Нарекувајте го исламот "ислам"

Член од
8 мај 2012
Мислења
56
Поени од реакции
74
и уште не си научи ништо,срам да тие ,јас пак пред малце те фалев дека учиш брзо:tapp:
--- надополнето: 10 јули 2012 во 14:02 ---

знаиш што е wikipedia ????

па и не се чудам што пишуваш вака:)

па ти кажав бе ,читај
--- надополнето: 10 јули 2012 во 14:04 ---
Сигурно студираш во драцево долу :cautious:

Ако имаш нешто да кажеш издржано споделиго, ако не не ја загадувај темата те моалм...
Поздрав

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
А каде му е сведокот на исус ?????

лажат ,и тоа те кинат од лаги
Абе откај знам јас за Исус, прашај ги Христијанските верници за тоа. Не сум јас приврзаник на напишаното во светите книги.:P

Сега јас тебе те прашувам за Исламот.

Член од
8 јули 2012
Мислења
91
Поени од реакции
7
zarushja сеа заебаваш и ти со објаснувањата.

Па како бе без сведок?

Како нема наметнување, кога токму тоа го правел Мухамед со својот чичко додека богатите трговци и учени луѓе се спротивставувале на тој принцип.

ТОЈ НЕ ГО ПРИМИЛ ИСЛАМОТ НИКОГАШ, ЕТЕ ГЛЕДАШ ДЕКА ЛАЖЕШ И ТИ И ВЕБ САЈТОВИТЕ,,, ААА ЗАБОРАВИВ КАКО МУ СЕ ВИКАШЕ ЧИЧКОТО???

Или Википедија и другите сајтови лажат?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.163
Поени од реакции
12.142
Miki1976 , не се потребни сведоци. Што ќе ти се сведоци кога се е „јасно и чисто“ кажано во коранот. Која света книга е без мистика? Без метафизика? Уште од Вавилон се почитува тој начин на пишување...
Само треба да слушаш...
:facepalm:

Член од
8 јули 2012
Мислења
91
Поени од реакции
7
ГЛЕДАШ..СЛУШНИ ГО ЧОВЕКОТ ШТО ТИ ВИКА

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.163
Поени од реакции
12.142
Македонските муслимани не се како оние од Саудиска Арабија, тие никогаш не би каменувале некој ако е геј, ако се дрогира, никогаш не би тепале жена ако не исполнува се според коранот или би биле навредени ако некој не ги разбира нивните религиозни пракси и правила, дури и некој намерно го навредува исламот или пак Мухамед, тие според коранот секогаш се држат до чистото срце, милоста на Алах и оставаат тој да пресуди и не се разгневуваат беспотребно!!!
Вистински суфии се тие!

Член од
8 јули 2012
Мислења
91
Поени од реакции
7
Јас го прочитав и потполно се согласувам со неговиот пост. Претпоставувам и ти, нели?

за тебе сум сигурен дека се согласуваш,затоа што е кристално јасно.А човекот ми става два три збора МИСТИКА,МЕТАФИЗИКА ,божем знае нешто за тоа .а бре оди мавај се малце од позади ,тоа вие добро на вас атеистите:pos:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
за тебе сум сигурен дека се согласуваш,затоа што е кристално јасно.А човекот ми става два три збора МИСТИКА,МЕТАФИЗИКА ,божем знае нешто за тоа .а бре оди мавај се малце од позади ,тоа вие добро на вас атеистите:pos:

Е сеа и ти, што педер си бил:cautious: Одма ти иде паметот на мавање од позади.

Него што викаш ти за тоа Мистиката, Метафизиката, ја има ли у куранот или не?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.163
Поени од реакции
12.142
Браво, коранот тоа те научи?
Со таа уста го славиш Аллах?

Член од
8 јули 2012
Мислења
91
Поени од реакции
7
Е сеа и ти, што педер си бил:cautious: Одма ти иде паметот на мавање од позади.

Него што викаш ти за тоа Мистиката, Метафизиката, ја има ли у куранот или не?

slucajno da mi izleze nekoj peder ,imam edno golemo kuce ,znaes kolku gi saka ,ama jas ne sum kako tebe ta mavnam od pozadi

ja ima vo biblijata vasa mozs slobodno da vidis tamu mozes da najdes,aaa patem gi najde i svedocite na isus ???
--- надополнето: 10 јули 2012 во 14:36 ---
Некои глумат мајмуни а некои тоа се :P

ti ,zar ne si go prepozna sebesi
--- надополнето: 10 јули 2012 во 14:37 ---
pa od kaj znais deka sum musliman???,eve mozebi sum jevrein ili pak ateista ,ili pak agnostik .
ednostavno sakam da mavam malce so j....

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
slucajno da mi izleze nekoj peder ,imam edno golemo kuce ,znaes kolku gi saka ,ama jas ne sum kako tebe ta mavnam od pozadi

ja ima vo biblijata vasa mozs slobodno da vidis tamu mozes da najdes,aaa patem gi najde i svedocite na isus ???

Големо куче имаш? Мора да е шарпланинец тоа. Само такви сакате вие. Или грешам?

Што има у библијата, а нема у Куранот?
Мислам дека Куранот се убао си препишал од библијата, не верувам дека остаил нешто плус.
Абе остај сведоците на ИСус, не велат Христијаните дека на Исус му се јавил Мелек и ја напишал библијата, вие велите дека Габриел му се јавил на мухамед.

Ама беља работа, нема сведок, освен самиот тој, и чичко му можда, ама тој не се важи у правото оти е родбинска врска.

M

Muranyi

Гостин

--- надополнето: 10 јули 2012 во 14:36 ---

ti ,zar ne si go prepozna sebesi
--- надополнето: 10 јули 2012 во 14:37 ---
pa od kaj znais deka sum musliman???,eve mozebi sum jevrein ili pak ateista ,ili pak agnostik .
ednostavno sakam da mavam malce so j....
Ти си за жалење човече...ама не те осудувам,не си ти виновен.Вежбаш што биваш волку прост или генетски ти е наследено?

Kajgana Shop

На врв Bottom