакам сите да попуштат само нека нема жртви

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Може ќе речете дека сум будала, ама сите до еден ѕидови да попуштат и на сите богати будали што се фураа т.е. си градеа и сечеа како што нив им одговара да им се потрупа се... Кога предупредуваа за ова дека ќе се појават свлечишта на тој дел од Водно, они и така не се замараа си продолжуваа да градат, не гледам вина во државата или во градот и не би интервенирал јас.

ЕДИТ: Сега со мајка ми зборам имало згради и уште имало полиција, собран народ и исплашини се и нови згради големи над тоа ѕидот се граделе и сега изгледа ќе се стопирале. Мајка ми работи на неколку метри од тоа..

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Има одрони и по асфалтираната патека одма после средно водно. Телескопот го нема, се скршил ѕид. Наредно што е?

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Зарем толку нема стручни лица што неможат да го предвидат ова:facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom